05 / 05 / 2024

çed raporu türk firmaları şirketleri

çed raporu türk firmaları şirketleri

Enerji, madencilik, ulaştırma gibi büyük projelerde, çevresel açıdan kritik önem taşıyan ÇED rakamları çevrecilerin isyanını haklı çıkardı.

JPMorgan devalüasyona ihtiyaç olmadığına işaret etti: Türk lirası ucuz!

Yatırım bankası JPMorgan’dan Türk lirası raporu: Zaten ucuz olan lirada ilave devalüasyona gerek bulunmuyor. Yetkililer rezerv kaybetmeden döviz kurunu istikrarlı tutabilir.

Fitch Ratings'ten Türk bankalarına deprem raporu!

Fitch Ratings, Türk bankalarının depremin etkilerini değerlendirdiği bir rapor yayınladı. Raporda belirtildiği üzere, afetin vurduğu bölgelerde bankaların riski sınırlı ve notlarının etkilenmesi olası görünmüyor. 

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlerin yurt dışı hedefini zora soktu!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin hazırladığı İnşaat Sektörü Analizi Raporu, küresel inşaat pazarında “dünya ikinciliği”ni geri alan Türk müteahhitlerin, Rusya-Ukrayna savaşının etkisi altında kaldığını ortaya çıkardı.

Türk müteahhitler 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendi! İnşaat sektöründe son durum ne?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "Temmuz 2022 İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda Türk müteahhitlerin 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendiği belirtildi. Peki inşaat sektöründe son durum ne? İşte rapordaki o veriler...

Türk müteahhitleri için Ortadoğu ve Afrika fırsatı!

TMB, '2021'in Başında Endişe ve Umut Bir Arada' başlığı ile İnşaat Sektörü Analizi Raporu'na göre Türk müteahhitleri Ortadoğu ve Afrika'da toplam 40'ar milyar dolarlık proje üstlenecek.

Koronavirüs Türk çimento sektörünü nasıl etkiledi?

Deloitte Türkiye işbirliğinde “Yeni Koronavirüsün Türk Çimento Sektörüne Etkileri Raporu” hazırlandı. Rapor göre, sektörle ilgili yol haritası hazırlanacak. Sektör temsilcileri, ''2020 yılı bizim için asla kayıp bir yıl olmayacak'' diyor. 

Türk müteahhitler gözünü Afrika'ya dikti!

TMB tarafından İnşaat Sektörü Analizi Temmuz 2020 raporu yayınlandı. Rapora göre, Türk müteahhitler çalışmalarına Afrika ülkelerinde devam edecek.

Kanal İstanbul'un ÇED raporu önümüzdeki hafta çıkacak!

Kanal İstanbul ÇED raporu hakkında önemli bilgiler paylaşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Kanal İstanbul projesinin ÇED sürecinde sona yaklaştık, önümüzdeki hafta itibarıyla ÇED raporumuz çıkacak." dedi...

Türk Çimento Sektörü Raporu'nun lansmanı 4 Temmuz'da!

TÇMB ve Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası ÇEİS ev sahipliğinde düzenlenecek Türk Çimento Sektörü’nün Gelişimi ve Stratejik Öneriler Raporu'nun lansmanı 4 Temmuz'da gerçekleşecek.

Yabancılardan Türk şirketleri için 18.9 milyar lira yatırım!

Rekabet Kurumu’nun 2016 raporu yayınlandı. Rapora göre, yabancılar Türk şirketlerini devralmak için 2016’da yaptığı yatırım tutarını 2015’e göre üçe katladı. Yatırım 18.9 milyar lira oldu.

Ekonomistle Türk Yapı Sektörü Raporu'nu değerlendirecek!

Türk Yapı Sektörü Raporu 2016 açıklanıyor. Ekonomistler raporu değerlendirecek. 28 Şubat Salı günü etkinlik düzenlenecek.

Türk Telekom Arena'ya 13 milyon Dolar'lık çatı!

Spor Genel Müdürlüğü ile G.Saray arasında dava konusu olan açılır kapanır çatı davasında, 5 kişilik bilirkişi raporu hazırlandı. Türk Telekom Arena için istenilen açılır-kapanır çatı sisteminin yapılması halinde maliyeti 13 milyon dolar civarında olacak.

Türk Yapı Sektörü 2015 Raporu açıklandı!

YEM tarafından hazırlanan "Türk Yapı Sektörü 2015 Raporu"na göre dünya genelinde inşaat harcamaları 2015 yılında nominal olarak değer bazında yüzde 4 büyüdü ve 9,72 trilyon dolara ulaştı.

çed raporu türk firmaları şirketleri Haberi

çed raporu türk firmaları şirketleri

“ÇED olumlu” kararı verilen projelerin yarısını madencilik ve enerji gibi çevreyi kirleten kritik sektörler oluşturuyor. Bakanlık, ÇED Yönetmeliği’nin yayınlandığı 1993 yılından 2014 sonuna kadar projelerin ÇED kararlarıyla ilgili sayıyı açıkladı. Komisyonun projelerin çevresel açıdan doğaya etkisini incelediği ÇED kararları dikkat çekici rakamlar içerdi. 21 yılda 47 bin 314 projede “ÇED gerekli değildir” kararı veren bakanlık, 3 bin 736 projeye “ÇED olumlu” yanıtı verdi. 638 proje için “ÇED gereklidir” görüşünü ileten bakanlık sadece 33 projenin gereken kriterleri taşımadığına hükmederek “ÇED olumsuz” kararı verdi.


YÜZDE 26 PETROL-MADEN

Bakanlık, “ÇED olumlu” ve “ÇED gerekli değildir” kararlarının sektörel dağılımını da verdi. Buna göre “ÇED olumlu” görüşü verilen uygulamalardan yüzde 26’sını petrol ve maden projeleri, yüzde 24’ünü enerji projeleri, yüzde 13’ünü atık ve kimya sektörü projeleri...