22 / 05 / 2024

chp TOKİ konutları kanun teklifi

chp TOKİ konutları kanun teklifi

Teklif, atıl durumdaki TOKİ konutlarının kamu ve özel öğrenci yurtlarına dönüştürülmesine öngörüyor. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun imzasıyla hazırlanan teklif, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Hükümetin yaptığı TOKİ konutlarındaki mağduriyet Millet Meclisi'nde! 

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın TOKİ konutları ile ilgili konuştu ve vatandaşların mağduriyetlerini anlattı. Bülbül, Aydın TOKİ projesinde 800 TL'lik taksit ödemesinin neredeyse asgari ücret rakamına dayandığına dikkat çekti. İşte detaylar...

Çorum'da emekliler için yapılan TOKİ konutları ne zaman teslim edilecek?

Çorum’da emekliler için yapımına 6 sene önce başlanan TOKİ konutları henüz teslim edilmedi. CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, TBMM Genel Kurulu’nda söz aldı ve konuyu gündeme getirdi. İşte o açıklamalar...

Kemal Kılıçdaroğlu: Depremzedelere TOKİ konutlarını ücretsiz vereceğiz!

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlarıma sözüm sözdür diyerek,  depremzedelere TOKİ konutlarını ücretsiz vereceklerini söyledi.

TOKİ Kırıkkale Yenimerkez 1. Kısım 2. Etap konutları mecliste!

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Kırıkkale'de inşa edilen 1. kısım 2. etap TOKİ konutlarının sorunlarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Edirne Keşan'daki TOKi konutlarının akıbeti TBMM'de!

Edirne'nin Keşan ilçesinde inşa edilen TOKİ konutlarının akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Kırıkkale Yenimahalle TOKİ konutları tamamlanmadan teslim edildi iddiası!

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Kırıkkale'de Yenimahalle 1. Kısım 2. Etap TOKİ konutlarının hak sahiplerine eksiklerinin bitirilmeden teslim edildiğini ileri sürdü. Yetkililere çağrıda bulunan Ahmet Önal, konuya ilişkin açıklamalar yaptı.

Edirne Keşan'daki TOKİ konutlarının akıbeti Meclis gündeminde!

Edirne'nin Keşan ilçesindeki TOKİ konutlarının akıbeti Meclis gündemine taşındı. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

TOKİ konutları için toplanan aidatlar TBMM gündeminde!

TOKİ konutları için 2020 yılında toplanan aidatlar ile aidatlarını ödeyemeyen kişi sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konya Selçuklu'da inşaatı duran TOKİ konutlarının akıbeti meclis gündeminde!

Konya ili Selçuklu ilçesinde inşaatı duran TOKİ konutlarının akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Yalım konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Depremzedelere TOKİ konutları verilirken ücret talep edilip edilmediği mecliste!

Depremzedelere TOKİ konutları verilirken ücret talep edilip edilmediği TBMM gündemine taşındı. CHP'li Cinisli, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Manisa Yunusemre'deki TOKİ konutlarına ilişkin 12 soru mecliste!

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde bulunan TOKİ konutları için yapılan kamulaştırmalar meclis gündemine taşındı. CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Çeşme'deki TOKİ konutlarının satış bedellerindeki artış meclis gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir'in Çeşme ilçesindeki Reisdere TOKİ konutlarının satış bedellerindeki artışı, projenin hedef kitlesini ve fiyatların revize edilip edilmeyeceğini sordu..

Eren Erdem Suriyeliler'e TOKİ konutları açıklaması!

CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, TBMM Başkanlığı’na atıl durumdaki TOKİ konutlarının yoksul ve evsizlere verilmesini öngören kanun teklifi verdi.

chp TOKİ konutları kanun teklifi Haberi

chp TOKİ konutları kanun teklifi

CHP, atıl durumdaki TOKİ konutlarının kamu ve özel öğrenci yurtlarına dönüştürülebilmesine yönelik, kanun teklifi hazırladı. 


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun imzasıyla hazırlanan teklif, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. 


Teklifin gerekçesinde, Türkiye’de inşaat sektörünün arz fazlası bekleyen 800 bin konutu ile ekonomide yaşanan durgunluk ve krizden en fazla etkilenecek sektör olduğu, ülkedeki 6 milyona yakın üniversite öğrencisinin ise ancak yüzde 8'ine yetecek yurt kapasitesi bulunduğu ifade edildi.


TOKİ’nin bünyesindeki satılmayan 120 bin dolayındaki konutun projelendirilerek kamu ve özel öğrenci yurtlarına dönüştürülebileceğinin belirtildiği gerekçede, şu ifadelere yer verildi:


"TOKİ’nin satılmayan konutların öğrencilerin yurt ihtiyaçları ile orantılı olarak atıl durumdan çıkarılması gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin yurt ihtiyacını illere göre tespit ederken TOKİ öğrencilerin ihtiyaçlarının tespit edilmesinden, konutların yurt olarak kullanıma uygun...