25 / 08 / 2024

Çin deprem

Çin deprem

Çin'in güneybatısındaki Guicou eyaletinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. Çin Deprem Ağları Merkezi, sarsıntının merkez üssünü eyaletin Cienhı bölgesi olarak açıkladı...

Çin Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde 5 büyüklüğünde deprem!

Çin Deprem Ağları Merkezi, 5 büyüklüğündeki sarsıntının merkez üssünün bölgedeki Şavan kasabası olduğunu bildirdi. Depremde ölen ya da yaralanan olup olmadığına dair bilgi verilmedi.

Çin'de 5 büyüklüğünde deprem!

Çin' in güneybatısındaki Sıçuan eyaletinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çin Deprem Ağları Merkezi, sarsıntının merkez üssünü eyaletin Lışan kentinin Cinhoukı bölgesi olarak bildirdi.

Çin ve Papua Yeni Gine'de deprem!

Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinde dün meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde 1 çocuk öldü, 8 kişi de yaralandı. Deprem Pu'er şehrinin Jinggu kasabasında yerin 10 kilometre altında gerçekleşti.

Çin'de 5.9 şiddetinde deprem oldu!

Resmi Şinhua ajansının haberine göre, deprem Pu’er şehrinin Jinggu kasabasında yerin 10 kilometre altında gerçekleşti. Deprem esnasında bir erkek çocuğun evlerinin duvarının yıkılması sonucu yaşamını yitirdiği kaydedildi

Çin'de 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Çin'in güneybatısında 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 6,3 büyüklüğündeki depremde can kaybı ya da hasar konusunda henüz bilgi yok.Depremin can ya da mal kaybına yol açıp açmadığıyla ilgili henüz bilgi bulunmuyor.

Çin'de 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Çin Ulusal Deprem İzleme Ajansı ise depremin büyüklüğünü 6,6 olarak açıkladı ve 5 kilometre derinlikte meydana gelen depremin ardından artçı sarsıntılar olduğunu da vurguladı.

Çin'de 5.0 büyüklüğünde deprem!

Şinhua ajansının haberine göre, yerel yetkililer, 5,0 büyüklüğündeki depremin merkezinin Yongşan şehrinin Vuci kasabası olduğunu ve sarsıntının yerin 7 kilometre altında meydana geldiğini duyurdu...

Çin'de deprem meydana geldi!

Çin'in güneyindeki Yünnan eyaletinin Yongşan şehrinde meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki depremde 20 kişinin yaralandığı bildirildi. 3 Ağustos'ta meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremde 600'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Çin'deki depremde ölü sayısı 381'e yükseldi!

Çin'in güneybatısındaki Yünnan eyaletinin Caotong kentinde dün meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremde ölü sayısının 381'e yükseldiği bildirildi.Deprem bölgesinde 12 bin evin yıkıldığı, 30 bin evin zarar gördüğü açıklandı.

Çin'de 5,1 büyüklüğünde deprem!

Çin'in kuzeybatısında yer alan Sincan Uygur Özerk Bölgesi' nde bulunan Makit kentinde 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntının can ve mal kaybına neden olmadığı belirtildi.

Çin'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Çin'in güneybatısındaki Yünnan eyaletinin Yingciang kasabasında 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin olduğu bölgede beş kişinin yaralandığı ve bazı evlerin çatılarının çöktüğü belirtilirken, bölgeye 500 çadır gönderildi...

Çin'de 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Çin'in doğusundaki Hubey eyaletinin Zıgui kasabasında 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. "Üç Boğaz Barajının" depremden etkilenmediği, su seviyesinin normal olduğu ve baraj etrafında heyelan görülmediği kaydedildi.

Çin'de 7,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde 7,3 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. Yetkililer, depremin yerin 12 kilometre altında kaydedildiğini açıkladı. Sarsıntının ardından can ve mal kaybına ilişkin henüz bilgi verilmedi.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde deprem!

Çin' in Sincan Uygur Özerk Bölgesi' nin Kıping kasabasında 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde can kaybı olmadığı belirtildi. Sarsıntının vilayet genelinde hissedildiği kaydedildi...

Merkez Bankası'na... Dolar için deprem resmen 37,3692 TL...

