15 / 05 / 2024

çek raporu nedir

çek raporu nedir

Bankalar kredi kullandırırken kredi notuna bakıyor. Notu yüksek olan daha düşük faizle kredi kullanıyor. Yakında beyaz eşya, mobilya satışında da kredi notu gündeme gelecek. Hatta oto kiralama şirketleri de bu konuda istekli.

Çıkma kat nedir? Çıkma kat hesabı nasıl yapılır?

Binaların zemin katından dışarıya doğru uzanabilen ve yasal düzenlemelere uygun olarak inşa edilen ek yapı elemanlarına çıkma denir. Ancak çıkma kat için gereken bazı prosedürler ve kurallar vardır. Peki çıkma kat nedir, çıkma kat hesabı nasıl yapılır? İşte çıkma kat ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Gayrimenkul değerleme raporu nedir? Değerleme kriterleri nelerdir?

Gayrimenkul değerleme raporu, taşınmazın birçok özelliğini detaylı bir şekilde kapsayan bir belgedir. Bu belgede, mülkün farklı yönleri değerleme uzmanları tarafından ele alınarak işlenir. Peki gayrimenkul değerlendirme raporu nedir, değerleme kriterleri nedir ve ne işe yarar?

Bakan Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Erkan’dan çok konuşulacak karar!

​​​​​​​Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, enflasyon raporu toplantısında yatırımcılar ile görüşeceklerini açıkça ifade etmişti. Bu açıklamadan sonra ilk hamle geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Erkan’ın yarın JP Morgan'ın yatırımcı toplantısına katılacağı belirtildi.

Memurlar dikkat! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu: Birinci derece memurlara 3600 ek gösterge müjdesi! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından Bakan Bilgin de 3600 ek gösterge ile ilgili konuştu. Peki 3600 ek gösterge nedir, kimler faydalanabilir?

Depremlerde yıkılan Diyar Galeria Sitesi'nin bilirkişi raporu açıklandı! Galeria Sitesi neden yıkıldı? Kimler kusurlu?

Diyarbakır’da depremde iki bloğu yıkılan, 89 kişinin yaşamını yitirdiği Diyar Galeria sitesiyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülen soruşturma çerçevesinde ek bilirkişi raporu tamamlandı. Peki Galeria Sitesi neden yıkıldı?

Carrefour'dan dev Ramazan fırsatı! Ayçiçek yağı fiyatları yere serildi

Bereketiyle gelen Ramazan ayı ile birlikte marketler aracılığı ile üst üste indirim haberleri geliyor. Ramazan ayı ile beraber indirimli ürünleri raflara dizen marketler tüketicilerin ilgisini çekti. Carrefour'da bu marketlerden birisi. Peki 07 Nisan 2023 ayçiçek yağı fiyatları nedir?

Migros'ta bomba indirim! Komili ayçiçek yağı 155 TL, Abalı ayçiçek yağı 162.90 TL! 08 Mart 2023 fiyat listesi

Migros'ta bomba indirimler devam ediyor. Ayçiçek yağı için her markete giden vatandaşlar artık Migros'un indirimleri ile rahat nefes alıyor. Peki Migros'un ayçiçek yağı fiyatları nedir? İşte detaylar...

Emekli ve memura lokum gibi tatlı müjde! 3600 ek gösterge emekli ikramiye farkı kimlere verilecek, kaç TL oldu?

3600 Ek Gösterge kapsamında 2022 senesinde emekli olan memurlara dönük olarak yeni düzenlemeler  oluşturuldu. Peki 3600 ek gösterge ikramiyesi nedir? 3600 ek gösterge ikramiyesi farkı kimlere verilir ve ne kadardır? Detaylar için tıklayınız...

Tapu için sağlık raporu hangi bölümden alınır?

Tapu işlemleri belli yaş aralıklarında yapılmaktadır. Tapu devri nedir, Tapu için sağlık raporu hangi bölümden alınır? İşte detaylar!

Süreli engelli raporu nedir? Süreli engelli raporu nasıl yenilenir?

Süreli engelli raporunun ne olduğu ve nasıl yenilendiği sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte süreli engelli raporuna dair detaylar!

Tapuda satış bedelini az göstermenin cezası nedir?

Tapu dairelerinde alım satım işlemi gerçekleştirilirken gayrimenkulde alım ve satım bedellerinin bildirilmesi gerekiyor. Gerçek bedeller üzerinden tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, Tapuda satış bedeli az gösterilirse ne olur? Tapuda satış bedelini az göstermenin cezası nedir? İşte tüm detaylar...

Muvazaa nedeniyle tapu iptal davası nedir, nasıl açılır?

Anlaşma yapan kişilerin 3. kişileri aldatmak amacı ile, gerçek iradelerini yansıtmayan ve kendi aralarında geçersiz olması amacıyla yapılan danışıklı işlemlerine muvazaa deniyor. Muvazaa nedeniyle tapu iptal davası nedir, nasıl açılır? İşte tüm detaylar...

3600 ek gösterge düzenlemesi ve öğrenci affı TBMM’de kabul edildi! İşte detaylar…

3600 ek gösterge ve öğrenci affı düzenlemesini de içeren torba kanun teklifi kabul edildi. Peki düzenlemenin detayları nedir?

çek raporu nedir Haberi

çek raporu nedir

Türkiye genelinde 30 milyon banka müşterisinin kredi sicilini elinde tutan Kredi Kayıt Bürosu (KKB) dijital bankacılıkta artan risklere karşı harekete geçti. Geçtiğimiz ay kredi notu, Risk Raporu ve Çek Raporu gibi ürünlerini Findeks markası altında toplayan KKB, dijital kanallarda kredi kartı veya kimlik bilgilerinizin çalınması durumunda SMS veya e-mail kanalıyla banka müşterilerini uyaracak.

NOTA GÖRE KREDİ ÇEKİLEBİLİYOR


Bireysel kredilerin takip ve kontrolünü sağlamak amacıyla 1995 yılında 11 bankanın ortaklığı ile kurulan Kredi Kayıt Bürosu'nda şu anda 30 milyon banka müşterisinin bilgisi bulunuyor. Kredilerinizi düzenli ödüyor musunuz? Ne kadar geciktiriyorsunuz? Veya idari, kanuni takibe girmiş mi? Kısacası kredi itibarınız bu bilgiler ışığında KKB’da 1 ila 1900 puan arasında değişen Kredi Notu’na dönüşüyor.  Genelde 1400 puanın üzerinde kredi notuna sahip bireyler daha kredibl...