29 / 04 / 2024

çed raporu süreci

çed raporu süreci

ÇED raporları ve Proje Tanıtım Dosyaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yetkilendirilmiş firmaları tarafından hazırlanıyor. Peki, Çevresel etki değerlendirme raporu nasıl alınır?

Marmaris’te mermer ocağı projesinin ÇED süreci sonlandırıldı!

Muğla’nın Marmaris ilçesinde özel bir firma tarafından yapılması planlanan mermer ocağı işletmesi için başlatılan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci, proje sahasının orman alanında yer alması ve aynı zamanda da yerleşim yerlerine yakın olması gerekçesi ile sonlandırıldığı açıklandı.

Emlak Konut GYO-THY Yenişehir Evleri için ÇED süreci başladı! Arnavutköy'e 12 bin 585 konut ve 450 ticari alan geliyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Türk Hava Yolları'nın Yenişehir Evleri projesi için ÇED süreci başladı. Projede 12 bin 585 konut ve 450 ticari alan yer alacak.

TOKİ'den Kanal İstanbul manzaralı 1.751 yeni konut geliyor! Dev projeler için ÇED süreci başladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kanal İstanbul manzaralı 1.751 yeni konut için düğmeye bastı. Toplamda 5 etaplık projenin 4. ve 5. etapları için ÇED süreci başlatıldı. 

Yeni Eyüp Evleri için ÇED süreci başladı!

Aksüs Yapı tarafından İstanbul Alibeyköy'de hayata geçirilen Yeni Eyüp Evleri için ÇED süreci başladı.

Emlak Konut GYO Tozkoparan projesi için ÇED süreci başladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Tozkoparan projesi için ÇED süreci başladı. Proje 104 milyon 637 bin 39 TL'ye mal olacak.

TOKİ Kayabaşı projesi için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Başakşehir Kayabaşı projesi 250 milyon TL'ye mal olacak. Proje için ÇED süreci başladı.

TOKİ Esenler Atışalanı projesi için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut idaresi Başkanlığı'nın Esenler Atışalanı projesi için ÇED süreci başladı.

İznik Gölü kenarındaki fabrikaya inşaatı bittikten sonra ÇED raporu verildi iddiası!

Orhangazi'de zeytinyağı fabrikasının ÇED süreci, inşaatı tamamlandıktan sonra başladı. Avukat Erol Çiçek, tesisin inşaatının ÇED yönetmeliğine, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’na ve 1/25 000 Ölçekli İznik Gölü Nazım İmar Planı'na aykırı olduğunu belirtti. 

TOKİ Tuzla projesi için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Tuzla'da hayata geçirilecek olan 281 konut ve 28 iş yeri için ÇED süreci başladı.

Pendik Güzelyalı Millet Bahçesi için ÇED süreci başladı!

9 milyon 775 bin TL'ye mal olması planlanan Pendik Güzelyalı Millet Bahçesi ve Dolgu Alanı projesi için ÇED süreci başladı.

Emlak Konut GYO Hoşdere projesi için ÇED süreci başladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Hoşdere projesi için ÇED süreci başladı.

TOKİ Başakşehir Kayabaşı projesi için ÇED süreci başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Başakşehir Kayabaşı projesi için ÇED süreci başladı.

TOKİ İzmir Selçuk projesi için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İzmir Selçuk projesinin 2. ve 3. etabı için ÇED süreci başladı.

çed raporu süreci Haberi

çed raporu süreci

Çevresel etki değerlendirme raporu nasıl alınır?

Çevresel etki değerlendirme raporu bir faliyetin kurum aşamasında çevre kirliliği açısından değerlendirilerek gerekli şartları sağlayıp sağlamadığını belirten Çevre ve Orman bakanlığı veya bölge müdürlükleri tarafından verilen belge olarak biliniyor.


Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye karşı oluşturabileceği olumlu veya olumsuz etkilerinin belirlenmesinde, olumsuz yöndeki etkilerin önlenmesi ya da çevreye zarar vermeyecek ölçüde en aza indirilmesi için alınacak önlemlerin alınması çalışmasına çed süreci deniyor.


Bu süreci gerçekleştirilmesi planlanan projenin çevresel etki değerlendirmesinin yapılması için başvuru ile başlayan ve Bakanlık tarafından kararın verilmesi ile sona eren süreç olarak da ifade etmek mümkün.


ÇED raporu için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvuru yapılması gerekiyor. ÇED raporları (Çed Olumlu Kararı) ve Proje Tanıtım Dosyaları (Çed Gerekli Değildir Kararı) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yetkilendirilmiş firmaları...