07 / 07 / 2024

çimento fahiş fiyat incelemesi

çimento fahiş fiyat incelemesi

Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı, son zamanlarda sık sık gündeme gelen çimento sektörüyle ilgili araştırma ve inceleme başlattı.

Gayrimenkul uzmanı Ahmet Büyükduman soruyor: Boş ev vergisi ne kadar olmalı?

Konut kiralarındaki fahiş artışlar Maliye'yi harekete geçirdi. Konut piyasasındaki fahiş fiyatın önüne geçmek için boş ve vergisi alınacak. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman vatandaşlara 'boş ev vergisi ne kadar olmalı?'' diye sordu.

Ticaret Bakanlığı'ndan emlak, otomotiv ve kuyum sektörüne cezalar...

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat ve stokçuluk yapan firmalara 2 milyar 331 milyon 949 bin 69 lira idari para cezası uygulandığı açıklandı.

Ev sahipleri kira sözleşmeleri ve tespit davaları için Temmuz ayını bekliyor!

Fahiş fiyat artışlarını önlemek amacıyla 2 senedir uygulanan kiraya yüzde 25 zam tavanında sona gelindi. Uzmanlar yaptıkları açıklamada yüzde 25 artışın sembolik kaldığını, zam oranlarının yüzde 100’ü aştığını kaydederek, kira tespit davalarının Temmuz ayınu beklediğini belirtti.

Müteahhitler şikayetçi! Beton fiyatları 5 kat arttı...

Beton sektöründe kartelleşen şirketlerden şikâyet eden müteahhitler fiyatların 5 kat artmasından dert yanıyor. Buna göre, Demir-Çelik sektöründeki fahiş fiyat artışları da bakanlığın radarına takılmış oldu.

Ortalama 3+1 ev Anadolu'da bile 4-5 milyon TL: Çadırda mı yaşanacak artık? 

Konut ve otomobil piyasasında yaşanan fahiş fiyat artışları vatandaşların alımları ertelemesine neden oluyor. Prof. Dr. Ali İhsan Göker, ortalama 3+1 sıfır evin Anadolu'da bile 4-5 milyon TL olduğunu söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

1935'te çimento fiyatlarına indirim! 1 ton çimentonun fiyatı 22,50 TL olmuş!

1935 yılında çimento fiyatlarına Ekonomi Bakanlığı tarafından indirim yapılmış. İstanbul'da 26,5 lira olan çimentonun ton fiyatının 22,50 liraya satılması uygun görülmüş. İşte ayrıntılar...

Konut sektörünün önündeki en önemli sorun: İnşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışı!

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı ve T.O.B.B İnşaat Müteahhitleri Meclis Üyesi Oğuzhan Keleş, konut sektörünün gelişimine engel olan en önemli sorunun inşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışları olduğuna değindi.

Çimento fiyatları resmen fırladı! Müteahhitler yandı! 50 kg çimento fiyatı ne kadar? Beton fiyatları ne kadar oldu?

Çimento fiyatlarına geçtiğimiz günlerde yüzde 43 zam geldi. İnşaat sektörünün en önemli girdilerinden olan çimento fiyatları resmen fırladı. Peki 50 kg çimento fiyatı ne kadar? 2024 çimento fiyatları kaç lira?

Ramazan kolisine 5 yılda yüzde 370 zam geldi! İşte market market Ramazan kolisi fiyatları Mart 2024!

Ramazan kolilerindeki fahiş fiyat artışlarına dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Cevdet Akay, bir markette satılan en ucuz Ramazan paketinin 2018'ten bu yana yüzde 370 oranında arttığını belirterek, vatandaşın darboğazda olduğunu dile getirdi.

Ticaret Bakanlığı’nın denetimleri etkisini gösterdi, ev sahipleri fiyatları düşürmeye başladı!

Gayrimenkul piyasasında manipülatif hareketleri önlemek amacıyla Ticaret Bakanlığı’nın başlatmış olduğu fahiş fiyat denetimleri etkili oldu. Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, yapılan denetimlerle, yüksek bedeller isteyen konut sahiplerinin satılık fiyatlarını düşürmeye başladığını söyledi.

Mamak Metro Hattı ihalesi iptal edildi! İşte iptal nedeni!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentliler tarafından merakla beklenen Mamak Metro Hattının daha önce gerçekleştirilen ihalesinin fahiş fiyat sebebiyle iptal edildiğini açıkladı. Söz konusu ihale en kısa zamanda yeniden yapılacak. İşte konu ile ilgili detaylar...

Fabrikadan halka konut satışı başlıyor! 4 ayda apartman yapılabiliyor!

Son dönemlerdeki fahiş fiyat artışları ev sahibi olmayı her geçen gün zorlaştırırken, deprem kaygısı da tüketicileri farklı çözümlere yönlendirmek için düğmeye bastı. Bu çözümlerden bir tanesi de arsa üzerine yapılan modüler çelik yapılar...

Ticaret Bakanlığı'ndan fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan şirketlere 103 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplam 103 milyon 160 bin 995 TL idari para cezası uyguladı.

çimento fahiş fiyat incelemesi Haberi

çimento fahiş fiyat incelemesi

Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı, son zamanlarda sık sık gündeme gelen çimento sektörüyle ilgili araştırma ve inceleme başlattı.

Anadolu Ajansı'nın konuyla ilgili olarak aktardığı detaylara göre, Ticaret Bakanlığı tarafından, son dönemlerde yazılı ve görsel medyada da bulunan çimento cinsi ürüne ilişkin serbest rekabet ortamını bozucu eylem ve işlemler, aşırı fiyat artışları, çimento sektöründe yaşanan sorunlar ile söz konusu riskli alanların tespiti ve bunlara ilişkin çözüm önerilerinin, sektörde bulunan tedarikçi, üretici ve perakendeci nezdinde tüm yönleriyle incelenmesi ve araştırılması için müfettişlerin yer aldığı bir heyet görevlendirildi.

Beton ve çimentoya bugün itibariyle yüzde 20 zam geldi! Fiyatlar tavan...