03 / 05 / 2024

chp deprem raporu

chp deprem raporu

CHP, 30 Ekim tarihinde İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında yaşanan depremin ardından rapor hazırladı.

Deprem bölgesi için 'mücbir sebep' çağrısı!

Deprem bölgesindeki mücbir sebep hali süresinin yetersiz olduğunu belirten CHP Hatay Milletvekili Kara, "Birkaç aylık uzatmaların yetersiz kalacağını her fırsatta söyledik. Bunu yetkililer de çok iyi biliyor." Vergi ve SGK borçlarının faizsiz taksitlendirilmesinde istenen teminat şartı kaldırılmalı.

Veli Ağbaba'dan deprem konutları çıkışı: Malatya'da 103 bin konuttan 6 bin 672'si yapıldı!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, deprem bölgelerindeki konut sayısı ile ilgili bir paylaşım yaptı. Veli Ağbaba, paylaşımında Malatya'da 103 bin konuttan 6 bin 672 tanesinin yapıldığını belirtti.

Deprem riski olan bölgelerde nüfus yoğunluğu azaltılmalı!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, deprem bölgesi ve deprem riskli yerler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erol, deprem önlemleri kapsamında öncelikle riskli yerlerde nüfusun azaltılması gerektiğinin altını çizdi. İşte o açıklamalar...

Osmaniye Valisi Yılmaz'dan deprem konutlarının inşaatının yavaş ilerlediği iddialarına ilişkin açıklama!

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in şehirdeki kalıcı deprem konutlarının inşaatının yavaş ilerlediği iddiaları ile ilgili açıklama yaptı. İşte Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz'ın o açıklamaları...

Deprem konutları zamanında teslim edilecek mi? Özgür Özel’den flaş iddia!

​​​​​​​CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 6 Şubat depremlerinde yıkımın yüzde 44'ünün Hatay'da yaşandığını fakat buna karşın kentin unutulduğunu söyledi. Özel, “Deprem konutları bir yıla yetişmez” dedi.

İstanbul'da eski dairelerin kiraları bile 25 bin TL'ye kadar yükseldi! Evler depreme dayanıklı mı?

Beklenen Marmara depremi sebebiyle oturduğu evden daha güvenli bir yere taşınmak isteyenlerin sayısı arttı. Peki İstanbul'da evlerin deprem raporu var mı? İşte emlakçılarla yapılan o araştırma...

Diyarbakır'da deprem soruşturması için bilirkişi raporu hazırlanacak!

Diyarbakır'da, 6 Şubat 2023 tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerde 411 kişinin yaşamını yitirdiği yıkılan 6 binayla ilgili süren soruşturma için kapsamlı bilirkişi raporu hazırlanacak.

İBB ve İTÜ'den korkutan deprem raporu!

İBB ve İTÜ 6 şubat depremlerinde büyük hasarın neden kaynaklandığına ilişkin Paratus Projesi çalıştayı raporunu paylaştı. İşte detaylar...

Fitch Ratings'ten Türk bankalarına deprem raporu!

Fitch Ratings, Türk bankalarının depremin etkilerini değerlendirdiği bir rapor yayınladı. Raporda belirtildiği üzere, afetin vurduğu bölgelerde bankaların riski sınırlı ve notlarının etkilenmesi olası görünmüyor. 

GTÜ'den deprem raporu geldi: Hasarın en temel nedeni sıvılaşma gibi zemin problemleri!

Gebze Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenleri, Adıyaman'ın Gölbaşı ve Hatay'ın İskenderun ilçelerindeki hasarın temel sebebinin, sıvılaşma gibi zemin problemleri olarak gösterilebileceğine dikkat çekti. 

Deprem bölgesinin yeniden inşası hesaplandı! İşte maliyet raporu!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği, 11 ilde büyük kayıplara neden olan depremlerden sonra yeniden inşa için bir maliyet raporu çıkardı. İşte detaylar!

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremler, konut sektörünü de etkiliyor. Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!  

Fitch’ten ‘Deprem’ raporu! Kahramanmaraş depremi Türk şirketlerinin kredi notunu nasıl etkileyecek?

Kahramanmaraş depremlerinin Türkiye ekonomisinde yaratacağı hasarların yanı sıra bölgedeki şirketlerin ticari faaliyetlerinin aksaması nedeniyle kredi notlarını nasıl etkileyeceği merak ediliyor. Uluslararası rating kuruluşu Fitch yayınladığı rapor ile bu konuları açıklığa kavuşturdu.

chp deprem raporu Haberi

chp deprem raporu

CHP, 30 Ekim tarihinde İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında yaşanan depremin ardından rapor hazırladı. CHP Basın Birimi tarafından yapılan açıklamaya göre, raporda, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Doğa Hakları ve Çevre Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Enerji ve Altyapıdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile bölge milletvekillerinin bulunduğu heyetin depremin ardından İzmir'e ulaştığı, depremin ikinci gününden itibaren ise 8 genel başkan yardımcısı ve 91 milletvekili, İzmir il ve ilçe örgüt yöneticileri, CHP'li belediye başkanlarının da katılım sağladığı bir ekip ile kriz yönetimine katkı sağlanmaya çalışıldığı bildirildi.

Acil durumlara müdahale, normal yaşama dönme ve rehabilitasyon çalışmalarına yer verilen raporda, depremden hemen sonra bölgeye ilk olarak İzmir...