15 / 05 / 2024

Yeni düzenlemeyle 4 bin 800 lira çalışanın cebinde kalacak

Yeni düzenlemeyle 4 bin 800 lira çalışanın cebinde kalacak

TİSK Başkanı Akkol, çalışanlara ödenecek sosyal yardımların vergi dışına çıkarılmasının çok az ülkede olan bir uygulama olduğunu ve çalışanın gelirini koruyacak çok önemli bir adım atıldığını söyledi.



"Bu çok az ülkede olan bir uygulama"

TİSK tarafından dördüncüsü düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu'nun açılış konuşmasını yapan Akkol, TİSK olarak ülkeye ve insanlara ortak fayda yaratacak çözüm, fikir ve icraatları konuşmayı sürdürdüklerini söyledi. Akkol, işçi, işveren ve kamunun katılımıyla düzenledikleri Ortak Paylaşım Forumu'nun bu doğrultuda çok önemli bir platform olduğunu ifade etti. Ekonomide geçtiğimiz seneden farklı bir konjonktür olduğunu ve yıl başında asgari ücrette işçi, işveren ve kamunun mutabakatında tarihi bir artış yapıldığını aktaran Akkol, buna ek olarak, tarihi bir düzenleme ile tüm çalışanların asgari ücrete kadarki gelirlerine vergi muafiyeti getirildiğine işaret etti. Akkol, "Bu çok az ülkede olan bir uygulama. Yıl boyunca çalışanımızın emeğini enflasyona karşı korumak için yine temmuz ayında asgari ücret düzenlemesini hep beraber hayata geçirdik" diye konuştu.

Vergi dilimleri uygulaması da çok önemli

Çalışan gelirlerinin korunması için özellikle vergi tarafında başka fırsatların da olduğunu dile getiren Akkol, "Vergi dilimlerine yönelik düzenleme bu anlamda çok önemli. İlk vergi diliminin yüzde 10'a düşürülmesi ve vergi dilimi matrahlarının günümüz koşullarıyla güncellenmesi çalışanların korunması için önemli fırsat" şeklinde konuştu.

 

Doğalgaz ve elektrik desteği veren işverenlere vergi indirimi geliyor! Çalışana 1000 TL'ye varan destek! 

Milyonlarca çalışanın geliri artacak! 1.270 TL'lik katkı, çalışması başlatıldı!

Matrah ayarlaması ile araba fiyatları düşecek! İşte ÖTV indirimi gelecek olan otomobiller!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön