08 / 05 / 2024

Çelik sektörü hangi projelerle büyüdü

Çelik sektörü hangi projelerle büyüdü

Türkiye'de çelik üretimindeki düşüşe rağmen, 2014 yılında yapılarda kullanılan çelik miktarında artış yaşandı. Geçen yıl büyük projelerin devam etmesi, yapısal çelik sektörünün büyümesinde temel faktör oldu.

İnşaat sektörünün yeni yüzü kentsel dönüşüm için alternatif olacak! Çelik evlere talep artıyor...

İnşaat sektörü gerek teknolojinin getirdiği yeniliklerden biri olan çelik evler, kentsel dönüşüm için alternatif odu.

Çelik sektörü enerjisinin yüzde 25’ini yenilebilir kaynaklardan elde etmeyi hedefliyor!

Türk demir-çelik sektörü, bu hedefe katkı koyacak olan AB destekli Karbon Yönetimi İçin Kümeler Arası İş Birliği Projesi başlatıldı.

Borsada yılbaşından bu yana hangi sektör ne kadar kazandırdı?

2024’e yükselişle başlayıp rekorlarla sürdüren Borsa İstanbul’da yatırımcı sayısı da artmaya devam ediyor. Peki borsada yılbaşından bu yana hangi sektör ne kadar kazandırdı? İşte cevabı

Borsada rallide hangi sektör öne çıkacak?

2024'te yılın ilk yarısında ve ikinci yarısında ekonomik konjektörün birbirinden farklı olacağı kaydediliyor. Buna göre, borsada hangi sektörler kazandıracak. Borsa Filozofu @borsafilozofu X üzerinden enerji sektörü dedi. Peki yorumlar nasıl? 

Türk demir-çelik sektörü Avrupa’da toparlanmaya başladı

Türkiye demir-çelik sektörü, Afrika pazarındaki istikrarlı büyümesini devam ettirirken Avrupa pazarında da toparlanmaya başladığı kaydedildi. Türkiye’nin 2023 senesi Ekim ayı ihracatı yüzde 7,4 otranında artış ile 22,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...

İhracatçılar açıkladı! Demir çelik sektörü 2024 yılına hedef koyamıyor

Türk demir çelik ve demirdışı metaller sektörünün dünyadaki rekabet gücünü kaybettiğini belirten Ege Demir ve Demirdışı Metallar İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertan, ihracatta Avrupa’nın payının yüzde 43’ten yüzde 31’e gerilediğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Çelik sektöründe katma değeri yüksek ürünler ihraç edilecek!

Çelik sektörünü buluşturan en büyük organizasyonlardan biri olan SteelOrbis 2023 Güz Konferansı ve 89’ncu IREPAS toplantısı, Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) iş birliği ile İstanbul'da düzenlendi. ÇİB Yönetim Kurulu Başkanı Aslan, çelikte katma değeri yüksek ürünlerin ihraç edileceğini söyledi.

Çelik sektörünün ihracat kaybı yüzde 50’yi bulabilir! Sektörden son dakika talebi geldi! 

Çelik sektörünün ihracat kaybında artış yaşanıyor. Yüzde 50 ihracat kaybıyla yılı kapatmaya hazırlanan sektör, enerjide fiyatların rekabet edilebilir seviyelere gelmesi talebinde bulundu. 

Çelik sektöründen son dakika açıklaması: Deprem konutları için yeterli demir var!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, sektörün depremlerden etkilenen şehirlerde yapımına başlanacak olan deprem konutları için gereken inşaat demiri ihtiyacını karşılayabilecek durumda olduğunu kaydetti.

Borsada sular durulmuyor! BIST 100 endeksi yine kayıpta! 1 Şubat BIST 100 endeksi ne oldu? Hangi sektör kazandırdı?

Borsa İstanbul’da bugün kayıp yüzde 5’leri aştı. En fazla kayıp bankacılık endeksinde gerçekleşti. Bankacılık sektör endeksi yüzde 7,85 oranında geriledi.

2023 özel sektör zam oranları! Hangi sektör ne kadar maaş zammı alacak?

2023 asgari ücret zammından sonra hangi sektörün ne kadar maaş alacağı merak edilmeye başlandı. İşte detaylar!

Borsada tarihi gün yaşandı! En fazla hangi sektör kaybettirdi?

Geçtiğimiz yıl tüm dünya piyasalarından pozitif ayrışan Borsa İstanbul, Çin’den gelen haberle çok moralli olan dış piyasalardan negatif ayrıştı ve günü düşüşle tamamladı. Peki bugün borsada yatırımcısına en fazla hangi sektör hisseleri kaybettirdi?

ÇİB Başkan Yardımcısı Dalbeler: Çelik sektörü karanlığa doğru ilerliyor!

Türk sanayicileri, enerji maliyetlerindeki yükselişlerin çimento, çelik, alüminyum ve seramik sektörü üzerindeki etkilerini yorumladı.

Çelik sektörü hangi projelerle büyüdü Haberi

Çelik sektörü hangi projelerle büyüdü

Sektörün 2014'te yapılara yönelik yaptığı çelik satışı, betonarmede kullanılan inşaat demiri dışında, 2 milyon tona ulaştı. Bu rakamın 1.3 milyon tonu yapısal çeliğe ait. Ayrıca yeni eklenen pazarlar ve Avrupa ile ilişkilerin gelişmesi ihracatı artırırken, söz konusu büyümenin sürmesine de yardımcı oldu. 



Türkiye çelik sektörü, 2014'te, bir önceki yılın kayıplarını telafi etmek isterken, üretimdeki düşüşü önleyemedi. Geçenyıl ham çelik üretiminde yüzde 3.4 gerileme yaşandı. Çelik sektörü, iç pazarda ithal ürünlerle rekabette zorlanırken, dış pazarda da özellikle Uzakdoğu karşısında gücü azalıyor. 



Çelik sektöründe yaşanan sıkıntılara rağmen, yapısal çelikte büyüme devam etti. Sektörün 2014 yılında yapılara yönelik 2 milyon ton çelik satışı yaptığını belirten uzmanlar, söz konusu rakamın 1.3 milyon tonunun yapısal çelikten, 700 bin tonunun ise diğer profiller ve yassı mamüllerden oluştuğunu...