02 / 05 / 2024

Çinli yatırımcılar ev

Çinli yatırımcılar ev

Çin'de bulunan boş evlerin toplam konut stoku içindeki oranı yüzde 22 olarak gerçekleşti. Chengdu Southwestern Finans ve Ekonomi Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre, bu oran, yatırımcıların satın aldığı 50 milyondan fazla evin halen kullanılmadığını gösteriyor.

EKMAS Yapı ve ArsaVev'den devrim niteliğinde işbirliği! Arsa yatırımcıları kat karşılığı ile ev sahibi oluyor!

EKMAS Group şirketlerinden EKMAS Yapı, imarlı ve projelendirilmiş arsalar sunan arsaVev ile iş birliği yaparak devrim niteliğinde bir modele imza attı. Arsa yatırımcıları kat karşılığı ile ev sahibi oluyor...

Trakya bölgesi yabancı yatırımcıların radarında! Çinli yatırımcılar Trakya'da fabrika arıyor!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Trakya bölgesi yatırımcıların yeniden gözdesi haline geldi. Yabancı yatırımcılar fabrika yatırımı için Trakya bölgesinde arayışa girdi.

Gayrimenkul yatırımcıları dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmak için kolları sıvadı!

Gayrimenkul yatırımcıları, dar ve orta gelirli ailelerin ev sahibi olabilmesi için yeni projeler geliştirmeye başladı.

Karadağ, gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!

Adriyatik Denizi'ne kıyısı olan Karadağ'ın gayrimenkul piyasasının yazlık ev yatırımcıları ve bölgeye taşınmak isteyen uluslararası alıcıların talebiyle canlandı

Yatırımcılar dikkat: O ilimizde gayrimenkul satış ihalesi gerçekleştirilecek! İşte başvuru şartları ve ihale bedeli

Yatırımcıları merakla ilgilendiren bir ihale daha duyuruya çıktı. Tasfiye Halinde Gıdak Tavukçuluk Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi’ne ait olan tarla içinde bir ev, ahır ve samanlık olarak kullanılan alan satışa çıktı.

Yatırımcılar konuta akın etti, ev sahipliği oranı düştü! Sektörü neler bekliyor? 

Türkiye'de 2014-2020 yılları arasında 5 milyon 331 adet konut üretilip piyasa sunuldu ancak konut sahipliği oranı da yüzde 3,3 geriledi ve 57,8 olarak gerçekleşti. Sektör temsilcileri, üretilen konutların yatırımcılar tarafından alındığını belirtti...

İslam Memiş’ten ev ve araba alacaklara kritik uyarı. Yatırımcılar ne yapmalı? Dolarda son durum ne olur?

Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş, yatırım maksatlı ev ve araba alacaklara uyarıda bulundu. Altın ve dövizde yaşanacak gelişmelere de dikkat çeken Memiş, Haziran ayını işaret ederken kendi yaptığı yatırım hamlelerini de açıkladı. Peki yatırımcılar ev, araba mı almalı, döviz ve altına mı para yatırm

Binance ve Huobi, Çinli yatırımcıları kabul etmeyecek!

Çin'in en büyük kripto para borsası Huobi ile dünyanın en büyük borsalarından Binance önemli bir açıklamada bulundu. Şirketler Çinli yatırımcıları kabul etmeyeceklerini duyurdu.

Çinli yatırımcılar Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün satışından çekiliyor!

İstanbul’daki üçüncü köprü projesinde ortak olmak için görüşmeleri sürdüren bir grup Çinli yatırımcı, konsorsiyumdan çekilmek istediğini dile getirdi.

Yabancı yatırımcıların gayrimenkulde ilk tercihi Türkiye!

Yabancı yatırımcılar koronavirüs salgınına rağmen Türkiye'den konut almaya devam etti. Trend Turnkey şirketinin Kurucu ve Yöneticisi Murat Sarıkaya, yabancıların en çok İstanbul ve İzmir'den ev aldığını söyledi.

Şanlıurfa Çinli yatırımcılar için hazır!

2007'de Şanlıurfa Milletvekili seçilen A.Emin Önen, Şanlıurfa'yı Çinli yatırımcılara tanıtıyor. Bölgenin yatırım potansiyelleri Çince kitapçıkları haline getirilerek, öneriler yapıldı. 

Rus ve Çinli gayrimenkul yatırımcıları Maraş'a yöneldi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) hükümetinin Kapalı Maraş’ın açılması için çalışmalara başlaması Rus ve Çinli gayrimenkul yatırımcılarını bölgeye yöneltti.

Çinli yatırımcılar 50 milyondan fazla boş ev satın aldı!

Çin'de bulunan boş evlerin toplam konut stoku içindeki oranı yüzde 22 olarak gerçekleşti. Chengdu Southwestern Finans ve Ekonomi Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre, bu oran, yatırımcıların satın aldığı 50 milyondan fazla evin halen kullanılmadığını gösteriyor.

Çinli yatırımcılar ev Haberi

Çinli yatırımcılar ev


Çin'de bulunan boş evlerin toplam konut stoku içindeki oranı yüzde 22 olarak gerçekleşti. Chengdu Southwestern Finans ve Ekonomi Üniversitesi'nin yaptığı araştırmalara göre, bu oran, yatırımcıların satın aldığı 50 milyondan fazla evin halen kullanılmadığını ortaya çıkarıyor.

Yeni Şafak gazetesinde yer alan haebre göre, araştırmaları yürüten Profesör Gan Li, "Dünya üzerinde hiçbir ülke böyle yüksek bir boş konut oranına sahip değil. Emlak piyasasında, herhangi bir sorun meydana gelirse bu boş evler satışa çıkar ve büyük bir sel gibi Çin piyasasını vurur" diye konuştu.

Araştırmanın inşaat firmaları tarafından henüz satılmamış boş evleri kapsamadığını belirten Profesör Gan, boş konut oranının 2013'ten beri alınan birçok tedbire rağmen düşürülemediğini söyledi.

Fiyatlar artacak diye alıyorlar


Pekin yönetimi, Çinli yatırımcıların spekülasyon amacıyla konut almasının önüne geçmek için satın alınabilecek ev sayısına...