03 / 01 / 2025

çin ekonomisi 2019

çin ekonomisi 2019

Çin ekonomisi ABD ile ticaret savaşı ve azalan iç talebin etkisi ile üçüncü çeyrekte yaklaşık 30 yılın en düşük büyüme hızını kaydetti.

Türkiye ekonomisi yüzde 5.7 büyüdü! Büyümeye en büyük katkı inşaat sektöründen geldi!

Türkiye ekonomisi enflasyon, vergi zamları, inşaat ve seçim harcamalarının etkileriyle 2024 yılının ilk 3 ayında yüzde 5.7 büyüdü. Büyümeye en büyük katkı yüzde 11.1’le inşaat sektöründen geldi.

UİB açıkladı! Çin'de gayrimenkul yatırımlarında düşüş sürüyor...

Çin ekonomisi, nisanda üretimdeki yükselişe oranla tüketimde ve yatırımlarda soğuma belirtileri yaşarken, gayrimenkul yatırımlarındaki düşüş ekonomi üzerindeki baskıyı artırmayı da sürdürüyor.

Emlak krizinden kurtulamayan Çin'de konut fiyatları yine düştü! Son dokuz yılın en sert düşüşü!

Çin ekonomisi 2023 yılında yüzde 5,2 büyüyerek resmi hedefi aşsa da son dönemlerde gündemden düşmeyen gayrimenkul sektörü yeni bir olumsuz eşiği daha geçti. Ülkede konut fiyatlarında son 9 yılın en sert düşüşü görüldü.

Türkiye ekonomisi 2023'ün 3. çeyreğinde yüzde 5,9 büyüdü! En fazla büyüme inşaatta!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye ekonomisi 2023 yılının 3. çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 5,9 büyüme kaydetti. En fazla büyüme inşaat sektöründe görüldü...

Moody's, Türkiye ekonomisi için büyüme tahminini yükseltti!

Moody's, Türkiye ekonomisi için bu yıla ilişkin büyüme tahminini yüzde 2,6'dan yüzde 4,2'ye ve gelecek yıl için yüzde 2'den yüzde 3'e yükseltti.

Çin'de kredi kullanımı azaldı: Konut krizi derinleşiyor! Dünya devinde neler oluyor?

Çin ekonomisi, emlak piyasasındaki yeni stres ve büyüme görünümünü tehdit eden deflasyon ile birlikte çok az toparlanma işareti gösteriyor. Ekonomistlerin 780 milyar yuan olarak beklediği kredi kullanımı temmuz ayında 345.9 milyar yuan olarak açıklandı.

Sebze meyve fiyatları rekor üstüne rekor kırdı!

Antalya Ticaret Borsası Sebze ve Meyve Endeksi belli oldu. Meyve için 8 yılın rekoru olurken, sebze için ise 2019 ve 2021 yıllarından sonra en yüksek rakamlar yansıdı.

Çin ekonomisinde önemli yükseliş! Yüzde 3,9 büyüdü!

Çin ekonomisi 2022 yılının üçüncü çeyreğinde senelik bazda yüzde 3,9 büyüme kaydetti. İşte detaylar…

Küresel GSYİH'nın neredeyse beşte birini oluşturan Çin ekonomisi alarm vermeye başladı!

İngiliz Financial Times geçtiğimiz günlerde Çin ekonomisini değerlendiren bir yazı kaleme aldı. Yazıya göre işlerin Çin tarafında iyi gitmediği ve dünyanın kendini ekonomik bir düşüşe hazırlaması gerektiği gerçeğine parmak basılıyor. İşte haberin devamı..

Çin'de emlak yatırımları ilk 11 ayda geriledi!

Çin ekonomisi Kasım'da, emlak sektöründeki gerileme ve tekrarlayan koronavirüs salgınlarından kaynaklanan aksaklıkların etkisiyle giderek yavaşladı.

2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılına ilişkin "İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla" verilerini açıkladı. Buna göre 2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 olarak gerçekleşti. 

Çin ekonomisi 2020'de yüzde 2,3 oranında büyüme gösterdi!

Çin ekonomisi 2020 yılında önceki yıla kıyasla yüzde 2,3 oranında büyüme gösterdi. Ülkenin gayri safi yurt içi hasılası geçen yıl 101,60 trilyon yuan (15,68 trilyon dolar) seviyesini gördü.

Bodrum'daki 150 yataklı hastane inşaatı yeniden başladı!

Bodrum'un en önemli sorunlarından biri sağlık tesislerinin yetersizliği olarak görülüyor. İlçede başlayan 150 yatak kapasiteli hastane inşaatı 2019'da durmuştu, şimdi ATR Yapı Proje tarafından yeniden başlatıldı. İnşaatın önümüzdeki yaza tamamlanması öngörülüyor. 

çin ekonomisi 2019 Haberi

çin ekonomisi 2019

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin'de büyüme hızı üçüncü çeyrekte de yavaşladı. Çin ekonomisinin büyüme oranı beklenenden daha büyük bir oranda azalarak yüzde 6'ya geriledi. Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYİH) ikinci çeyrekte yüzde 6,2 büyüme kaydetmişti. Çin ekonomisi geçen yıl yüzde 6,8 büyümüştü. Açıklanan üçüncü çeyrek verilerinin ardından Asya borsalarında düşüş yaşandı.

ABD ile ticaret savaşının küresel resesyonla ilgili endişeleri kuvvetlendirmesi nedeniyle yakından izlenen Çin ekonomisinde son aylarda beklentilerin altında gelen veriler ülke içi ve dışındaki zayıf talebe dikkat çekti.

Çin istatistik bürosu NBS'in sözcüsü Mao Shengyong 1992’nin ilk çeyreğinden bu yana en düşük hızda kaydedilen GSYİH verilerinin açıklanmasından sonra yaptığı açıklamada, "Hem ülke içinde hem de yurt dışındaki karışık ve sert ekonomik durum, yavaşlayan küresel büyüme ve artan dış...