01 / 05 / 2024

Çin Rusya doğalgaz boru hattı

Çin Rusya doğalgaz boru hattı

Dev projenin bir ayağı onaylandı. Çin-Rusya doğalgaz boru hattı projesi kapsamında, Çin sınırları içinde ülkenin kuzeydoğusundaki Heylongciang eyaletinden başlayacak hattın Şanghay kentine kadar uzanacağı belirtildi.

Enflasyon hesaplamasında doğalgaz için

TÜİK, doğalgazın tüketiminin bir ay bedava verilmesinden dolayı mayıs ayında TÜFE için "sıfır fiyat" yöntemini uygulayacak.

0 TL doğalgaz faturası bekleyenler için son dakika açıklaması yapıldı! Bu kişiler resmen fatura ödeyecek! Hemen bakın!

0 TL doğalgaz faturası bekleyenler için son dakika açıklaması yapıldı... Bu kişiler resmen fatura ödeyecek... Hemen bakın...

0 TL doğalgaz faturaları için son dakika açıklaması geldi! Bu kişiler resmen fatura ödemek zorunda kalacak!

0 TL doğalgaz faturaları için son dakika açıklaması geldi... Bu kişiler resmen fatura ödemek zorunda kalacak... Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın...

Doğalgaz fiyatı yüzde 90 düşmesine rağmen Türkiye'de hala indirim yok! 

Rusya-Ukrayna savaşının etkileri azalırken, Avrupa’da gaz fiyatları yüzde 90 geriledi. Ancak Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in açıklamasına rağmen Türkiye’de doğalgaz fiyatları gerilemeyerek sabit kaldı. Peki neden?

Doğalgaz yardımı için nereye başvurmam gerekiyor?

Doğalgaz yardımına dair araştırmalar hız kazandı. Bu yardımdan yararlanmak isteyenler, Doğalgaz yardımı için nereye başvurmam gerekiyor? Şeklinde sorular soruyor. İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğalgaz merkezi açıklaması: Talimatı verdik! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan dönüşü uçakta gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Türkiye'de doğalgaz merkezi" önerisi konusunda değerlendirmelerde bulundu. İşte ayrıntılar...

Doğalgaz yardımı için nereye başvurmam gerekiyor?

Doğalgaz yardım başvurusu vatandaşların araştırdığı konuların başında geliyor. Peki Doğalgaz yardımı için nereye başvuruluyor? İşte detaylar!

Kuzey Akım'da gizemli doğalgaz kaçağı! Sabotaj mı var?

Rusya'nın Almanya'ya doğalgaz taşıyan Kuzey Akım 1 boru hattında İsveç ve Danimarka kara sularındaki iki noktada sızıntı tespit edildiği açıklandı. Henüz nedeni belli olmayan sızıntılar için sabotaj ihtimali tartışılmaya başlandı.

Doğalgaz krizi bir başka kriz doğurdu: Tuvalet kağıdı kıtlığı kapıda!

Rusya doğalgaz arzını önümüzdeki aylarda azaltırsa, tuvalet kağıdı gibi temel ihtiyaç maddelerinde önemli bir kıtlıkla karşı karşıya kalınabilir

Rusya'dan Türkiye'ye 'doğalgaz' çıkışı! Fiyatlar artacak!

Rusya'nın Ukrayna ile yaşadığı gerilimler neticesinde Dünya genelinde doğalgaz fiyatlarında artış yaşanmaya devam ederken Rusya Enerji Bakanlığı Türkiye ile ilgili açıklama yaptı.

Elektrik ve doğalgaz faturası için devlet devreye girdi! Her aileye 206 lira verilecek!

Elektrik ve doğalgaz faturası için devlet harekete geçti. Faturasını ödemekte zorluk çeken dar gelirli vatandaşlara elektrik ve doğalgaz faturası için yardım yapılacak.

Bekiroğlu İnşaat Doğalgaz Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli yapıldı!

Bekiroğlu İnşaat Doğalgaz Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli yapıldı. Bekiroğlu İnşaat Doğalgaz Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli Kadıköy’de yapıldı.

Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO 2021'in ilk 9 ayında ne kadar hasılat elde etti?

Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO'nun hasılatı, 2021'in ilk 9 ayında yüzde 16,4 arttı ve 3 milyar 958 milyon 386 bin 450 TL oldu.

Çin Rusya doğalgaz boru hattı Haberi

Çin Rusya doğalgaz boru hattı


 Çin'in, Rusya-Çin doğalgaz boru hattının ülkesinden geçecek doğu kesiminin tasarım ve inşa projesini onayladığı bildirildi.  


Şinhua ajansının Çin Ulusal Petrol Şirketi'nin (CNPC) açıklamasına dayandırarak verdiği haberde, Çin-Rusya doğalgaz boru hattı projesi kapsamında, Çin sınırları içinde ülkenin kuzeydoğusundaki Heylongciang eyaletinden başlayacak hattın Şanghay kentine kadar uzanacağı belirtildi.  


Heylongciang eyaletinden başlayarak Hıbey üzerinden Şanghay'a kadar uzanacak ve 2015 yılında inşasının başlanması planlanan doğalgaz boru hattının, Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu'ndan onay aldığı kaydedildi. 


Doğalgaz boru hattı projesi kapsamında Rusya bölümünün inşası, doğu Sibirya bölgesinde eylül ayında başlamıştı. Projenin tamamlanmasıyla 2018'den itibaren Rusya'dan Çin'e yıllık 38 milyar metreküplük doğalgaz akışının olması...