06 / 05 / 2024

Çiğdem Karaaslan deprem açıklaması

Çiğdem Karaaslan deprem açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, deprem ve diğer doğal afetlerle ilgili konuştu. Karaaslan, enkaz altından yaralı kurtarmanın disiplin ve profesyonellik işi olduğunu belirtti ve "Şehirlerin risklerini çok iyi bilmeliyiz" dedi...

KİPTAŞ Beykoz Çiğdem Mahallesi projesinde son dakika! Kentsel dönüşüm ofisi açıldı!

Yeni projeler için düğmeye basan İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ, Beykoz Çiğdem Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm Ofisi’ni açtı. Söz konusu gelişmeyi KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt duyurdu...

Prof. Dr. Naci Görür bölgeyi yine uyardı! Balıkesir'deki deprem sonrası 7'lik deprem uyarısı!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Balıkesir'de yaşanan son depremden sonra açıklamalar yaptı. Buna göre, Görür tarih vererek geçmişteki depremleri işaret ederek  deprem faaliyetlerinin belirli periyotlar ile tekrarlandığına da dikkat çekerek uyardı.

Bakan Özhaseki'den deprem konutları açıklaması: Her ay 10 bin, 15 bin konut teslim edeceğiz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki deprem konutları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada salı günü biten evleri teslim etmeye devam edeceklerini belirterek, "75 bin evi teslim etmiş olacağız. Ondan sonra da her ay 10 bin, 15 bin konutu vermeye devam edeceğiz" dedi.

Deprem konutlarının kura çekilişi yarın başlıyor: 75 bin vatandaşa güvenli konutlar teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, deprem bölgesindeki konut çalışmalarındaki son durumu paylaştı ve yarından başlayarak kura çekilişiyle beraber 75 bin vatandaşa oturabilecekleri o güvenli konutları teslim etmeye başlayacaklarının altını çizdi. 

KİPTAŞ Beykoz Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için sahaya indi! 

Sarıyer'deki yeni projesi için çalışmalarına devam eden İBB iştiraki KİPTAŞ şimdi de Beykoz Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için sahaya indi. 

İstanbul için flaş deprem açıklaması: Kahramanmaraş'taki gibi bir deprem burada da olabilir mi?

Yalova Çınarcık'ta meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından, uzmanlar tek tek açıklamalarda bulundu. Peki bu deprem, büyük depremi tetikler mi? Uzmanlar ne diyor? İşte ayrıntılar...

Hükümetten son dakika açıklaması: Artık kentlerimiz gecekondularla anılmıyor, konut çeşitliliği var!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, konut üretimi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve şehirleri inşa ederken dikkat ettikleri unsurları açıkladı. İşte ayrıntılar...

Gaziantep Mavikent Mahallesi'nde 100 deprem konutu ücretsiz verilecek!

Gaziantep'te depremlerde ailesinden bir bireyi kaybeden ve yetimler için 100 deprem konutu ücretsiz tahsis edilecek.

Doğu Karadeniz için korkutan deprem açıklaması: Denizin içindeki faylar riskli! 

Trabzon açıklarında gece meydana gelen 2,8 büyüklüğündeki depremin ardından Doç. Dr. Murat Özkaptan, önemli uyarılarda bulundu ve deprem riskini değerlendirdi. İşte o açıklamalar...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan duyurdu! Tüm kentlerdeki sağlıksız ve riskli yapı stoku yenilenecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, “Dünya Şehircilik Günü” kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuştu. Karaaslan, "Tüm kentlerimizdeki sağlıksız ve riskli yapı stokunu yenilemekte kararlıyız” dedi.

Hükümetten son dakika açıklaması: Sene sonuna kadar 41 bin konut ile 5 bin köy evi teslim edilecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, sene sonuna kadar 41 bin konut ile 5 bin köy evi teslim edileceğini söyledi.

Deprem bölgesindeki 200 bin konutun yapımı son gaz devam ediyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, deprem bölgesinin hızlı şekilde ayağa kaldırılması için 850 bin bağımsız birimden 200 konutun yapımının hızlı bir şekilde devam ettiğini açıkladı.

12. Kalkınma Planı'nda afet yönetimi detayı: 15,2 milyon konut ve iş yeri zorunlu deprem sigortasına dahil olacak!

12. Kalkınma Planı kapsamında, ülke genelinde 2028 yılında 15,2 milyon konut ve iş yerinin zorunlu deprem sigortasına dahil olması planlanıyor. 

Çiğdem Karaaslan deprem açıklaması Haberi

Çiğdem Karaaslan deprem açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, öğrencilerle Samsun Afet ve Acil Durum Müdürlüğünü (AFAD) ziyaret etti. Karaaslan, "Sellerin, heyelanların ve benzeri doğa olaylarının gerçekleşmesi ihtimalinden yola çıkarak, şehirlerin risklerini çok iyi bilmeli ve yönetebilmeliyiz" dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, deprem öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda bilgi alan Karaaslan, enkaz altından yaralı kurtarmanın disiplin ve profesyonellik işi olduğunu belirtti. 

AFAD'ın tüm afetlerde vatandaşın önce can, sonra mal güvenliğini sağlayan Türkiye'nin en önemli kuruluşlarından biri olduğuna dikkat çeken Karaaslan, "AFAD, afetlerde gönüllü görev yapmak isteyen vatandaşlara da eğitim veriyor. Her yaş grubundan vatandaşlarımızı e-devlet üzerinden AFAD gönüllüsü olmak için başvuruda bulunmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Elazığ ve Malatya'daki depremde vatandaşların yarasının olayın ilk gününden itibaren sarılmaya başlandığını vurgulayan Karaaslan,...