06 / 05 / 2024

çin graniti tehlikeli mi

çin graniti tehlikeli mi

Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Abdullah Koçar, granitin sağlıklı olmadığı için Avrupa ve Amerika'da dış mekanlarda kullanıldığını, Türkiye'de ise tam tersi iç mekanlarda tercih edildiğini söyledi.

Marmara Bölgesi ve İstanbul halkı için kritik dönem: Marmara Denizi tehlikeli şekilde ısınıyor!

Marmara Bölgesi doğal felakete hazırlıklı olmalı! İstanbulluları korkuya sürükleyen uyarı: Marmara Denizi tehlikeli şekilde ısınıyor!

Borsaya girmek tehlikeli mi? Hisse senedi almak mantıklı mı?

Borsa her gün yeni bir rekora imza atıyor. Uzmanlar KKM ve döviz hesaplarından çözülmeler olduğu ve yatırımcının da borsaya yöneldiğini söylüyor. Peki hisse senedi almak mantıklı mı? Borsa kimler için neden tehlikeli? İşte SASA ve Hektaş örnekleriyle borsanın dikenli yanları...

İzmir Bayraklı'da inşa edilecek yeni konutlar tartışma yarattı!

30 Ekim'de depremin vurduğu İzmir'de yaralar sarılmaya çalışılırken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın evsiz kalanlar için 3 bin 100 konut yapacağı alan tartışmalara neden oldu. Uzmanlar bölgeden aktif fay hattı geçtiğini ve bölgenin yapılaşma açısından çok tehlikeli olduğunu belirtti.

Bursa Osmangazi'deki tehlikeli bina yıkıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından Kuruçeşme Mahallesi'nde dün gece yarısı aniden çöken ve ayakta kalan bölümleri vatandaşlar için tehlikeli hale gelen iki katlı ahşap bina yıkıldı.

Ürdün'den İsrail'in Batı Şeria'da 7 bin konut yapılması kararına tepki!

Ürdün Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dayfullah el-Fayiz yaptığı açıklamada İsrail'in söz konusu kararını iki devletli çözüm fırsatını baltalayan çok tehlikeli bir adım olarak belirtti.

Koronavirüs Gazze'de inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Gazze Ablukasını Kırma Halk Komitesi Başkanı Cemal el-Hudari, koronavirüs sebebiyle oluşan krize ilişkin, "Kriz büyük ve işçiler, fabrikalar ile turizm ve inşaat sektörleri üzerindeki etkileri gerçekten çok tehlikeli" dedi...

Eskişehir Çarşı'nın zemini için risk uyarısı!

Eskişehir'de çarşı bölgesinin zemininin yumuşak zemin olduğunu söyleyen TMMOB Mimarlar Odası Şube Başkanı Didar Duygu Altuntaş, “Çarşı bölgesinin zemini ciddi riskli. Sıvılaşma riski yüksek. Zemin yumuşak olduğu için tehlikeli” dedi.

Belgesiz inşaat işçisi çalıştırılmayacak!

Aralarında inşaat demircisi, kalıpçısı, duvarcısı ile kaynakçısının da olduğu "Tehlikeli" ve "Çok tehlikeli" sınıfta bulunan 117 meslekte, mesleki yeterlilik belgesi almayanlar artık kamunun hizmet alım ve yapım işlerinde çalıştırılmayacak.

Swissotel'den dolmabahçe ağaçları için tehlikeli talep!

Maçka Parkı’ndan 176 ağacın sökülmesi tartışmaları devam ederken Maçka’nın dibinde, Dolmabahçe sırtındaki ağaçlık alan için risk oluşturabilecek yeni bir talep geldi. 

İnşaat sektöründe robot teknolojisinin kullanımı artıyor!

Gelişmiş ülkelerin inşaat sektörlerinde robot teknolojisinin kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Robotlar yakın gelecekte inşaat sektöründe kol gücü gerektiren pek çok tehlikeli işi üstlenecek...

Çorum'daki inşaat işçilerine Mesleki Yeterlilik Belgesi verildi!

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkan Yardımcısı Metin Karaman ve MYK Denetleme Dairesi Başkanı Nuri Bilseloğlu, Çorum'da Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanan işçilerin belgelerini verdi. Başta inşaat sektörü olmak üzere tehlikeli sektörlerde sınav ve belgelendirme faaliyetleri başlayacak.

İnşaat işçilerinin 12 metre yükseklikteki tehlikeli uykusu!

Balıkesir'in Altıeylül ilçesi Bahçelievler mahallesinde bir inşaatta çalışan işçilerin, onlarca metre yükseklikteki iskelede uyumaları dikkat çekti.

Mesleki Yeterlilik Belgesi inşaat sektöründe şart!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu ile özellikle tehlikeli mesleklerde "Ne iş olsa yaparız" döneminin bitiiğini söyledi. Demirtaş, Bu kapsamda öncelikle iş kazalarının çokça yaşandığı inşaat sektöründe belge vermek üzere kolları sıvadı.

çin graniti tehlikeli mi Haberi

çin graniti tehlikeli mi


Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Abdullah Koçar, granitin sağlıklı olmadığı için Avrupa ve Amerika'da dış mekanlarda kullanıldığını, Türkiye'de ise tam tersi iç mekanlarda tercih edildiğini söyledi. Koçar, hem ucuz hem de görüntüsünün güzel olması nedeniyle vatandaşlar tarafından iç mekanlarda tercih edilen Çin granitinin insan sağlığını tehdit ettiğini açıkladı. Vatandaşın bu konuda bilinçli olması gerektiğini vurgulayan Koçar, "Son 20 yıldan bu yana ülkemizde ciddi miktarda Çin'den granit girişi var. Mermercilerin asıl para kazandığı alan mutfak tezgahları. Çünkü büyük ölçüde mermer kullanırlar. Son 10 yıldan bu yana tezgah satışlarımız düştü. Sebebi Çin graniti" dedi.


Yeni...