06 / 05 / 2024

Çığ tehlike haritaları

Çığ tehlike haritaları

ÇEM Genel Müdürlüğü, çığ tehlike haritaları oluşturuyor. Oluşturulacak haritalar ile çığ tehlikesi olan bölgeler belirlenecek ve söz konusu bölgenin yerleşime açılması durumunda bu haritalar göz önünde bulundurularak gerekli tedbirler alınacak.

Hindistan'daki evleri aratmıyor! Arnavutköy'deki yarım bina tehlike saçıyor...

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabı üzerinden Arnavutköy'deki bir binanı fotoğrafını paylaştı. Hindistan'daki binaları aratmayan bu bina tehlike saçıyor...

Tehlike çanlarının çaldığı Ankara Varlık Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm bekliyor!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinin yankıları sürerken, başkent Ankara'nın bir mahallesi için de tehlike çanları çalıyor.  Varlık Mahallesi sakinleri olası bir depreme karşı kentsel dönüşüm istiyor...

Deprem tehlike yazılımı geliştirildi! Depremin şiddeti önceden tespit edilecek!

Bülent Ecevit Üniversitesi'nden (ZBEÜ) Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve ekibi, coğrafi bilgi sistemi destekli deprem tehlike yazılımı geliştirdi. Buna göre yapay zeka desteği ile fay hatlarındaki gerilim gözlemlenecek.  

Uzmanlar uyarıyor! Hatay'dan sonra İstanbul'da tehlike altında! Deprem olmadan harekete geçilmeli

Türkiye'de 2010 yılından önce inşa edilen binalarda asbestli malzemeler kullanıldığı tespit edildi. Özellikle Hatay depreminde bunun çok örneği görülürken İstanbul'un da tehlike altında olduğu belirtildi.

Altında ibreler kırmızıya döndü! Tehlike çanları çalıyor! Altın yatırımcıları dikkat! 15 Ağustos altın fiyatları

Altın almak isteyenler güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Altının ons fiyatı dün 1912 dolarken bugn 1904 dolara geriledi. Altında ibreler kırmızıya döndü. Tehlike çanları çalıyor. Altın yatırımcıları dikkat! 15 Ağustos 2023 canlı altın fiyatları.

Altında tehlike çanları çalıyor! Dünyaca ünlü analist açıkladı! Altın fiyatları gelecek 14 gün içinde böyle olacak

Dünyaca ünlü analist Edward Meir, altında tehlike çanlarının çaldığını belirterek, altın fiyatlaırının 14 gün içinde nasıl olacağını açıkladı.

Deprem bölgesindeki 11 ilde ortofoto haritaları devrede: Sınırları değişen mülkiyetlerin yeri belirleniyor! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller için ortofoto haritaları üreterek, hangi mülkiyette nerede, ne derece kayma olduğunu belirlediklerini ifade etti. 

Finans kuruluşları kredi musluklarını kapattı! Üretim ve ihracat tehlike sinyali veriyor!

Finans sektöründeki bir çok banka ve kuruluşun kredi musluklarını kapatması, üretim ve ihracatta tehlike sinyalleri vermeye başladı. Seçim belirsizliği ve nakit sıkışıklığı nedeniyle önünü göremeyen sanayici, ‘kredi yok, bankası var’ diyor.

Eminönü, Karaköy, Beşiktaş ve Kadıköy... İstanbul'da terk edilmiş binalar tehlike sinyalleri veriyor!

İstanbul'da genellikle Eminönü, Karaköy, Beşiktaş, Kadıköy ve Üsküdar gibi yerlerde bulunan terk edilmiş, kullanılmayan binalar İstanbul için tehlike siyalleri veriyor.

Prof. Dr. Süleyman Pampal: Türkiye Deprem Tehlike Haritası güncellenmeli!

Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal yaptığı açıklamada 'Türkiye Deprem Tehlike Haritası'nın güncellenmesi gerektiğini dile getirdi.

Uzman isim uyardı! Depremin ardından şimdi de enkazda büyük tehlike!

Depremin ardından yeni bir tehlike ortaya çıktı. Deprem enkazlarının asbest ve kurşun gibi sağlığa çok zararlı maddeler barındırdığı bildirilirken, bununla ilgili alınması gereken önlemler konusunda da uyarılar geldi.

Kısa sürede piyasa değeri 3 trilyon dolara ulaşan ilk şirket olmuştu! Apple için tehlike çanları çalmaya başladı!

Kısa sürede piyasa değeri 3 trilyon dolara ulaşan ilk şirket olarak büyük çıkış yapan ve dünya piyasasında söz sahibi olan Apple için tehlike çanları çalıyor. Şirketin değeri bir anda çakıldı. İşte detaylar…

Euro kurunda tehlike çanları çalıyor! Elinde 1 eurosu bile olanlar ''eyvah'' dedi

Euro kuru son dakika gelişmeler yurt içi ve yurt dışı piyasalarda yakından takip ediliyor. Euro kuru haftanın son işlem gününde aşağı yönlü hareket ediyor. Değer kaybeden euro için tehlike çanları çalıyor. 

Çığ tehlike haritaları Haberi

Çığ tehlike haritaları

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele (ÇEM) Genel Müdürlüğü, çığ tehlike haritaları oluşturuyor. Oluşturulacak haritalar ile çığ tehlikesi olan bölgeler belirlenecek ve söz konusu bölgenin yerleşime açılması durumunda bu haritalar göz önünde bulundurularak gerekli tedbirler alınacak.

Çığlar, ülkemizdeki dağlık alanlarda artan turizm tesisleri, HES yapıları, yollar ve enerji nakil hatları gibi faaliyetlerden dolayı can ve mal kayıpları bakımından önemli problemler oluşturuyor. Bu nedenle Orman ve Su İşleri Bakanlığı, çığların oluşabileceği alanları belirlemek maksadıyla çığ tehlike haritalarını oluşturmaya başladı. ÇEM Genel Müdürlüğü, 2015-2016 yıllarında birisi Trabzon Çaykara’da, diğeri ise Rize Elevit (Yaylaköy) Yaylası’nda olmak üzere iki adet çığ tehlike haritası hazırlayacak. Buna ilaveten Orman Genel Müdürlüğü’nce Çoruh Havzası projesi kapsamında bütün havzayı kapsayacak şekilde çığ tehlike haritası oluşturması...