13 / 05 / 2024

çinde ihracat ne kadar arttı

çinde ihracat ne kadar arttı

Çin'in ağustos ayı ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,4 artarak 208,5 milyar ABD dolarına ulaştı. ülkede ithalatın ise geçen yıla oranla daraldığı ve yüzde 2,4 gerileyerek 158,6 milyar ABD doları olduğu kaydedildi.

Yüzde 25 zam sınırı bittiğinde kira zamları ne kadar olacak? Kiracılar ve ev sahipleri dikkat!

Geçtiğimiz senelerde kira artışlarına getirilen yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz'da sona eriyor. Peki zam sınırı bittiğinde kira zamları ne kadar olacak? İşte ayrıntılar...

Türkiye’nin istikbali güneş enerjisine yatırım yapmaktır!

Prof. Dr. Şule Erten Ela, güneşin bir saatlik enerjisinin dünyanın bir yıllık enerji ihtiyacını karşılayabileceğini belirterek, “Petrol tükendiğinde güneşli olan yerler değer kazanacak. Türkiye’nin istikbali de güneş enerjisine yatırım yapmaktır” dedi.

Nurol GYO bu yılın ilk çeyreğinde ne kadar hasılat elde etti?

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla hazırlanan faaliyet raporu, finansal rapor ve sorumluluk beyanını yayımladı. Peki, Nurol GYO bu yılın ilk çeyreğinde ne kadar hasılat elde etti?

Tarım, gıda ve içecek sektörü yılın ilk çeyreğinde 12,23 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Dijital Veri Paneli'ne göre, 2023 yılının ilk 6 ayında tarım, gıda ve içecek sektörü, geçen sene aynı dönemine kıyasla yüzde 1,04 yükselişle 12,23 milyar dolarlık ihracat yaptı.

Türkiye 5 yıl içinde ihracatını 600 milyar dolara çıkaracak!

Gazetelerin Ankara Temsilcileri ile Ticaret Bakanlığı’nda bir araya gelen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Mal ihracatını 400 milyar, hizmetler ihracatını 200 milyar dolara çıkararak yıllık 600 milyar dolarlık döviz kazancı elde etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Rusya'ya yaş meyve ve sebze ihracatı 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 60 arttı!

Rusya'ya yaş meyve ve sebze ihracatı, 2023 yılının ilk çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 60 artışla 258,4 milyon dolara çıktı.

Bankalar yüksek faizle karlarını resmen katladı! 2023'ün ilk çeyreğinde hangi banka ne kadar kar elde etti?

Bankaların, keskin şekilde artırılan faiz oranlarının ardından karlarını resmen katladı. Peki 2023'ün ilk çeyreğinde hangi banka ne kadar kar elde etti?

Yılın ilk çeyreğinde en çok ihracat yapılan ülkeler belli oldu!

Türkiye'nin 2023 yılının ilk çeyreğinde ülkeler bazında yaptığı ihracat 54,3 milyar dolara çıkarken, en fazla dış satım ise 4,9 milyar dolarla Almanya ve 2,97 milyar dolarla ABD'ye yapıldı.

Doların 1 ay içinde ne kadar olacağı tek tek açıklandı! 1 doları bile olanlar resmen şaştı kaldı! Hemen bu rakama bakın

Doların 1 ay içinde ne kadar olacağı tek tek açıklandı... 1 doları bile olanlar resmen şaştı kaldı... Hemen bu rakama bakın...

Doların 26 gün içinde ne kadar olacağı resmen açıklandı! Net rakam geldi! Doları olanlar derin nefes aldı! Hemen bakın!

Dolar/TL kuru son durum küçük ve büyük ölçekli yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Doların yönünün nasıl olacağı araştırılırken, 26 gün içinde doların ne kadar olacağı resmen açıklandı. Net rakam geldi! Doları olanlar derin nefes aldı! Hemen bakın!

Doların 27 gün içinde ne kadar olacağı resmen açıklandı! Elinde doları olan hemen baksın! 

Dolar kurunda son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Euro dün 20 lirayı geçerek rekora imza atarken dolar değer kaybetti. Yatırımcılar dolar ne olur? sorusunu araştırırken, analistler doların 27 gün içinde ne kadar olacağını resmen açıkladı. Elinde dolar olan hemen baksın. 

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteğinde yeni yıl depremi! Hesaplara ne zaman yatacak? Şimdi bakın! 

Milyonlarca çiftçi merakla mazot gübre desteği ödeme tarihlerini sık sık araştırıyor. Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteğinde yeni yıl depremi! Hesaplara ne zaman yatacak? Şimdi bakın! 

Doların 13 gün içinde ne kadar olacağı resmen belli oldu! Elinde dolar olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Acil bakın!

Piyasaların merakla beklediği ABD Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Kararın ardından dolar/TL kuru yatay seyrine devam ederken yatırımcılar doların ne kadar olacağını araştırmaya başladı. Doların 13 gün içinde ne kadar olacağı resmen belli oldu! Elinde dolar olanlara kırmızı kodla uyarı geldi!

çinde ihracat ne kadar arttı Haberi

çinde ihracat ne kadar arttı



Çin'in ağustos ayı ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,4 artarak 208,5 milyar ABD dolarına ulaştı.  


Çin Gümrük İdaresinin verilerine göre, ülkede ithalatın ise geçen yıla oranla daraldığı ve yüzde 2,4 gerileyerek 158,6 milyar ABD doları olduğu kaydedildi.  


Ülkenin geçen ay toplam ticaret hacmi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artarak 367,1 milyar ABD dolarına yükseldi.  


Çin'de yılın sekiz ayında toplam ticaret yüzde 2,3 artarak 2,77 trilyon ABD doları oldu. Ocak-ağustos döneminde ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,8 artarak 1,48 trilyon ABD dolarına, ithalat ise yüzde 0,6 yükselerek 1,28 trilyon ABD dolarına...