07 / 05 / 2024

çin zombi fabrikaları

çin zombi fabrikaları

Dünyanın ikinci büyük ekonomisine sahip olan Çin'in birkaç yılda geçirdiği hızlı dönüşüm coğrafyada da kalıcı izler bıraktı.

1941'de Sümerbank fabrikalarını daha verimli hale getirmek için tedbirler almış!

Ankara Sümerbank umum müdürlüğü 1942 senesi imalat programlarını hazırlamaya başlamış.  Sümerbank fabrikalarının önümüzdeki sene daha verimli hale gelebilmesi için tedbirler almaya başlamış.

En fazla kredinin battığı sektör inşaat oldu!

Faizler rekor kırınca 2 yıldır düşük maliyetli krediye alışık olan şirketleri zor zamanlar bekliyor. Yakın takipteki ve yeniden yapılandırılmış krediler 700 milyar TL’yi buldu. Zombi ve yüzdürülen şirketler için zor günlere giriliyor.

İstanbul için dönüşüm önerisi: Fabrikalar şehrin dışına taşınsın, konut alanı yaratılsın!

İstoç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç , kentin içinde kalan fabrika ve imalathanelerin dönüşüm açısından tehlike arz ettiğin belirterek, şehrin dışına taşınması konusunda öneride bulundu.

İhracatçılar Birliği: “Mevcut politikalar değişmezse fabrikalar kapanabilir”

Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Jak Eskinazi, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerden sonra mevcut politikaların devam etmesi durumunda fabrikaların kapanabileceğini belirterek rekabetçi duruma gelebilmek için liranın dolar karşısında yaklaşık yüzde 20 zayıflaması gerektiğini vurguladı.

Van tekstil fabrikaları depremzede vatandaşlar için istihdam sağlıyor! 

Van Ticaret ve Sanayi Odası, depremzede vatandaşlar için istihdam ofisi açarak başvuranların kentteki fabrikalarda işe başlamalarını sağlıyor. 

Türkiye Şeker Fabrikaları çok sayıda personel alımı yapacak! İşte detaylar...

Türkiye Şeker Fabrikaları personel alımı yapacağını duyurdu. Bu duyuruyla beraber koşullar ve hangi işte çalışılacağı ise merak konusu oldu. Peki, Şeker Fabrikası personel alımı için aranan koşullar ne? İşte detaylar...

Depremden etkilenen 10 şehirdeki iş dünyası depremzedeler için seferber oldu!

Bölgedeki fabrikaların büyük kısmı faaliyetlerini 1 hafta erteledi. Fabrikalar bölge halkına yardım için konaklama, aşevi ve depo olarak kullanıma açıldı. İş dünyası tüm imkanlarını depremzedelerin hizmetine sundu.

Dyo Boya DYO markası için 75 milyon dolar ödeyecek

Dyo Boya Fabrikaları Ticaret A.Ş., Yaşar Holding'e lisans hakkı ödeyerek kullandığı markaları satın almak için harekete geçti. Durmuş Yaşar ve Oğulları markası için 75 milyon dolar ödenecek.

Rusya gazına bel bağlayan Avrupa, bir bir fabrikaları kapatıyor!

On yıllardır Avrupa endüstrisi, kıtanın fabrikalarını ayakta tutan düşük maliyetli petrol ve doğal gaz tedarik etmek için Rusya'nın enerjisine güvendi. Avrupa Birliği'nin doğal gazının yaklaşık %40'ını sağlıyan Rusya gazı kesme tehditi içinde. İşte detaylar..

Türkiye Şeker Fabrikaları’ndan iş arayanlara müjde! 130 sürekli işçi alınacak! Bu fırsatı kaçırmayın

Türkiye Şeker Fabrikaları’ndan iş arayanlara müjde geldi. Türkiye Şeker Fabrikası, sürekli işçi alımı için ilan yayımladı. TŞF, çeşitli meslek dallarından toplamda 130 sürekli işçi alacak. İşte detaylar…

DÇT Demir Çelik'in iflasında hile iddiası! 

Avrupa'nın en büyük fabrikalarından biri olan DÇT Demir Çelik A.Ş şu anda iflas masasında. Tasfiye sürecinin devam ettiği fabrika için hazırlanan raporda ‘Hileli iflas' suçu işlendiği bilgileri yer aldı. 

Umman’da fabrikaları Türkler inşa edecek!

Umman ile protokol anlaşması imzalayan Gebze OSB ülkede 11 milyar dolar yatırımla sanayi bölgesi inşa edecek. 

Sakarya Ferizli OSB'de 1 milyar TL yatırımla fabrikalar inşa edilecek!

Sakarya'nın Ferizli OSB bölgesinde yer alan 88 bin metrekare arsa üzerine 3 katlı fabrika inşaatı yapılacak. 

çin zombi fabrikaları Haberi

çin zombi fabrikaları

Çin, dünya ekonomisinde rakibi olmayan bir üretici. Son 30 yılda herkesten daha fazla ekonomik büyüme kaydetti. Batıda ortaya çıkıp gelişmesi on yıllar alan sanayi orada birkaç yılda gelişti.


Bu ekonomik etkinliklerin büyük kısmı belli sanayi bölgelerinde oldu. Buralarda çalışmak için kırsal kesimlerden göç eden işçileri barındırmak için sıfırdan şehirler kuruldu.


1984-2010 arasında Çin'de şehirleşme yaklaşık olarak 9 bin km kareden 42 bin km kareye beş kat artış gösterdi. Bu yeni şehirleri inşa etmek üzere 2011-2013 yılları arasında kullanılan beton miktarı ABD'de 20. yüzyılda kullanılan toplam beton miktarından fazlaydı.Ancak dünyanın ikinci ekonomisinde üretim talebi aşıp fiyatlar düşmeye, satışlar azalmaya başlayınca devlet devreye girerek bazı sanayilerde kesintiye gitmek zorunda kaldı.


Bunun üzerine çok sayıda insan işini kaybetti. Bunun etkisinin en bariz görüldüğü yerlerden biri...