20 / 07 / 2024

çin kamu binası

çin kamu binası

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi ve Devlet Konseyi, ortaklaşa yaptığı çağrıda maliyeti yüksek olan eğitim merkezi ve oteller dahil her türlü devlet binasının inşasının yasaklandığını duyurdu...

Aile hekimleri mülk sahipleriyle karakolluk oluyor, kiralar denkleştirilemiyor!

2010'da ‘Aile Hekimliği Birimi’ uygulamasına geçilmesinin ardından pek çok merkez binası hizmet verebilmek için kamu ya da özel sektörden iş yeri kiraladı. Şimdi de fahiş kiralar sebebiyle mülk sahipleriyle davalık oluyorlar. CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, konuyu Meclis'e taşıdı. 

TMMOB açıkladı! 530 bin kamu binasının envanteri maalesef yok!

Kahramanmaraş'ta yaşanan 6 Şubat depremlerinin üzerinden bir sene geçerken TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası'nın hazırladığı rapora göre, Türkiye'deki 530 bin kamu binasının envanterinin olmadığı belirtildi. 

Kiralık konut piyasası için kamu-özel sektör iş birliği önerisi! 

Yükselen ev fiyatları nedeniyle, satın alma eğilimine bağlı olarak konut sahibi olmak gitgide zorlaşırken, kiralık evler için bir öneri geldi. İşte ayrıntılar...

İstanbul'daki kamu binaları depreme dayanıklı hale getirildi! 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya son 15 yılda İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi ile İstanbul genelinde çok sayıda kamu binasının depreme karşı dayanıklı hale getirildiğini dile getirdi. 

İzmir Tabip Odası'ndan Aile Sağlık Merkezleri için kamu binası talebi!

İzmir Tabip Odası, Kovid-19 salgınıyla mücadelede eden kurumlardan olan Aile Sağlık Merkezleri’nin fiziki şartlarının iyi olmadığına, güneş görmeyen ve havalandırması bulunmayan yapılarda hizmet sunulduğunu belirtti.

Uzel'in fabrika binası ve arazisinin Vera Varlık'a satışı TBMM'de!

İflas eden bir fabrikanın bulunduğu arazinin bir inşaat şirketine satılması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bir partinin başkanlık seçimleri için kamu binasının tahsis edildiği iddiası TBMM'de!

Bir partinin ilçe kadın kolları başkanlık seçimi için bir kamu binasının tahsis edildiği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TÜRGEV’in yurdu İBB’nin denetimine takıldı!

TÜRGEV’in yurdu İBB’nin denetimine takıldı. Yurt binasına verilen yapı ruhsatının mevzuata aykırı olduğu belirlendi. İmar planında değişiklik yapılmadan, ‘park alanı’ fonksiyonlu bir yere, TÜRGEV’in yurt binası yapılması için yapı ruhsatı verildiği öğrenildi. 

Kastamonu Teknokent'in yeni binasının temeli atıldı! 

Kastamonu'da prefabrik binada hizmet veren Teknokent'in yeni binası için temeli atma işlemi gerçekleştirildi.

Kocaeli Çayırova Yenimahalle ASM için hizmet binası yapılması önerildi!

Kocaeli Çayırova Yenimahalle Aile Sağlığı Merkezi için yeni bir hizmet binası yapılması önerisi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kamu binalarının risk durumu ölçülüyor!

Ülke genelinde 480 bin kamu binasının envanteri hazırlanıyor. Üniversitelerin desteğiyle üretilen modelde bir tabletle binalarda tahribata gerek kalmadan risk durumu tespit ediliyor.

Kadın kolları başkanlık seçimi için kamu binasının tahsis edildiği iddiası TBMM'de!

Bir partinin ilçe kadın kolları başkanlık seçimi için bir kamu binasının tahsis edildiği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Miras kalan tarla hisseleri için kamu bankalarından ucuz mirasçı kredisi!

Atadan, dededen tarla kalan mirasçıların kardeşlerindeki hisseleri de satın alabilmesi için kamu bankalarından ucuz mirasçı kredisi sunulacak. 

çin kamu binası Haberi

çin kamu binası


Çin yönetimi, tutumluluğu teşvik, yolsuzluk ve şekilcilikle mücadele faaliyetleri kapsamında beş yıl boyunca yeni kamu binası yapılmasını yasakladı. Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi ve Devlet Konseyi, ortaklaşa yaptığı çağrıda maliyeti yüksek olan eğitim merkezi ve oteller dahil her türlü devlet binasının inşasının yasaklandığını duyurdu. 90'lı yıllarda yapılan araştırmalar artan nüfus ve ihtiyaçlar da göz önüne alınınca bile Türkiye'de kamu kurumlarının 99 yıl boyunca ihtiyacı karşılayabileceğini gösteriyordu. Bu yapının bir benzerini şimdi de Çin yaşıyor. 


TADİLATA SIKI KONTROL 

ÇKP ve hükümet organlarının hiçbir sebeple yeni yapı inşa edemeyeceği, tamir ve yenileme işlemlerinin de sıkı kontrole tabi tutulacağı belirtildi. 



Sabah...