05 / 05 / 2024

Çin Seddi yıkılacak mı

Çin Seddi yıkılacak mı

Çin Seddi 10 milyondan fazla turist tarafından ziyaret ediliyor. Köylülerin inşaat, turistlerin ise 'hatıra' amacıyla çaldığı tuğlalar Çin Seddi'nin yüzde 30'unu yok etti.

2 büyük depremi de hasarsız atlatıp simge olmuştu! O bina için gelen yıkım kararına İnşaat Mühendisleri Odası isyan etti

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi çeklinde nitelendirilen depremlerde çevresindeki yıkıma karşın ayakta kalan İMO Kahramanmaraş Temsilciliği binası, rezerv alanda kaldığı için yıkılacak. Mühendisler, söz konusu binanın yıkılmaması gerektiğini belirtiyor.

TOGG için büyük gün! İlk siparişler başlıyor! İşte satın alım için çekiliş tarihleri!

TOGG için büyük tarih geldi, çattı. Yerli otomobilimiz TOGG’un ilk sahipleri noter huzurunda yapılacak dijital çekiliş ile belirlenecek. İşte detaylar!

A101'in Ucuz Olduğu İçin Büyük aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! İşte 20 Haziran 2022 fiyat listesi

A101 Market'in "Büyük Olduğu İçin Ucuz, Ucuz Olduğu İçin Büyük" aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. İşte 20 Haziran 2022 aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi...

Apple için büyük deprem! Zirveyi kaptırdılar, işte yeni lider

Dünyanın en değerli şirketi konumunda yer alan Apple için büyük deprem niteliğinde bir olay meydana geldi. Şirket, zirveyi Suudi Arabistan'ın petrol şirketi Aramco'ya kaptırdı.

Emekliler için büyük fırsat! Kredi faizleri düştü...

Uzun zaman yoğun şekilde çalışarak, aldığı emekliliğiyle rahat ve huzurlu bir yaşam sürdürmeyi isteyen emekliler için büyük bir fırsat kapısı aralandı. Kira ödeyen emeklilere, çok düşük vade faiz oranı ile ev sahibi olma imkanı sunuluyor...

İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkılacak mı?

İzmir Büyükşehir Belediye Sarayı'nın yıkım tartışmaları devam ediyor. Peki İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkılacak mı?

İstanbul depremi için ürküten açıklama: 48 bin bina yıkılacak!

Aydın'ın turistik ilçesi Kuşadası'nda gerçekleştirilen Deprem ile Kentsel Dönüşüm Kurultayı'nda açıklama yapan AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki "Beklenen İstanbul depreminde yıkılacak iki bina enkazının başına koyacağımız, deprem bilgisi olan bir kurtarıcı bile bulamayacağız" diye konuştu.

İstanbul'da yıkılacak binalardaki asbest tehlikesi meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul'daki Fikirtepe semtinde ve diğer yerlerde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak binalardan asbest tespit edilenlerin yıkımına ilişkin soru önergesi verdi. 

Kastamonu Bozkurt'ta 166 yapı yıkılacak!

Geçtiğimiz yaz sel felaketi yaşayan Kastamonu Bozkurt'ta çalışmalar devam ediyor. Kent genelinde 166 yapı yıkılacak sonrasında ise yeni konutlar, okul, hastane ve öğrenci yurdu inşa edilecek.

İstanbul'da yıkılacak binalara eski imar hakkı verilecek!

İstanbul'da kentsel dönüşümün önünü açacak yeni bir karara imza atıldı. İBB Meclisi'nde alınan karara göre; kentsel dönüşüm ile yıkılacak binalara ilk imar hakları geri verildi. 

Kastamonu Bozkurt'ta 140 bina için acil yıkım kararı! 

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde sel felaketi nedeniyle ağır hasar alan 140 bina için acil yıkım kararı alındı.

Muğla'da 156 bina acil yıkılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muğla'da yangınlar nedeniyle 11 bin 844 haneden 36 bin 365 vatandaşın tahliye edildiğine vurgu yaparak "Toplam 156 bina acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı konumdadır. 77 konut da aynı kapsamdadır" diye konuştu.

Mersin Yenişehir'de yıkılacak binalardan 20 ton asbest söküldü!

Mersin'in Yenişehir ilçesinde yıkılacak binalarda tespit edilen asbest söküm işlemleri devam ediyor. Bu çalışmalar dahilinde binalardan 20 ton asbestli malzeme söküldü

Çin Seddi yıkılacak mı Haberi

Çin Seddi yıkılacak mı

Çin Kültürel Miras İdaresi'nin raporuna göre, Çin'de Ming Hanedanı tarafından inşa edilen duvarların yüzde 30'u yok oldu. Bu oran, Ming Hanedanı tarafından inşa edilen 6200 kilometrelik surların 1960 kilometrelik kısmına denk geliyor. Rüzgar ve yağmur gibi doğal nedenlerin yanı sıra, Çin Seddi'nin yok olmasının nedeni de köylüler ve turistlerin duvardan tuğla çalmasi-Turistler tuğlaları hatıra olarak alırken, köylülerse duvardan söktükleri parçalarla ev...