14 / 05 / 2024

çimento şirketlerine ceza

çimento şirketlerine ceza

Rekabet Kurumu'nun İzmir'de 6 çimento fabrikasına ceza kesmesi, sektörde tartışmaları da beraberinde getirdi. Cezaların yeterli olmadığını savunan inşaatçılar, fiyat artışlarının geri alınmasını istiyor. İşte ayrıntılar...

Çimento ve hazır beton sektörü mercek altında: Rekabet Kurumu 370 milyon TL ceza kesti! 

Rekabet Kurumu çimento ve hazır beton sektörlerine ilişkin son dönemde açtıkları soruşturmalarda 370 milyon TL tutarında idari para cezası kestiklerinin altını çizen Birol Küle, denetimlerin sürdüğüne dikkat çekti. İşte o açıklama...

Deprem bölgesindeki çimento ve beton fiyatları yakın takipte! Bunu yapanlara 102 milyon TL ceza!

Deprem bölgesindeki yeniden inşa süreci devam ediyor. Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, çimento ve beton fiyatlarının yakından takip ettiklerini açıkladı.

Deprem bölgesindeki hazır beton ve çimento firmalarına 37,8 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremlerin gerçekleştiği bölgede hazır beton ve çimento sektöründe faaliyet gösteren firmalara 37,8 milyon TL ceza uygulandığını belirtti.

Ticaret Bakanlığı'ndan 16 beton ve çimento firmasına 33,7 milyon lira ceza!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, Bakanlık 16 beton ve çimento üreticisi firmaya, fahiş fiyat uygulamaları sebebiyle 33 milyon 791 bin lira ceza kesildiğini açıkladı.

İnşaat fırsatçılarına tam 10 kat ceza! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz uyardı!

Deprem bölgesinde çimento ve hazır betonda fahiş artışların tespit edildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Özellikle beton fiyatlarında bu durum konuşuluyor. Buna izin veremeyiz. Başka yerde 1 TL’yse deprem bölgesinde 10 lira ceza vereceğiz” şeklinde konuştu.

Çimento ve hazır beton sektörüne şok! Cumhurbaşkanı açıkladı: Fahiş fiyat artışları yakın takibe alındı

Yüksek fiyatlarla mücadele için birçok sektörde ağır ceza ve yaptırımlar uygulayan Hükümet şimdi de çimento ve hazır beton sektörünü mercek altına aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ticaret Bakanı Bolat, çimento ve hazır beton sektörü için ağır yaptırımların yolda olduğunu vurguladı.

AŞKALE Çimento iş kazası davasında örnek karar!

AŞKALE Çimento’da, 4 yıl önce iki işçinin ölümü, birinin yaralandığı iş kazasına ilişkin verilen ceza, Yargıtay tarafından bu fabrikada geçmişte de iş kazası yaşandığı gerekçesiyle bozuldu. Ve mahkeme verilen cezayı arttırdı.

Çimento zammıyla kentsel dönüşümün geleceği boğazlanıyor!

Rekabet Kurumu'nun İzmir'de 6 çimento fabrikasına ceza kesmesi, sektörde tartışmaları da beraberinde getirdi. Cezaların yeterli olmadığını savunan inşaatçılar, fiyat artışlarının geri alınmasını istiyor. İşte ayrıntılar...

Ege ve Akdeniz'deki 6 çimento fabrikasına 70 milyon 913 bin lira ceza!

Rekabet Kanunu`nu ihlal ettikleri gerekçesiyle Ege ve Akdeniz Bölgesi`ndeki 6 çimento fabrikasına toplam 70 milyon 913 bin lira ceza kesildi. Torbalı Ticaret Odası`nın Başkanı Olgun, “Bu ceza bunlara az gelir” dedi.

Konuta çimento zammı geliyor!

Türkiye'de 49 şirketin üretim yaptığı çimento sektöründe fiyatlardaki yükseliş sürüyor. Rekabet Kurulu'nun 'rekabeti ihlal' gerekçeleri ile açtığı 26 soruşturmada, toplam 88 milyon TL ceza kestiği sektörde, fiyat artışlarını durdurmaya yetmedi.

Konya Çimento para cezasının henüz tebliğ edilmediğini söyledi!

Konya Çimento bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamaya göre Rekabet Kurumu Kararı'nın sitesinde şirketlerine dair para cezası kesildiğini fakat kendilerine henüz cezanın tebliğ edilmediğini yayınladı...

Denizli Çimento, Göltaş Çimento ve Konya Çimento'ya para cezası uygulandı!

Anadolu Ajansı'ndan alınan bilgiye göre Rekabet Kurulu birkaç çimento firmasına para cezası verdi. Kurul, Denizli Çimento'ya 2,8 milyon lira, Göltaş Göller Bölgesi Çimento'ya 3,1 milyon lira, Konya Çimento'ya 3,5 milyon lira ceza verdi...

Rekabet Kurulu, çimento sektörüne ceza yağdırdı!

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Adana ve Doğu Karadeniz bölümlerinde çimento sektöründe faaliyet gösteren 10 şirkete, Danıştay yolu açık olmak üzere toplam 49 milyon 165 bin TL idari para cezası verdi

çimento şirketlerine ceza Haberi

çimento şirketlerine ceza

Rekabet Kurumu, Ege Bölgesi'ndeki altı çimento şirketine, "piyasada hakim güçlerini kötüye kullanmak" gerekçesiyle 71 milyon lira ceza kesti. Bunlardan İzmir'de bulunan ikisine kesilen ceza ise 25 milyon lira. Bu cezaların yeterli olmadığını savunan inşaat sektörü, fiyat artışlarının geri alınmasını istiyor. 


Konuyu değerlendiren Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan da, "İzmir, inşaat sektörü açısından köpeksiz köyde değneksiz gezilen bir kent haline getirildi." dedi.


İzmir'de tekelci konumdaki söz konusu iki firmanın Rekabet Kurumu'nca cezalandırılmasının yetmeyeceğini belirterek, çimento-agregadaki yüzde 40-47'lik fiyat artışını geri çekmeye çağırdı. Aslan, "Sadece konut projelerinde değil, hükümet ve yerel yönetimlerin baraj, hastane, yol, okul, altyapı gibi yatırımlarında da maliyetler artacak. İnşaat sektörünün temel maddesi bu artış, daha çivi çakılmayan İzmir'in kentsel dönüşüm geleceğini de boğazlayacak." dedi. 


Yıllardır İzmir'de uygulanan çimento-agrega fiyat politikasındaki...