16 / 05 / 2024

çimento üreticileri rekabet soruşturması

çimento üreticileri rekabet soruşturması

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, As Çimento, Batıçim Batı Anadolu Çimento ve Denizli Çimento'nun da aralarında bulunduğu Ege'deki 6 çimento üreticisi hakkında soruşturma açıldı

Çimento ve hazır beton sektörü mercek altında: Rekabet Kurumu 370 milyon TL ceza kesti! 

Rekabet Kurumu çimento ve hazır beton sektörlerine ilişkin son dönemde açtıkları soruşturmalarda 370 milyon TL tutarında idari para cezası kestiklerinin altını çizen Birol Küle, denetimlerin sürdüğüne dikkat çekti. İşte o açıklama...

Deprem bölgesindeki çimento ve beton fiyatları yakın takipte! Bunu yapanlara 102 milyon TL ceza!

Deprem bölgesindeki yeniden inşa süreci devam ediyor. Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, çimento ve beton fiyatlarının yakından takip ettiklerini açıkladı.

Bu illerdeki bazı çimento ve hazır beton firmalarına rekabet soruşturması açıldı!

Rekabet Kurulu, Ankara, Hatay ve Malatya'da çimento ve hazır beton üretimi ile satışı yapan bazı teşebbüslere ilişkin soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurulu'ndan yumurta üreticilerine en ağır ceza olan “kartel” cezası geldi

Rekabet Kurulu, yumurta üreticileri ve üretici birliklerine yönelik yürüttüğü iki ayrı soruşturma kapsamında toplamda 98 milyon Türk Lirası ceza uyguladı. İşte haberin ayrıntıları...

Rekabet Kurumu’ndan çimentoda fırsatçılık yapanlara büyük darbe!

Deprem bölgesinde çimento ve hazır beton sektörlerine ilişkin soruşturmalarına devam eden Rekabet Kurumu, toplam 19 teşebbüse daha soruşturma başlattı. Fırsatçılara göz açtırmayan Rekabet Kurulu, fırsatçılara büyük ceza yağdırdı.

Çimentoculara büyük darbe! 17 çimento firması için soruşturma başlatıldı!

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, özellikle deprem bölgesinde çimento ve hazır beton sektörü için yürüttükleri incelemeler dahilinde 17 çimento firması hakkında soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Zincir marketlerin Rekabet Kurumu'ndaki savunması başladı! Ceza gelecek mi?

Rekabet Kurumu tarafından marketler, tedarikçiler ve üreticiler hakkında yürütülen soruşturmada bugün sözlü savunma aşamasına gelindi. 5 zincir marketin yanı sıra gıda tedarikçi ve üreticileri de savunmasını yapmaya başladı.

Aydın Ayaydın'dan çimento zamlarına ilişkin açıklama!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Rahmi Turan bugünkü köşesinde inşaat sektöründe yaşanan zam fırtınasını ve Rekabet Kurumu'nun kurucu Başkanı Prof. Dr. Aydın Ayaydın'ın çimento zamlarına ilişkin değerlendirmesini kaleme aldı. İşte Rahmi Turan'ın o yazısı...

Çimento sektöründen zam açıklaması!

Çimento fiyatlarının aşırı zamlanmasını protesto etmek amacıyla 15 gün iş bırakan ve fiyatların düşmemesi durumunda inşaatlarda çalışan 600 bin işçinin işine son vereceklerini belirten müteahhitlere çimento üreticileri tepki gösterdi. 

Çimento sektöründe 2021'in ilk yarısında neler yaşandı?

Çimento sektörünün çatı örgütü TÜRKÇİMENTO tarafından, 2020 Faaliyet Yılı 63. Genel Kurulu, Ankara’da düzenlendi. Genel Kurula sektörün yüzde 94’ünü temsil eden çimento üreticileri katılım gösterdi. 

Rekabet Kurulu'ndan çimento fiyatlarına ilişkin açıklama!

Rekabet Kurulu Başkanı Birol Küle, çimento fiyat artışlarına karşılık yapılacak olan grevle ilgili konuştu. Çimento sektöründe Nisan'dan beri kapsamlı bir soruşturma yapıldığını aktaran Küle, konuyla ilgili kamuoyunda eksik ve yanlış bilgiler olduğunu vurguladı.

Rekabet Kurumu'ndan çimento fiyatları için öneri!

Son zamanlarda yükselen çimento fiyatlarına yönelik açıklama bulunan Rekabet Kurumu Kurucu Başkanı Prof. Dr. Aydın Ayaydın Rekabet Kurumu'nun konuyla ilgilenmesi gerektiğini dile getirdi. 

Rekabet Kurumu 9 çimento şirketine soruşturma açtı!

Çimento alanında faaliyette bulunan teşebbüslerin 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini uygulayıp uygulamadıklarının belirlenmesi için resen sürdürülen önaraştırmada Rekabet Kurulu tarafından karar alındı.

çimento üreticileri rekabet soruşturması Haberi

çimento üreticileri rekabet soruşturması


As Çimento, Batıçim Batı Anadolu Çimento ve Denizli Çimento'nun da aralarında bulunduğu Ege'deki 6 çimento üreticisi hakkında soruşturma açıldı


Rekabet Kurulu, Ege'de çimento sektöründe faaliyet gösteren 6 teşebbüs hakkında rekabeti ihlal ettikleri gerekçesiyle soruşturma açtı. 


Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, Ege Bölgesi'nde faaliyet gösteren çimento üreticilerinin fiyat-miktar anlaşması, bölge-müşteri paylaşımı ve benzeri rekabeti kısıtlayıcı eylemlerle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu ihlal ettikleri iddiasına ilişkin yürütülen önaraştırma sonuçlandı. 


Buna göre, Kurul, As Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ, Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayii AŞ, Batısöke Söke Çimento Sanayi TAŞ, Çimentaş İzmir Çimento Fabrikası Türk AŞ, Denizli Çimento Sanayii Ticaret AŞ, Göltaş Göller Bölgesi Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar...