03 / 05 / 2024

Çeşme konut sektörü

Çeşme konut sektörü

Alaçatı‘da konut fiyatları 780 bin TL'den başlıyor. Endeksa'nın verilerine göre Çeşme‘de konutlar son 1 yılda yüzde 28 değer kazandı.

Konut sektörü durgunlaştı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de hem ilan hem satılan konut sayısı düştü! 

Konut sektöründeki canlılık göstergesi olarak takip edilen satılan konutların satılık ilan sayısına oranı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde düşüşe geçti.

Konut sektörünü bu yıl neler bekliyor? Satışlar artacak mı? 

Ekonomimcom köşe yazarı H. Bader Arslan, bugünkü köşesinde konut piyasasını kaleme aldı. Peki konut sektörünü bu yıl neler bekliyor? Satışlar artacak mı? İşte ayrıntılar...

Konut sektöründe stok sorunu! İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi? 

TÜİK verileri konut üretiminde düşüşe işaret ederken; konut sektöründe stok sorunu gündeme geldi. İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi? 

Düşük faizli konut kredisi ve yabancıya vatandaşlık limitinin yükseltilmesi konut sektörünü nasıl etkiledi?

Gün geçtikçe artan fiyatların, değişen müşteri profilinin üzerine bankaların açıklamış olduğu faiz  oranlarının sonrasında konut sektöründe mülk sahipleri ve müşteriler arasında büyük bir sorun oluştu. Mülk sahiplerinin yüksek beklentileri nedeni ile alıcılar konut almaktan vazgeçiyor.

Konut sektöründe neler oluyor? Metrekare fiyatları 30 bin TL'yi aştı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Sadi Özdemir, bugünkü köşesinde konut sektörünü ve sektör temsilcilerinin açıklamalarını kaleme aldı. İşte Sadi Özdemir'in o yazısı...

Konut sektörüne yeni KDV modeli geliyor!

Konut sektöründe KDV sistemi sil baştan değişiyor. Sistemde sadeleşme yapılırken uygulanan KDV oranları da değişiyor. Peki konut sektöründeki yeni KDV sistemiyle neler değişecek? Sektör rahatlayacak mı? İşte ayrıntılar...

Konut sektörü 2022'ye zamlarla başlayacak!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Gökhan Şen, bugünkü köşesinde konut sektörünü kaleme aldı. İşte Gökhan Şen'in 'Konut piyasası Türk Lirası sayesinde rekor kırdı' başlıklı yazısı...

Konut sektöründe döviz korkusu!

Dikencomtr yazarlarından Burak  Boyoğlu bugünkü köşe yazısında konut dövizin konut sektöründeki etkilerini kaleme aldı.

Konut sektörü faizlerdeki ikinci indirimi bekliyor!

Bursadabugün köşe yazarı Levent Yılmaz, köşesinde konut sektörünü ve konut kredisi ile satışların arasındaki bağlantıyı kaleme aldı. İşte Levent Yılmaz'ın 'Konut sektörü bankaları bekliyor' başlıklı yazısı...

Konut sektöründe hareketlenme başladı!

Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Hülya Güler bugünkü köşe yazısında konut sektöründeki son gelişmeleri kaleme aldı. 

Normalleşme konut sektörüne yaradı! 

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Alaattin Aktaş bugünkü yazısında normalleşmenin konut sektörüne olan etkisini kaleme aldı. 

Konut sektöründe normalleşme adımları atılıyor!

Sahibindencom ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ortaklığında yayınlanan "sahibindex Konut Piyasası Görünümü” raporuna göre;  konut sektöründe normalleşmenin ilk adımları atılırken, İstanbul'da kira ücretleri yükselişe geçti. 

Çimento fiyatlarındaki artış konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Türk çimento sektörünün çatı kuruluşlarından olan Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası'ndan çimento fiyatlandırma politikalarına ve konut sektörüne ilişkin açıklama geldi. ÇEİS Başkanı Suat Çalbıyık, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Çeşme konut sektörü Haberi

Çeşme konut sektörü

Çeşme'de son iki yıllık değer artışı yüzde 48 olarak belirlenirken son 4 yıllık  değerlenme yüzde 132 oldu. Yeni yapılan İstanbul–İzmir otoyolu ile birlikte İstanbul’a ulaşımın kolay sağlandığı İzmir çok fazla göç almasından dolayı da yatırıcımların tercih sebebi. 

Konut yatırımındaki popülerliği Alaçatı‘da  yaşayan İzmir çekim merkezi haline geldi.  Alaçatı uzun yıllardır Çeşme’nin en popüler ve pahalı bölgelerinin başında geliyor. 


Ortalama konut fiyatı Alaçatı‘da 1 milyon 214 bin 400 TL

Endeksa verilerine göre Alaçatı’da ortalama konut metrekare satış fiyatı 9 bin 200 TL, ortalama konut fiyatı 1 milyon 214 bin 400 TL. Konut yatırımının geri dönüş süresi ise bölgede 48 yıla ulaşmış durumda. Alaçatı’da 1+1’den 6+1’e kadar farklı konut tipleri yer alıyor. Konut fiyatları ise 780 bin TL ile 2 milyon...