Gözler son yaşanan gelişmelerin ardından Merkez Bankası'na çevrildi. Herkes dolarda ne olup biteceğini merak ediyor... Dolar için deprem resmen 37,3692 TL...

Merkez Bankası açıkladı. Yüzde 43... Cebinde dolar TL olan için deprem

Merkez Bankası tarafından ekonomiyle ilgili yapılan açıklamalar vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Merkez Bankası'nın yüzde 43 açıklaması da hayli dikkat çekti.

O şehir için yeni deprem uyarısı: 4 tarafı faylarla çevrili, ciddi deprem tehlikesi altında!

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Malatya için deprem uyarısı yaptı. Bektaş Malatya'nın 4 tarafının faylarla çevrili olduğunu belirterek, ciddi deprem tehlikesi altında olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan 4 şehir için 7.3'lük deprem uyarısı!

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem paniğe neden olurken, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan da depremle ilgili açıklama geldi. İşte  Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ayrıca katıldığı bir programda 4 şehir için deprem uyarısı yaptı.

Prof. Dr. Naci Görür'den yeni uyarı geldi: Deprem üreten birden fazla fay var!

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Merzifon için deprem uyarısı yaparak, deprem üreten birden fazla fay olduğunu söyledi.

Japon deprem uzmanı 3 il için deprem uyarısı yaptı!

Yüksek inşaat mühendisi ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye'deki depremler ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak yeni uyarılarda bulundu. Türkiye’deki depremlerin birbirini takip ettiğini kaydeden Moriwaki, "Türkiye’nin depremi doğudan batıya domino taşı gibi gidiyor" yorumunu yaptı. 

İzmir, 21 fay kırığının üstünde: İş dünyasından kentsel dönüşüm çağrısı geldi!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, belediye başkan adayları ile ‘İzmir İş Dünyası’ buluşmasındaydı. Oda başkanları, İzmir'in deprem riskine dikkat çekerek kentsel dönüşüme hız verilmesini ve projelerin önünün açılmasını talep etti. 

Uzmanlardan Marmara'daki 4 il için deprem uyarısı: O fay hattı incelenmeli, yapı stoku zemine göre yenilenmeli!

Yaklaşık 6 milyon kişinin yaşadığı Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova için deprem uzmanları önemli uyarılarda bulundu. İşte Güney Marmara'yı bekleyen deprem riski...

Prof. Dr. Naci Görür'den 3 il için deprem uyarısı: Şimdi sıra...

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada Tunceli, Bingöl ve Erzincan'a yönelik deprem uyarısı yaptı. Naci Görür ayrıca açıklamasında geçmişte olan 7.2 büyüklüğündeki depremi işaret ederek fayın periyodunu doldurduğunu kaydetti. 

'Enerjisini boşaltmadı' diyen Prof. Dr. Okan Tüysüz'den 24 il için deprem uyarısı geldi!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Okan Tüysüz, 24 il için deprem uyarısı yaptı. İşte Okan Tüysüz'ün o açıklamaları...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan 2 il için deprem açıklaması: Biri yüksek deprem çekincesinde, diğeri güvenli!

Milyonlarca kişi yaşadığı şehrin deprem riskini merak ediyor. Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, iki şehir için dikkat çeken bir açıklamada bulundu. İşte Ercan'ın sosyal medya hesabından yaptığı o açıklama ve gelen yorumlar...

İMO'dan kan donduran deprem uyarısı: 'İzmir ikinci Hatay olabilir'

İzmir İnşaat Mühendisi Odası Başkanı Eylem Ulutaş yaptığı açıklamada İzmir'in deprem için oldukça hazırlıksız olduğunu belirterek, "İzmir ikinci Hatay olabilir!" dedi.

İzmir Büyükşehir'in deprem hazırlığı tam gaz: Bornova’da 61 bin 673 binanın kimlik belgesi tamam!

İzmir'in Bornova ilçesindeki 61 bin 673 binanın kimlik belgesi çıkartıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, deprem hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. İşte detaylar...

Çin deprem Haberi

Çin deprem

Çin'in güneybatısındaki Guicou eyaletinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi.


Çin Deprem Ağları Merkezi, sarsıntının merkez üssünü eyaletin Cienhı bölgesi olarak açıkladı.


Depremin yerin 7 kilometre altında gerçekleştiği...