07 / 05 / 2024

Çinliler emlak piyasaları

Çinliler emlak piyasaları

Çinliler başta Avustralya olmak üzere, Malezya, Yeni Zelanda ve Kanada'da gayrimenkul satın alarak yabancı ülkelerde yatırım yapma ve oturum almak için çabalıyor.

Dünyanın en pahalı emlak piyasasına sahip! Konut fiyatları 10 ayın ardından ilk kez yükseldi! 

Dünyanın en pahalı emlak piyasalarından biri olan Hong Kong'da  konut fiyatları Mart ayında yüzde 1,1 oranında artış göstererek 10 aylık bir düşüşün ardından ilk kez yükseldi. 

Avrupa'da da emlak piyasası durgun: İlk çeyrekte emlak yatırımları yüzde 26 azaldı!

Avrupa emlak piyasalarında durgunluk yaşanıyor. 2024'ün ilk çeyreğinde emlak yatırımları, bir önceki yıla göre yüzde 26 azaldı. İşte ayrıntılar... 

Emlak Katılım, yurt içi kira sertifikasındaki liderliğine devam ediyor!

Yurt içi piyasada yaptığı öncü ve inovatif kira sertifikası (sukuk) ihraçlarıyla sektörde lider konumunu sürdüren Emlak Katılım, katılım esaslı sermaye piyasalarının gelişimine ve sektörün sürdürülebilir büyümesine katkı vermeye devam ediyor.

Yurt dışından ev alacaklara flaş uyarı: Bunlara dikkat edin, mağdur olmayın!

Türkiye'deki emlak piyasalarında yaşanan durgunluğu bahane eden yurt dışı merkezli gayrimenkul ve inşaat firmaları, Türk yatırımcıları radarına aldı. Peki yurt dışından ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Ticaret Bakanı Bolat: Emlak sektöründe köpük kalkıyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat otomobil ve emlak piyasalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat otomobil fiyatlarının düştüğü belirtirken, emlak sektöründe de köpüğün kalktığını söyledi.

Çin’den krizdeki emlak sektörünü destekleme sinyali geldi!

Çin Komünist Partisi politbürosu son dönemlerde sık sık gündeme gelen emlak sektörü başta olmak üzere ekonomide toparlanma sözü verdi. Söz konusu bu karar piyasalar tarafından coşku ile karşılandı.

Gayrimenkul sektörü frene bastı! Konut fiyatları düşecek mi? 

Emlak piyasalarında hızlı yükselişlerden sonra fiyatlarda gevşeme başladı. İstoç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şenay Araç Demir yaptığı açıklamada krediler açılmadığı sürece fiyatlardaki düşüşün devam edeceğini söyledi.

Çinliler ipotekli konut kredilerini ödemeyi reddediyor! Ülkede emlak krizi büyüyor! 

Çinlilerin ipotekli konut kredilerini ödemeyi reddetmesiyle başlayan boykot, ülkedeki emlak krizinin derinleşme tedirginliğini yarattı. İşte Çin'in konut piyasasındaki son durum...

Emlak, dolar ve altın yatırımcıları dikkat! Piyasa Kahini İslam Memiş balonun ne zaman patlayacağını açıkladı

Piyasa Analisti İslam Memiş, döviz, altın ve emlak piyasaları ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Emlak Konut GYO, gayrimenkul yatırımı artış lideri oldu!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin düzenlediği ‘6. TSPB Altın Boğa Ödül’leri kapsamında Emlak Konut GYO, gayrimenkul yatırımı artış lideri ve piyasa değeri lideri oldu. 

Çinli emlak şirketi Evergrande’nin borç krizi piyasalara yayılıyor!

Çinli emlak devi Evergrande’nin borç krizi piyasalarda tedirginlik yaratırken bütün borsalarda satış dalgasına neden oldu. Borsalarda satış dalgası yaşanırken; piyasalar şirketin içinde olduğu zor durumun diğer sektörlere yayılıp yayılmayacağını takip ediyor.

Emlak Konut GYO'nun hisseleri uzun vadede kazandıracak!

Tera Yatırım Uluslararası Piyasalar Stratejisti Mehmet Bilal Bircan, Emlak Konut GYO'nun hisselerinin orta ve uzun vadede kazandıracağını söyledi. 

2021'de piyasaları neler bekliyor?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "2021'de piyasaları neler bekliyor?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 16 maddelik analizi...

Çinliler emlak piyasaları Haberi

Çinliler emlak piyasaları

South China Morning News gazetesinde yer alan habere göre, özellikle maddi gücü olan orta sınıf Çinliler, ülkedeki yaşam kalitesinin giderek bozulması, ülkenin siyasi ortamının giderek otoriterleşmesi, hava kirliliği, ulusal gıda güvenliği ve aşı skandalları gibi sebeplerle yurtdışında kendilerine gelecek arıyor. Gazete, ülkede giderek artan sermaye kontrollerinin vatandaşların paralarını yabancı ülkelere aktarmaya çalıştıklarına dikkat çekti.

50 bin dolara kadar izin veriyor


Çin hükümeti hala kişi başına sadece 50 bin dolara kadar döviz alımına izin veriyor. Bu miktarın üzerindeki talepler için de özel onay gerekiyor. Hükümet ayrıca yurtdışında Çin bankalarını kullanarak kişi başına senelik sadece 100 bin Yuan (14 bin 400 dolar) çekilmesine izin veriyor.

Avustralya ve Yeni Zelanda'da ev fiyatları arttı


Çin vatandaşlarının Avustralya’da gayrimenkul satışına olan taleplerindeki artış sebebiyle Avustralya, yabancıların ülkede yatırım...