28 / 04 / 2024

çelik yapı kullanımı

çelik yapı kullanımı

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi"nin yıl dönümü yaklaşırken, uzmanlar Türkiye'de çelik yapı kullanımının yaygınlaşması ve sistemin teşvik edilmesi gerektiğini bildirdi.

Nesrin Yardımcı Tiryakioğlu: Binalarda çelik yapı kullanımı arttırılmalı!

Türk Yapısal Çelik Derneği Başkanı Prof. Dr. Nesrin Yardımcı Tiryakioğlu, depreme karşı güvenli bir yapı sistemi olan çelik yapının deprem kuşağında yer alan Türkiye’de kullanımının artması gerektiği vurguladı.

3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün!

Türk Yapısal Çelik Derneği’nin “24. Yapısal Çelik Günü”nde önemli açıklamalar yapan Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Consera Kurucusu Melih Şimşek, "3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün" dedi. 

Deprem sonrası çelik yapılara ilgi arttı!

Gelişmiş ülkelerde birincil tercih olan ve geniş kullanım alanlarına sahip çelik yapılar depremden sonra Türkiye’de de oldukça rağbet görmeye başladı. 

12 ilçeyi ilgilendiriyor! Tarım arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masada

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önderliğinde 12 ilçenin belediyesinin başkan yardımcıları, imar müdürleri ve teknik personelinin katıldığı ekim ayı imar toplantısında Tarım Arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masaya yatırıldı.

Deprem Profesörü uyardı: Çelik yapılara geçilmeli! İşte çelik yapıların özellikleri ve fiyat listesi

Deprem ülkesi olan Türkiye 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerle bu gerçekle tekrardan yüzleşti. Uzman isimlerden peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan çelik yapıları önerdi.

Bilim insanlarından köy evleri için 'çelik yapı' önerisi geldi!

Bilim insanlarından köy evleri için 'çelik yapı' önerisi geldi. İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Abdul Hayır, konuya ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar...

45 metrekare çelik ev fiyatları ne kadar? 2 Nisan 2023 fiyat listesi!

Çelik evlerin kullanımı son dönemde bir hayli arttı. Bu yapıları yaptırmak isteyenlerde ilk olarak kullanım ömrü ve maliyeti hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. İşte bu konudaki detaylar!

Masek Çelik Yapı İnşaat Gayrimenkul Kuyumculuk Oto Alım Satım Madenc. Denz.Tur.Gıda San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Masek Çelik Yapı İnşaat Gayrimenkul Kuyumculuk Oto Alım Satım Madenc. Denz.Tur.Gıda San.Ve Tic.Ltd.Şti. Tuzla'da kuruldu.

Hisseli tapuda kullanım hakkı! Miras payının kardeşe devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu kullanım hakkı pek çok vatandaşın kafasını kurcalayan konulardan biridir. Bunun dışında devir işlemi de merak edilmektedir. İşte Hisseli tapuya dair merak edilenler!

Hangi saatlerde elektrik tasarrufu yapılır? Elektrik kullanımı hangi saatlerde ucuz?

Elektrik tasarrufu konusu vatandaşların gündeminde yer alıyor. Özellikle Elektrik kullanımı hangi saatlerde ucuz? sorusu sık sık sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Cold Formed Çelik Yapı Mühendislik İthalat İhracat İmalat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Cold Formed Çelik Yapı Mühendislik İthalat İhracat İmalat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Tuzla'da Hatice Eriş tarafından kuruldu.

Mçy Çelik Yapı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mçy Çelik Yapı Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Serap Kuşcu tarafından kuruldu.

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi komisyonda!

TBMM'ye sunulan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında halihazırda devam etmekte olan tarımsal arazi satışında sınırdaş tarımsal arazi maliklerinin önalım hakkına ilişkin davaların reddedilmesi amaçlanıyor. 

Kursan Ytng Yapı Tasarım Nakliye Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kursan Ytng Yapı Tasarım Nakliye Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi Kartal’da  1 milyon TL sermaye bedeli  Ali Çelik tarafından kuruldu.

çelik yapı kullanımı Haberi

çelik yapı kullanımı

Vefa Holding'ten yapılan açıklamaya göre, depreme karşı güvenli bir sistem olan çelik yapının deprem kuşağında yer alan Türkiye'de kullanımının artması gerektiği vurgulanıyor. Çelik yapıda oturanlara deprem anında dışarı çıkmamaları önerilirken, çelik binaları inşa eden ve tasarlayan teknik kadro sayısının artması gerektiği kaydediliyor. Açıklamada görüşlerine yer verilen Avrupa Yapısal Çelik Birliği (ECCS), Türk Yapısal Çelik Derneği Başkanı ve Yeditepe Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nesrin Yardımcı Tiryakioğlu, dernek olarak çelik yapıların doğru kullanımını teşvik etmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Çelik yapıların özellikleri göz önünde tutulduğunda deprem bölgelerinde ya da çürük zeminlerde çelik kullanımının avantajlı olduğunu bildiren Tiryakioğlu, "Bu bölgelerde güvenli betonarme yapılar da inşa edebilirsiniz, ancak çoğu kez bu yapı ekonomik olmaz ve deprem sırasında veya sonrasında acil kullanımı...