01 / 05 / 2024

çeşme su baskını

çeşme su baskını

Metrekareye 168 kilogram rekor yağışın düştüğü Çeşme'de, 200'den fazla ev, villa, işyeri, araçlar ve yollar sular altında kaldı. Evlerinde mahsur kalanları ise AFAD ekipleri kurtardı

Çeşme Turizm Projesi'nde son durum ne? Mimarlar Odası: Çeşme'deki planlamalar yapı yapmak için olmamalı!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Uğur Yıldırım, Çeşme'deki planlamalar ile Çeşme Turizm Projesi'ne değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Çeşme'deki planlamaların yapı yapmak için olmaması gerektiğini vurguladı. 

Ankara Valiliği'nden sağanak uyarısı! Sel ve su baskınına karşı çok dikkatli olun!

Ankara Valiliği'nden yapılan sağanak uyarısıyla, başkent Ankara'da sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Konut sigortasında hangi hasarlar teminat altına alınabilir?

Konut sigortasının ev ve ev içindeki eşyaları, su baskını ve deprem gibi doğal afetlerden, hırsızlık ve yangın gibi çok çeşitli risklere karşı koruma altına alan geniş kapsamlı sigorta çeşidi olduğuna dikkat çeken Av. Elvan Kakıcı Şimşek, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Çeşme'de 9.7 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

T.C. Çeşme Satış Memurluğu, İzmir ili, Çeşme ilçesi, İnönü Mahallesi, Marmara mevkii 5528 ada 14 parselde yer alan arsayı 9 milyon 735 bin TL'ye satıyor...

Reges Çeşme Nisan'da açılıyor!

Turizm sezonu yaklaşırken, The Luxury Collection markasının otantik deneyim ve şık atmosfer yaklaşımı doğrultusunda misafirlerine konaklama deneyimi sunan Reges, a Luxury Collection Resort&Spa Çeşme, nisan ayının ortasında sezonu açmaya hazırlanıyor. 

Acun Ilıcalı Şeyma Subaşı’nın Kuruçeşme’deki villasını 125 milyon TL'ye sattı!

Acun Ilıcalı, eski eşi Şeyma Subaşı’nın Kuruçeşme’de yaşadığı villayı geçtiğimiz haftalarda satmıştı. 125 milyon TL’ye satılan evin yeni sahibi Mustafa Aktaş çıktı.

Mesut Özil Çeşme'de emlak fiyatlarını hareketlendirdi!

Bir süredir eşi Amine Gülşe ve 4.5 aylık kızı ile Çeşme’deki evlerinde tatil yapan Mesut Özil, hem plajları hem de emlak piyasasını hareketlendirdi.

Doğa Rutkay'ın Çeşme'deki taş villası!

Ünlü oyuncu Doğa Rutkay, 2015'te Çeşme'de aldığı 300 metrekare büyüklüğündeki, 3 yatak odası, 2 banyosu olan villasını satın alırken sadece kapı deliğinden bakarak karar vermiş...

Mesut Özil Çeşme'deki villasını 700 bin TL'ye yeniletti!

Mesut Özil, eşi Amine Gülşe’nin bir dediğini iki etmiyor. Çeşme'deki villalarını 700 bin TL'ye yenileten Özil, Amine Gülşe'nin istediği dekorasyonu yaptırdı.

İzmir-Çeşme Otoyolu'ndaki ekolojik köprünün yapımı tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığıtrafından İzmir-Çeşme Otoyolunda hayata geçirilen ekolojik köprünün yapımı tamamlandı.

Soner Yalçın’ın Çeşme’deki kaçak köşkünün arazisi sit alanı mı?

Oda TV’nin sahibi Soner Yalçın’ın İzmir'in Çeşme ilçesindeki kaçak köşkünün arazisi sit alanı çıktı. Kanunu hiçe sayarak, sit alanının ortasına 3 katlı lüks köşk diken Soner Yalçın’a belediye göz yumdu.

Çeşme Projesi için kamulaştırılan araziler TBMM gündeminde!

Bakanlığın 9 Mart 2020 tarihinde açıkladığı Çeşme Projesi kapsamında kamulaştırılan arazilere ve projenin su ihtiyacı meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çeşme koruma ve gelişim bölgesinin sınırları genişletildi!

Çeşme koruma ve gelişim bölgesinin sınırları genişletildi. Urla Zeytineli’ndeki karaya yakın bazı küçük adalar da bölge içerisine alındı. Bazı parseller ise  çıkarıldı. 

çeşme su baskını Haberi

çeşme su baskını

İzmir'in Çeşme ilçesinde önceki gün akşam saatlerinde başlayan ve gece etkisini artıran sağanak yağış hayatı felç etti. Çeşme, Ilıca ve Alaçatı'da 200'den fazla ev, villa, işyeri, araçlar ve yollar sular altında, bazı vatandaşlar da binalarda mahsur kaldı. Bölgeye gönderilen AFAD ve itfaiye su altı ekipleri, botlarla ve belediyeye ait iş makinelerinin desteğiyle vatandaşları kurtardı. Doğum yapmak üzere olan hamile bir kadın da AFAD ve 112 Acil servis ekipleri tarafından kurtarılarak hastaneye sevk edildi. Ilıca Polis Karakolu'nu da su bastı. Bazı bölgelerde elektrikler kesildi. İtfaiye ekipleri bazı yerlerde 2 metreye ulaşan suları tahliye etmek için gece sabaha kadar ve dün gün boyunca çalıştı. 


İLÇEDE YAĞIŞ REKORU 

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "İlçe tarihinin en yüksek miktardaki yağışı kaydedildi. Çeşme tarihinde görülmemiş bir...