09 / 05 / 2024

Çevre dostu ulaşım projesi

Çevre dostu ulaşım projesi

Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı fonu kapsamında yürütülen Düşük Karbonlu Kent İçi Ulaşım Çözümlerinin Paylaşılması (SOLUTIONs) Projesi’nin Türkiye’deki ilk çalıştayı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Sekapark Otel’de yapıldı.

2038 Ankara Ulaşım Ana Planı neleri içeriyor?

Ankara ulaşım Ana Planı 2038 yapım süreci ne zaman başladı? Ankara ulaşım Ana Planı 2038 ile Ankara çevre yolunun  içi ve dışı diye kentin ikiye bölündüğü ve iki Ankara yaratılmaya çalışıldığı anlaşılıyor.

Adalar Ulaşım Çalıştayı'nda imar eksiklikleri konuşuldu!

Adalar'daki ulaşım sorunlarına kalıcı ve sürdürülebilir çözümler getirmek için Büyükada'da "Adalar Ulaşım Çalıştayı' düzenlendi. Çalıştayda imar planı eksiklikleri, adalara ulaşım sorunu ve lojistik faaliyetler gibi çevre sorunları ele alındı.

Antalya Kuzey Çevre Yolu ulaşımı rahatlatacak!

 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Antalya Kuzey Çevre Yolu, Antalya-Burdur kara yolu ve bu yol üzerindeki köprülü kavşaklar, ulaşımda önemli bir rahatlama oluşturacaktır" dedi...

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nda öncelik ulaşım projelerinde!

Başkan Erdoğan tarafından ilan edilen ikinci 100 günlük icraat programında İstanbul’daki ulaşım, çevre şehircilik ve turizm projeleri ön planda tutuldu. Gebze-Halkalı banliyö hattı açılacak. AKM inşaatına başlanacak. Kanal İstanbul ve Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli projeleri ihaleye çıkarılacak.

Dünya konut krizine etkili çözüm: Çevre dostu evler!

Dünya konut krizine etkili çözüm bulundu. Cal-Earth şirketi, evlerin yapımında kum ve kil olmak üzere maliyeti düşük ve tamamen çevre dostu doğal malzemelerin kullanılmasını öngören projeleri hazırladı. İşte sıradışı görünümüyle dikkat çeken çevre dostu evler...

İstanbul Havalimanı'na hızlı ve kolay ulaşım!

ICA Genel Müdürü Atilla Gökçe, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu'nun İstanbul ulaşımına kazandırdıklarını anlattı.

ETÜ'ye "Çevre Dostu Bina" sertifikası verildi!

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi binasına "Çevre Dostu Bina" sertifikası verildi...

Ulaşım Akademisi arazisi için imar planı onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 2 yıl önce hazırladığı “Ulaşım Akademisi” arazisiyle ilgili imar planları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. 

Levent Pelesen: Türkiye’de tüm binalar çevre dostu bir yapıya kavuşmalı!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği-İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, Türkiye’deki binaların tümünün, daha az enerji harcayıp fosil yakıt tüketimini azaltan ısı yalıtımlı, çevre dostu bir yapıya kavuşması gerektiğini söyledi.

Erguvan Premium Residence Kurtköy'ün çevre dostu projesi!

Erguvan İnşaat, çevre dostu konut projesini Kurtköy'da inşa ediyor. Erguvan Premium Residence'ta yağmur suları toplanarak peyzajda kullanılırken, elektrikli araç şarj istasyonları ile alternatif ulaşım seçenekleri sunuyor.

Çevre dostu binalar için finansal destek verilmeli!

IMSIAD Ar-Ge Komisyonu Başkanı Mustafa Andıç, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların yerine 'çevre dostu yeşil binalar' inşa edilmesini gerektiğini belirtti. Andınç, finansal destek sağlanmasını istediğini söyledi.

Artvin'deki Yeni Rabat Kilisesi'nin ulaşımı meclis gündeminde!

Artvin'nin Ardanuç ilçesine bağlı Bulanık köyünde bulunan Yeni Rabat Kilisesinin ulaşım ve çevre koşulları mecliste konu oldu. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Adana Karaisalı'da ulaşım ve çevre düzenlemeleri yapıldı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yerli ve yabancı turistlerin ziyaret durağı olan Varda Köprüsü ve Yer Köprü’ye ulaşım hizmetleri ve çevre düzenlemesi çalışmalarının tamamlanmasıyla Karaisalı İlçesi’nin cazibesini arttırdıklarını belirtti.

Çevre dostu ulaşım projesi Haberi

Çevre dostu ulaşım projesi


EMBARQ Türkiye’nin proje ortağı olduğu Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı fonu kapsamında yürütülen Düşük Karbonlu Kent İçi Ulaşım Çözümlerinin Paylaşılması (SOLUTIONs) Projesi’nin Türkiye’deki ilk çalıştayı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Sekapark Otel’de yapıldı.

YENİ PLANLAMALAR ÇAĞDAŞ UYGULAMALAR

Çalıştay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Erol’un açılış konuşması ile başladı. Erol yaptığı açılış konuşmada; “Kocaeli iki kıtayı birleştiren iki denize kıyısı olan ulaşım ağları için çok önemli bir kent. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak birçok alt ve üst geçit ile kavşaklar yaptık. Kocaeli’nde Büyükşehir Belediyesi olarak yaklaşık 250 milyon lira civarında bir harcamamız oldu. Önümüzdeki dönem için yurt dışıyla bağlantılı olarak ana ulaşım planlarımızı hazırladık. Teknik olarak danışmaya ihtiyacımız var. Uluslararası kuruluşlarla da işbirliği yaparak plan ve projelerimizin kısa orta ve uzun dönemde...