26 / 07 / 2024

Çevre Bakanlığı binaların beton denetimi

Çevre Bakanlığı binaların beton denetimi

Yapıların inşasında kullanılan betonlarda kalitenin arttırılması amacıyla, revizyon yapıldı.Çevre Bakanlığı, mevcut denetimlerine ilave olarak artık binaların her bir katı içinde ayrı ayrı beton denetimi yapacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Binaların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ruhsat aldıkları tarihteki imar kurallarına göre inşa edilmiş yapıların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirdi. 

Bakanlık resmen açıkladı! Binaların yıkılması hakkında yönetmelik 1 Temmuz'da yürürlükte!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Binaların Yıkılması Hakkında Yönetmelik, 1 Temmuz 2022'de yürürlüğe giriyor. İşte yönetmelik ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Bakan Murat Kurum açıkladı! İklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada su kaynaklarını koruyacak ve atık su miktarını azaltacak iklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilmesi ve bu kapsamda teşviklerin artırılmasını karar verdiklerini dile getirdi.

Türkiye'deki Bakanlığa ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmaları TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Türkiye genelinde ve İzmir'de Bakanlığa ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmalarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Bakanlığa ait binaların tahsil edilemeyen kira gelirleri TBMM'de!

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Bakanlığa ait binaların yenileme işlemlerine ve tahsil edilemeyen kira gelirlerine ilişkin soru önergesi verdi. 

Kamu binalarının depreme dayanıklılığı artırılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen toplam 465 milyon dolar kredi desteği kapsamında kamu binalarının depreme dayanıklılığı ve enerji verimliliğinin artırılması için harekete geçildi.

ÇEDBİK Binaların Yeşil Dönüşümünün Finansmanı paneli 21 Mayıs'ta!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) hız kesmeden etkinliklerine devam ediyor. Binaların Yeşil Dönüşümünün Finansmanı paneli 21 Mayıs Cuma günü saat 14:30'da gerçekleştirilecek. 

Bakanlığa bağlı binaların enerji kimlik belgeleri mecliste!

Bakanlığa bağlı, ilgili ve ilişkili kurum ve kuruluşlar tarafından kullanılan binaların enerji kimlik belgeleri ve enerji giderleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Arslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Riskli binaların tespiti ve yıkılması ilgili tüm kurallar!

Vatandaşa riskli binalarda oturmayın demeyin, alternatif sunun konulu yazının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Riskli binaların tespiti ve yıkılması ilgili tüm kuralları anlattı.

Muğla'da müze binalarının depreme karşı dayanıklılığı TBMM gündeminde!

Bakanlığa ait Muğla ilinde bulunan müze binalarının depreme karşı dayanıklılığı ve kazı alanlarında deprem risk değerlendirilmesi yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tekirdağ'da Bakanlığa ait binaların depreme dayanıklılığı mecliste!

Tekirdağ ilinde Bakanlığa ait binaların depreme dayanıklılığı ve depreme karşı alınan önlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Yüceer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'de bakanlık binalarının güçlendirilme çalışmaları mecliste!

İzmir'de bulunan Bakanlığa ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Arslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

1000 kişi gece gündüz çalışıyor! Binaların röntgeni çekiliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Elazığ'da bulunan binaların röntgenini çekiyor. 93 bin bağımsız bölümün bulunduğu bölgede hasar tespit çalışmalarında yüzde 50 seviyesine ulaşıldı.

Çevre Bakanlığı binaların beton denetimi Haberi

Çevre Bakanlığı binaların beton denetimi


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile birlikte yürüttüğü çalışmalar neticesinde, yapıların inşasında kullanılan betonlarda kalitenin arttırılması amacıyla, ilgili standart olan TS 13515 standardında revizyon yapıldı.


Avrupa Standartlarından uyarlanmış olan ve yapılarda kullanılan betonda bulunması gereken özellikleri belirleyen TS EN 206 standardının, Ülkemizde uygulanmasına yönelik tamamlayıcı ve açıklayıcı standart olan TS 13515 standardı revize edilerek yayınlandı. Yapılan revizyon neticesinde beton denetimlerinde, yapının bütününde aranan şartlara ilave olarak binaların her bir katı için de ayrı ayrı yapılacak ve her bir üretim biriminin projesinde öngörülmüş olan beton sınıfına uygunluğunun sağlanması koşulu aranacak.


Bu revizyon ile beton denetimleri sıkılaştırılmakta olup yapılarımızda kalite ve güvenliğin artmasının yanında farklı uygulamalar da engellenmiş...