08 / 05 / 2024

Çekmeköy yeni imar planı çalışması

Çekmeköy yeni imar planı çalışması

Çekmeköy'ün 1/1000'lik yeni imar planları Belediye Meclisi'nde onaylandı ancak tartışmalar bitmedi. CHP Grubu yeni planlara hayır dedi.

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı!

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı. Paylaşılan detaylara göre Çekmeköy belediyesi 4 köyü kapsayan imar planındaki “ekolojik turizm alanlarında konut yapılamaz” ibaresini iptal ederek 2 katlı konut inşaatlarının da önünü açtı.

Çekmeköy'deki askeri kışlaya yeni imar planı: TRT Film Platoları ve kampüs alanları inşa edilecek!

Çekmeköy'deki Şehit Onbaşı Azim Özdemir kışlasında TRT Film Platoları ve kampüs alanları inşa edilmesi için yeni imar planı hazırlandı. İşte o planın detayları...

Nef Çekmeköy Koruköy satışta! Yeni proje!

Nef tarafından hayata geçirilen ve satış rekoru kıran Çekmeköy projesinin 77 bin metrekarelik yeni alanında yer alan Nef Koruköy satışta. Yeni Proje!

Ege Yapı Çekmeköy 2 ön talep topluyor! Yeni proje! 

Ege Yapı yeni projesi Çekmeköy 2 için ön talep sürecini başlattı. Ege Yapı Çekmeköy 2 projesi nerede? İşte Ege Yapı Çekmeköy 2 ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

İstanbul Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı. İşte söz konusu imar planı ile ilgili detaylar...

Çekmeköy imar planlarına şerh konuldu!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Yalçın Bayer bugünkü köşe yazısında Çekmeköy ilçesi 1/5000 ölçekli nazım imar planına konulan şerhi kaleme aldı.

Çekmeköy sakinlerinden imar tepkisi!

İstanbul'un Çekmeköy Merkez Mahallesi sınırlarında yer alan Serindere'de İSKİ tarafından gerçekleştirilen ıslah çalışmasının ardından vatandaşlar bazı mağduriyetler yaşadı. Çekmeköylülerden konuya ilişkin altı talep geldi. 

Çekmeköy Alemdağ'da eski binalar dönüşecek!

Çekmeköy Belediyesi, Alemdağ, Ekşioğlu ve Çatalmeşe Mahallelerinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları için yeni imar planını devreye aldı. 

Çekmeköy Kışlası’nın bir kısmı TRT’ye verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul'da yaptığı imar planı değişikliği, Çekmeköy Kışlası’nın bir bölümünün TRT’ye tahsis edildiğini ortaya çıkardı. Bakanlığın hazırladığı plan değişikliğine göre kışlanın içindeki 12 bin 345 metrekarelik alanda TRT, yeni alan kuracak.

Ege Yapı'dan Çekmeköy ve Hasköy’e 2 yeni proje!

İnovatif projeleriyle öne çıkan Ege Yapı, Çekmeköy ve Hasköy’e 2 yeni proje hayata geçirmeyi planlıyor. Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, ''210 milyon TL değerinde iki yeni projeye daha başlamayı hedefliyoruz'' diye konuştu.

Yeni imar kanunu ile camilerde yükseklik serbest mi olacak?

Yeni imar kanunu önerisinde yüksekliğin serbest olabileceği alanlara camiler dahil edildi. Öneride ‘ibadethaneler ve tarımsal amaçlı silo yapılarının kendine özgü yapıları gereği yüksek yapılar olabileceği” ifadesi kullanıldı...

Çekmeköy imar planlarına akılcı çözümler gerekli!

Emlak komisyoncusu ve mülk bilirkişisi İsa Demir, Çekmeköy imar planları konusunu kaleme aldı. İşte Demir'in "Çekmeköy imar planlarına akılcı çözümler gerekli" başlıklı yazısı...

Büyükyalı projesi için yeni imar planı hazırlandı!

Zeytinburnu sahilinde 16/9 gökdelenlerinin yanında bulunan eski tank fabrikası arazisi üzerine yapılan Büyükyalı projesi için mahkeme kararını etkisizleştirmek amacıyla yeni imar planı hazırlandı.

Çekmeköy yeni imar planı çalışması Haberi

Çekmeköy yeni imar planı çalışması

Çekmeköy'ün 1/1000'lik yeni imar planları mecliste oylandı. CHP Grubu yeni planlarında 1/5000'lik planlarla uyumlu olamayacağını ve bazı kişilere yeni kıyaklar sağladığı gerekçesi ile 'Hayır' dedi. Belediye Başkanı Poyraz ise, "Vatandaşın mağdur olmaması için bir ay, iki ay uzatabilme şansımız yoktu. Muhalefetin de 'Evet' demesini beklerdim" dedi. 


Bilindiği gibi Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası'nın başvurusu üzerine İstanbul 9. İdare Mahkemesi tarafından Çekmeköy'ün imarları durdurulmuştu. Çekmeköy Belediye Meclisi'nin Şubat ayı gündeminde yer alan Merkez, Mimar Sinan, Mehmet Akif, Çamlık ve Hamidiye Mahalleleri'nin imar planları, meclisin üçüncü oturumunda AK Parti Grubu'ndaki meclis üyelerinin evet oylarıyla, oy çokluğu ile kabul edildi. 


POYRAZ: "GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIK MUHALEFETTEN 'EVET' BEKLERDİM" 

Oylamaya katılan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, "Planların iptalinin ardından, müteahhitlerle anlaşan, evlerinden çıkıp belirsizlik içinde kalan vatandaşlarımız...