26 / 07 / 2024

çinde kapatılan maden ocakları

çinde kapatılan maden ocakları

Çin'in kuzeyinde bulunan Hıbey eyaletinde 56 maden ocağının kapatıldığı bildirildi.56 madenden 10'unun yasa dışı, diğer 46 madenin de yerleşim yerlerine yakın olmasından dolayı kapatıldığı vurgulandı.

Borsa İstanbul için dikkat çeken 5 talep!

7,7 büyüklüğündeki deprem sonrası kayıpların üç gün içinde yüzde 16'yı aştığı Borsa İstanbul'da işlemler durdurulmuş oldu. İşlemlere kapatılan borsada 'durdurma' işleminin cuma gününe kadar sürmesi talep edilirken, gündeme ise borsaya 10 milyar liralık kaynak girişi sağlayabilecek beş talep gelmiş o

Kapatılan Instagram hesabı nasıl geri alınır?

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram’a giriş yapmak isteyen kişiler bazı durumlarda “hesabın kapatıldı” ikazıyla karşılaşabiliyorlar.

TMSF'den kapatılan 'evim şirketleri' için 698 milyon lira! 

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kapatılan evim şirketlerinin tasfiye komisyonlarına 698 milyon Türk Lirası aktarıldı. İşte detaylar...

Salgın nedeniyle kapatılan gıda devinin fabrikası yeniden faaliyete girecek

Dünyaca ünlü İtalyan çikolata üreticisi Ferrero'nun salmonella hastalığı nedeniyle kapatılan Belçika'daki fabrikasının yeniden açılmasına izin çıktı.

İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatıldı! Sürücüler dikkat! İşte trafiğe kapatılan o yollar...

İstanbul'da, 57'inci Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun son etabı bugün gerçeleştiirliyor. Bu nedenle megakent İstanbul'da bazı yolların trafiğe kapatıldığı açıklandı. Peki İstanbul'da hangi yollar trafiğe kapatıldı? İşte trafiğe kapatılan o yollar...

5 yıl içinde satılan gayrimenkuller için ne kadar vergi ödenir?

Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucuları arasında yer alan Av. Elvan Kakıcı Şimşek, satın alınan gayrimenkullerin 5 sene içinde satılması halinde ödenmesi gereken vergiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Pandemi sebebiyle kapatılan iş yerleri kira ödemeyebilir!

BAU Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Kahraman, pandemi sebebiyle geçici olarak kapatılan iş yerlerinin kirayı ödemekten kurtulacağını belirtti.

İstanbul'da kripto para madenciliğinde kullanılan cihazlar ele geçirildi!

Mega kent İstanbul'da gerçekleştirilen kripto para operasyonunda, kripto para madenciliğinde kullanılan cihazlar ele geçirildi...

İş yeri kısıtlanan veya kapatılana müjde! Beklenen yasa yürürlüğe girdi!

Faaliyetleri kısıtlanan veya kapatılan iş yerlerindeki milyonlarca çalışan için bin 500 lira olan nakdi ücret desteği yürürlüğe girdi. Bu alandaki sektörlerde çalışanlar için toplamda aylık bin 341 lira prim desteği sağlanacak.

Adana'da özelleştirilen, satılan, kapatılan işletmeler için araştırma önergesi verildi!

Adana'nın İmamoğlu ilçesinde özelleştirilen, satılan, kapatılan kamu kurumu ve kuruluşları ve işletmelerden istihdama ve ekonomiye katkı sağlayabilecek olanların yeniden açılması konusunda Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Satın alınan gayrimenkul 5 yıl içinde satılırsa ne olur?

Satın alınma tarihinden itibaren beş yıl içinde satılan gayrimenkullerin değer artış kazancı için yıllık gelir vergisi beyannamesi verilir. Beyan edilecek rakam "safi değer artışı” hesaplanarak bulunur.

Ankara'da şehir hastaneleri nedeniyle kapatılan hastaneler TBMM'de!

Ankara'da açılan ve açılması planlanan şehir hastaneleri nedeniyle kapatılan hastaneler meclis gündemine taşındı. CHP'li Yeşil, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adana'da son 3 yıl içinde satılan ve kiralanan kamu arazileri TBMM'de!

Adana'da son 3 yıl içinde satılan ve kiralanan kamu arazileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Sümer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

çinde kapatılan maden ocakları Haberi

çinde kapatılan maden ocakları

Çin'de 56 maden ocağı kapatıldı. Yerel yetkililer, nisan ayında başlattıkları çalışma kapsamında, nüfusun yoğun olduğu bölgelere yakın olan madenlerin faaliyetlerini denetlemek ve madenlerden kaynaklanan hava kirliliğini azaltmak amacıyla 632 işletmenin incelemeye alındığını kaydetti.  


İncelemede, kapatılan 56 madenden 10'unun yasa dışı, diğer 46 madenin de yerleşim yerlerine yakın olmasından dolayı kapatıldığı vurgulandı. 


Diğer yandan 251 madenin çevre koruma gereksinimleri konusunda gerekli koşulları sağlamadığı için üretiminin durdurulduğu belirtilirken, 325 madenin de koşullarını iyileştirmeye çalıştığı ifade edildi.


Hıbey eyaletinde aktif 14 bin maden ocağın bulunduğu ve bölgedeki hava kirliliğini büyük ölçüde etkilediği belirtiliyor. 


Çin Çevre Koruma Bakanlığı'nın verilerine göre, Çin'de havası en kirli 10 şehirden 7'si Hıbey eyaletinde...