02 / 05 / 2024

çiftçiden arazi kirası

çiftçiden arazi kirası

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Hazinenin yerlerinde saçı bitmemiş olanların hakkı var. Hazine arazisini kullananlar gelecek, sözleşme yapacak" dedi.

Emlak piyasasındaki hareketlilik tarım arazilerini vurdu! Çiftçiler artık arazi alamıyor!

Menemen Ziraat Odası Başkanı Yücel Altıntaş, emlak piyasasında yaşanan hareketliliğin tarım arazilerini de etkilediğini belirterek çiftçilerin arazi almakta güçlük çektiğini açıkladı.

Emlakçılardan çiftçilere ‘İmar tamamlanana kadar arazinizi ekmeyin’ çağrısı!

Batman Tüm Emlakçılar Derneği Başkanı Mehmet Emin Değirmenci, Batman kenti konusunda son derece büyük önem arz eden imar, yeni yol ve bazı yatırımların gecikmemesi konusunda arazi sahipleri ve çiftçilere seslendi. Değirmenci, “İmar tamamlanana kadar arazinizi ekmeyin” dedi.

Yüksek ev kirası çiftçi emeklisini vurdu! 7 bin TL maaş alıyorum, 10 bin TL kira istiyorlar!

Emekli maaşıyla geçinen Yılmaz ailesi, 2 bin TL'lik ev kirasını 8 bin TL'ye çıkmasını kabul edemeyince ev sahibi tebligat gönderdi. Tebligatın geldiği sürede evde olmayan kiracı itiraz sürecini kaçırdı ve evinden oldu. İşte detaylar...

Çiftçiden borca mahsuben arpa alımı yapılacak! Arpa alım fiyatı bakın ne kadar oldu?

Tarım Kredi Kooperatifleri'nin arpayı 5 bin 500 liradan alacağı haberi çiftçilerin tepkisini çekti. Arpa alım fiyatı 2023 yılında yeni atanan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın tarafından 5 bin 500 lira olarak belirlendi. İşte çiftçilerin tepkisini çeken haberin detayları…

Bakan Kirişci resmen açıkladı! Çiftçiye ne ektiğini bildirme zorunluluğu geliyor! 

Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiren yeni bir düzenleme geliyor. Yapılacak düzenlemeyle bir yıl ekilmediği belirlenen araziler ekilecek ve arazi sahibine kira ödenecek. Aynı zamanda üreticilere tarlasına ne ektiğini bildirme zorunluluğu da getiriliyor. İşte ayrıntılar...

Çiftçiden alınan süte gelen zamlardan sonra yem fiyatlarına da zam geldi! 14 Mayıs yem çuvalı fiyat listesi

Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt litre fiyatına zam yaparak litresini 7 lira 50 kuruş olarak belirledi. Mart, nisan ve mayıs aylarında verilen 1 liralık destekleme primi tekrar 20 kuruşa indirdi. 15 mayıs'ta geçerli olacak yeni tarifenin hemen ardından yem fiyatlarına da zam geldi.

Üreten çiftçi kazanmıyor aracı ve market kazanıyor! İşte İstanbul ve Antalya Hali 22 Nisan 2022 fiyat listesi

Çiftçinin ürettiği ürünün gelirini çiftçiden çok aracı ve marketler kazanıyor. Üretici ucuza satarken tüketici pahalıya alıyor. Peki tüketici ve üretici nasıl kazanacak? Güncel sebze meyve hal fiyatları ne kadar? İşte 22 Nisan 2022 İstanbul, Antalya hal fiyat listesi...

Aydın'da arazi anlaşmazlığı: 1 ölü! 

Aydın'da çiftçilikle uğraşan 61 yaşındaki  Şanver A. arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışmada eniştesi Mehmet A. tarafından pompalı tüfekle öldürüldü. 

İstanbul'da arazi kavgası: 3 ölü, 1 yaralı!

İstanbul Maltepe'de arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıktığı ileri sürülen silahlı kavgada 3 kişi hayatını kaybederken 1 kişi yaralandı. Hayatını kaybeden 3 kişiden biri olan Uğur Köroğlu'nun suç örgütü lideri Sedat Peker ile bağlantısı bulunduğu dile getirildi.

Türkiye'de 4 kişiden 1’i kirasını ödeyemiyor mu?

Ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalan halk arasında intiharlar artarken, vatandaşların yüzde 26.6’sı gıda ve barınma ihtiyaçlarını bile karşılayamayacak halde. 4 kişiden 1’inin geliri gıda ve kiraya yetişmiyor...

2 milyon çiftçinin arazi tapusuna ipotek kondu!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın, çiftçi açıklaması gündem oldu. CHP Manisa Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu, “Mahir Ünal, çiftçinin cep telefonuna bakıyor fakat tapusundaki ipotekleri görmezden geliyor. 40 milyon dekar tarım alanı ipotek altında" dedi.

Her 4 kişiden 1'i kirasını ödeyemiyor!

Ekonomide acı reçete gündemdeyken, borç ve salgın kıskacındaki vatandaş geçim sıkıntısı çekiyor. Metropoll’un anketine göre, halkın yüzde 48.2'si kira ve beslenme ihtiyaçlarını karşılarken, 4 kişiden 1 maaşı ile kirasını bile ödeyemiyor. 

Hazine’den çiftçiye kiralık arazi!

Hazine arazilerinin çiftçilere rayiç bedelinin yüzde 1.5’una topraksız ve az topraklı köylülere kiraya verileceği açıklandı. Kiralamanın 10 yıla kadar uzayabileceği bilgisi de açıklamada yer aldı.

çiftçiden arazi kirası Haberi

çiftçiden arazi kirası


MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, ecri misil ödeyerek Hazine arazilerini kullanan çiftçilerin sorunları hakkında TBMM Genel Kurulu'nda gündemdışı söz aldı. Ecri misil oranlarının yüzde 30 artırıldığını, çiftçilerden kullandıkları arazilerin 10 yıllık bedelinin talep edildiğini anlatan Tankut, "Çiftçilerin ekonomik sıkıntılarından istifade ederek hile ile arazilerinin ellerinden alınma iddiaları ayyuka çıktı. Çiftçiden 10 yıllık arazi kirası isteniyor, hapis ve haciz tehdidi altında" dedi.


Tankut'a yanıt veren Unakıtan, şöyle konuştu:


"Bir kişiye ait araziyi kullansanız, bu adam istediği şekilde bedelini alır. Hazine'nin yerlerinde saçı bitmemiş olanların hakkı var. Hazine arazisini kullananlar gelecek sözleşme yapacak. Müracaat etsinler devlet, hükümet onları korur. Defterdarlar partizanca uygulama yapmaz. Kiralayanlar devamlı kullanacaklar. Almak isteyenler de müracaat etsin...