15 / 05 / 2024

çeşme başlarında ağaçlandırma çalışmaları

çeşme başlarında ağaçlandırma çalışmaları

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, okul ve üniversite bahçeleri, ibadethanelerin çevresi, mezarlıklar, ve yol kenarlarının ardından çeşme başlarında da ağaçlandırma çalışmaları yapılacak...

Çevre Şehircilik Bakanlığı açıkladı! Gesi Bağları SİT alanı ilan ediliyor...

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde yer alan Gesi mahallesini koruma altına alındığını kaydetti. Buna göre, Türkülere ve şiirlere konu olan Gesi Bağları'nda artık yeni yapılaşmaya izin verilmeyeceği belirtildi.

Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları 2023 açıklandı mı? Ücretli öğretmenlik maaşında son dakika! 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Ağustos ayında başvuruları tamamlanacak olan ücretli öğretmenlik sonuçları merak ediliyor. Peki ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları 2023 açıklandı mı? Ücretli öğretmenlik maaşı ne kadar? 

İstanbul'a yeni metro müjdesi! Söğütlüçeşme - Yenidoğan Metrosu geliyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Söğütlüçeşme-Yenidoğan Metrosu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Dul ve yetim maaşlarında son dakika! Haziran 2023 müjdesi peş peşe geldi! Hemen tek tek açıklanan bu rakamlara bakın!

Dul ve yetim maaşlarında son dakika... Haziran 2023 müjdesi peş peşe geldi... Hemen tek tek açıklanan bu rakamlara bakın...

Ev satışlarında artık açık artırma başladı! Bu sayede fiyatlar yükseliyor

Ev satışlarında açılan bu yeni dönem kamuoyuna duyurulmaya başlandı. Bu haberin konut satışında 'açık artırma' dönemi olduğu söylendi! Ev sahiplerinin bu teklif taktiği fiyatları çok daha fazla seviyelere yükseltti... 

Borç yapılandırma 50 milyarı aştı! Elinizi çabuk tutun

Kamu borçlarına yapılandırmak isteyen vatandaşların başvuruları devam ediyor. Şu zamana kadar 1,5 milyon mükellef yapılandırma için başvurusunu yaptı.  Toplam yapılandırma bedeli 50 milyar TL'nin üstünde seyrederken 1,6 milyarlık tahsilat olduğu açıklandı.

Yapılandırma paketindeki o detay herkesi umutlandırdı! Hangi borçlar yapılandırılacak?

28 Şubat’ta başlayacak meclis mesaisinde gündemdeki başlıklar arasında borç yapılandırma paketi de var. Yapılandırma paketinde depremzede vatandaşlara özel düzenlemeler de olacak.

Yapılandırmada başvuru tarihi belli oldu mu, yapılandırma başvurusu nereye yapılacak? İşte yapılandırmada son dakika

Beştepe’de dün yapılan Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni yapılandırma paketinde detaylar da belli olmaya başladı. Peki bu yapılandırma başvurularıyla ilgili tarih açıklandı mı, yapılandırma başvurusu nerelere yapılacak? İşte yanıtı.

Borç yapılandırma 2023! Hangi borçlar yapılandırma kapsamında? Borç yapılandırma nedir?

Borç yapılandırma konusu gündemde yer alan konulardan biri haline geldi. Vatandaşlar hangi borçların yapılandırma kapsamında olduğunu araştırmaya başladı. İşte detaylar!

Borcu olanlar gün yüzü görecek! Teminat yok! 18-20-24-40-48 ay vade! Hangi borçları kapsıyor? Yapılandırma Paketi 2023!

Yapılandırma paketi hangi borçları kapsamı altına alacak sorusunun yanıtı araştırılıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca hazırlanan yapılandırma paketi; vergiden prime, idari para cezalarından öğrenim kredilerine kadar daha pek çok borcu çatısı altına alacak.

Beyaz eşya satışlarında toparlanma! Satışlar yüzde 9 arttı!

Türkiye'de yükselen enflasyona bağlı olarak beyaz eşya fiyatlarında artışlar devam ediyor. Buna karşın evlerin vazgeçilmez ürünlerinin satışlarında azalma olmadı. TÜRKBESD verilerine göre beyaz eşya satışları Ekim'de yüzde 9 arttı.

Emekli maaşlarında bu kez 9 şiddetinde deprem! Maaş hesaplamaları peş peşe yapıldı! Rakamı görenlerin ağzı açık kaldı!

Emekli maaşlarında bu kez resmen 9 şiddetinde deprem yaşanıyor. Son zamanlarda gündemden düşmeyen emekli maaşı hesaplamaları peş peşe yapıldı! Rakamı görenlerin ağzı açık kaldı... Hemen siz de bir bakın...

Beyaz eşya satışlarında beklenmedik gelişme! İşte detaylar!

Beyaz eşya satışlarında beklenmedik bir gelişme yaşandı. İşte merak edilen detaylar!

çeşme başlarında ağaçlandırma çalışmaları Haberi

çeşme başlarında ağaçlandırma çalışmaları


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, okul ve üniversite bahçeleri, ibadethanelerin çevresi, mezarlıklar, yol kenarlarının ardından Türkiye'nin geleneksel dokusunun önemli bir parçası olan çeşme başlarında da ağaçlandırma çalışmalarına başladı.


Bölge müdürlüklerine gönderilen talimat yazısında, Türkiye'nin kırsal bölgelerindeki yerleşim yerleri ile yol kenarlarında bulunan çeşmelerin vatandaşlar için önemine işaret edilerek, "Geleneklerimizde önemli bir yere sahip olan çeşme başlarının ağaçlandırılması gayesiyle her çeşme başına meyveli türlerden yöreye uygun en az iki adet dut, incir, erik ve benzeri türlerin dikilmesi uygun görülmüştür" denildi.


Çalışma kapsamında ilk aşamada, ülke genelinde 2 bin 647 adet çeşmenin etrafı ağaçlandırılarak, bu alanlara 21 bin 724 fidan dikildi.


Ağaçlandırmada kullanılan fidan türleri başta dut, ıhlamur, ceviz ve badem olmak üzere elma, armut, incir, erik, kiraz gibi meyveli türler...