15 / 05 / 2024

çevre izni için gerekli

çevre izni için gerekli

Emisyon, deşarj, gürültü kontrol, derin deniz deşarjı ve tehlikeli madde deşarjı konularından en az birini içeren bir izin belgesi işletmeler tarafından alınması gerekiyor. Peki, çevre izin belgesi için gerekli evraklar neler?

Yabancıların ikamet izni için konut alımlarında alt sınır 200 bin dolara yükseldi!

Göç İdaresi tarafından yabancıya ikamet amaçlı konut satışında alt limit yükseltildi. Artık ikamet izni için 75 bin dolar değil, 200 bin dolar gerekiyor. İşte detaylar...

Malatya Kuzey Çevre Yolu için acele kamulaştırma kararı!

Malatya'da yer alan bazı taşınmazlar için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Uzungöl'ün çevre düzenlenmesi için proje çalışması başlatıldı!

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kolçak yaptığı açıklamada Uzungöl'ün çevre düzenlenmesi için proje çalışması başlatıldığını söyledi.

İzmit Belediye Meclisi'nde Ekşi ailesine ait bina için imar izni oylaması!

İzmit Belediye Meclisi’nde 9’uncu gündem maddesi olan kat izni görüşülecek. Ekşi ailesine ait olan binaya 8 kat için imar izni isteniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Uzungöl için yeni plan!

Türkiye'nin doğa turizmindeki en önemli merkezleri arasında yer alan Uzungöl için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni imar planı hazırladı.

Alarko, Bükreş birinci etap çevre yolu için imza attı!

Romanya'nın başkenti Bükreş'te yapılacak birinci etap çevre yolu için 175 milyon avro harcanacak

Beykoz’a yapılacak 553 villa için ağaç kesme izni istendi!

İstanbul Beykoz’daki Kuzey ve Güney Kirazlı ormanlarına yapılması planlanan 553 villa için ağaç kesme izni istendi.

Çevre ve imar gibi alanlar için özel mahkemeler kurulacak!

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Yargı Reformu Stratejisi Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çevre ve imar gibi alanlar için özel mahkemeler kurulacak" dedi.

Alarko'nun Bükreş'te yapacağı çevre yolu için imzalar atıldı!

Romanya Bükreş'te inşa edilecek ikinci etap çevre yolu için açılan ihaleyi kazanan Alsim Alarko ile Romanya Ulusal Karayolları Altyapı İdaresi arasında sözleşme imzalandı...

Ankara'daki dev arazi için imar izni bekleniyor!

Toplam 3 milyar TL'ye satın alınan 8 milyon 700 bin metrekarelik arazi için imar izni bekleniyor. Ankara'daki sanayi projesi kapsamında 5 bin iş yeri yapılması planlanıyor. 

İstanbul için Çevre Strateji Planı oluşturulmalı!

İstanbul’un en yeşil şehir olma yolunda ilerlemesi için kentsel dönüşüm sürecinde, çok geç olmadan hemen bir Çevre Strateji Planı oluşturulması gerekiyor. 

Avrasya GYO esas sözleşme tadili için SPK'ya başvuru yaptı!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı esas sözleşme tadili izni için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yaptı.

Emlak ve çevre temizlik vergisi için son gün bugün!

Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren emlak ve çevre temizlik için son gün bugün olup; mesai bitimine kadar tüm ödemelerin yapılmış olması gerekiyor...

çevre izni için gerekli Haberi

çevre izni için gerekli

Çevre izin belgesi için gerekli evraklar!

Çevre izni, Çevre Kanunu uyarınca alınması gereken; emisyon, deşarj, gürültü kontrol, derin deniz deşarjı ve tehlikeli madde deşarjı konularından en az birini içeren izin olarak ifade ediliyor. 


Çevre lisansı: Atıkların toplanması, geri kazanılması, geri dönüşümü ve bertaraf edilebilmesine ilişkin teknik yeterlilik olarak tanımlanıyor. 


Çevre izni veya çevre izin ve lisans başvurusu, Ek-1 listesinde yer alan işletmeler için çevre danışmanlık firmaları ya da çevre yönetim birimi tarafından, Ek-2 listesinde yer alan işletmeler için çevre danışmanlık firmaları, çevre yönetim birimi veya tesiste istihdam edilen çevre görevlisi tarafından yapılıyor.


10 Eylül 2014 tarihinde 29115 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çevre izin ve lisans yönetmeliği kapsamında yer alıyor. İlgili kanun maddeleri aşağıda yer alıyor;

Çevre izni veya çevre izin ve lisansına başvuru

MADDE 7...