15 / 05 / 2024

çeşmeye toki yapılacak mı

çeşmeye toki yapılacak mı

İzmir 3. İdare Mahkemesi Mimarlar Odası’ nın açmış olduğu iptal davasında TOKİ tarafından Çeşme Reisdere’de yapacağı yoğun yapılaşma içeren İmar Planlarının yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

İki yıldır ihaleye çıkmayı bekleyen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nda son dakika gelişmesi! Yeniden ihale yapılacak...

2022'de çıkılan ihale ile yeterli teklif alamayan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı için tekrar ihale yapılacak. 

2 ayda 420 bin ev sahibi denetlendi! Kira sözleşmeleri artık E-devlet üzerinden yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada vergi kaçıran ev sahiplerinin takibini sıkılaştırdıklarını belirterek, 2 ayda 420 bin denetim yapıldığını, kira sözleşmelerinin de artık e-devlet üzerinden yapılacağını dile getirdi.

Çiftçi Kayıt Sistemi için son tarih yaklaşıyor! Başvurular e-devletten yapılacak! 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2002'de uygulamaya aldığı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) için son tarih yaklaşıyor. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları için ilçe müdürlükleri ve e-devlet üzerinden 2 Ocak'a kadar yapılacak

Ev sahibi olanlar dikkat! Konut satışında yeni dönem! 'e-Devlet üzerinden yapılacak'

Gayrimenkul ticareti hakkında gerçekleşen yönetmelik değişikliği ile beraber 1 Kasım tarihi itibarıyla taşınmaz ilanlarının yayınlanmasında yeni bir düzenleme yapılacak.

Memura temmuz zammında detaylar netleşiyor! Peş peşe açıklandı! Kademeli artış yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını açıkladı. Memura temmuz zammında detaylar netleşiyor! Peş peşe açıklandı! Kademeli artış yapılacak!

Eşini kaybeden kadınlar için açıklandı! Başvuru yapanlara 2000 TL ödeme yapılacak! Başvuru tarihini sakın kaçırmayın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eşi vefat eden kadınlar için duyuru yaptı. Başvuruda bulunanlara 2 bin TL ödeme yapılacak. İşte detaylar!

Çalışan kadınlara 25 bin toplu ödeme yapılacak! SGK'ya dilekçe vermeniz yeterli!

Çalışan kadınlar için müjdeli bir haber duyuruldu. SGK’ya dilekçe verilmesi durumunda 25 bin toplu ödeme yapılacak!

Darüşşafaka Eğitim Kurumları sınavı ne zaman? Son başvuru tarihi? Sınavlar hangi illerde yapılacak? Başvuru kriterleri?

Darüşşafaka Eğitim Kurumları giriş sınavı 21 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de yapılacak. Depremden etkilenen 11 ili de kapsayan ve toplam 37 ilde gerçekleştirilecek sınavda başarılı olanlar 8 yıllık tam burslu eğitim imkanına kavuşacak.

Memur Temmuz zammı ne zaman kesinleşecek? Memur maaşlarına ara zam yapılacak mı? Peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Memur ve memur emeklisi maaşlarına 6 aylık periyotlar şeklinde zam yapılıyor. Memur Temmuz zammı ne zaman kesinleşecek? Memur maaşlarına ara zam yapılacak mı? Peş peşe açıklandı, hemen bakın!

TOKİ 22-28 Ocak güncel takvimini gün gün duyurdu! Bu hafta kuralar peş peşe yapılacak! İşte il il güncel kura takvimi...

TOKİ güncel konut çekiliş takvimini duyurdu. TOKİ 29-28 Ocak güncel takvimini gün gün açıkladı. Bu hafta kuralar peş peşe yapılacak. İşte il il güncek kura takvimi...

TOKİ kura takvimi 20-28 Ocak 2023 peş peşe güncellendi! 2+1 3+1 il il TOKİ kura çekimi ne zaman yapılacak?

TOKİ Ocak ayı 2+1 3+1 il il kura takvimini güncelledi. Peki, bu hafta hangi illerde kura çekilişi yapılacak? İşte detaylar...

Bekçi alımlarında son dakika müjdesi adeta peş peşe geldi! Bekçi alımı ne zaman yapılacak? Hemen bu detaya bakın!

Bekçi alımlarında son dakika müjdesi adeta peş peşe geldi... Bekçi alımı ne zaman yapılacak... Hemen bu detaya bakın...

Bekçi alımlarında Ocak 2023 müjdesi peş peşe geldi! Bekçi alımı hangi tarihlerde yapılacak? Hemen bakın!

Bekçi alımlarında Ocak 2023 müjdesi peş peşe geldi... Bekçi alımı hangi tarihlerde yapılacak? Hemen bakın...

çeşmeye toki yapılacak mı Haberi

çeşmeye toki yapılacak mı

TOKİ'nin İzmir Çeşme'ye 4 katlı binalarında yapılmasının önünü açan imar planı geçtiğimiz aylarda gündeme gelmişti. İzmir 3. İdare Mahkemesi ise Mimarlar Odası'nın başvurusu üzerine TOKİ projesinin durdurulması kararını verdi.  TMMOB'un açıklamasına göre mahkeme bilirkişi raporuna referansla verdiği yürütmeyi durdurma kararında; "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 644 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 7. maddesi uyarınca onaylanan 1/25.000 ölçekli Çesme (Izmir) Çevre Düzeni Revizyon Planı Değişikliği’nin planlama esasları, şehircilik ilkeleri, plan tekniği, yürürlükteki imar mevzuatı hükümleri ve kamu yararına uygun olmadığı kanısına varıldığı belirtilmiştir" ifadelerini kullandı.


BEKLENTİMİZ İPTAL YÖNÜNDE

İmar planıyla ilgili olarak açıklama yapan TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi, "Mimarlar Odası’nın TOKİ Çeşme İmar Planlarına yaptığı itirazda ve dava dilekçesinde belirttiği yanlışlar ve kamu yararına aykırılıklar, Mahkeme kararında da  vurgulanmıştır. Çeşme Yarımadası’nın geleceği...