05 / 05 / 2024

çocuğun mirastan çıkarılması

çocuğun mirastan çıkarılması

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir tanıdığımız bayan, eşi vefat eden bir beyle evlendi. Birikimleri ile daire satın aldılar. Eşinin vefatından sonra dairenin eşinin tarafına kalmasını istememektedir. Eşi de onay vermektedir. Bu durum nasıl güvence altına alınabilir?' sorusunu cevapladı.

Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası!

Miras hukukuna göre, miras bırakan kimse sağlığında mirasının kalmasını istemediği kişileri dava açarak mirastan çıkarabiliyor. Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası ile de bu durum iptal edilebiliyor...

Prof. Dr. Naci Görür tekrar tekrar uyarıyor! İstanbul’un kırılması an meselesi!

Yer Bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, 5 Ocak 2020'de yaptığı açıklamalar sonucunda söylediklerinin bir kısmını sosyal medya platformundan vatandaşlara iletti. Görür, "Palu- Bingöl arasına çok fazla özen göstermek gerek" diyerek, "Şimdi de İstanbul’un kırılmasını bekliyoruz"

TZOB Başkanı Bayraktar: Tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması önlenmeli

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım topraklarının korunması ile ilgili yaptığı çalışmalar ile ilgili açıklamada bulundu. Bayraktar; “Artık bir karış toprak dahi kaybedilmemelidir. Bu amaçla tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması kesinlikle önlenmelidir.”

Türkiye'nin 'gri listeden' çıkarılması için çalışmalar hızlandırıldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, Türkiye'nin Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) "gri listesinden" çıkarılmasına yönelik çalışmalarında son aşamaya geldiği bildirildi.

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılmasını içeren kanun teklifi TBMM'ye sunuldu!

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye çıkarılması, ayrıca geçici işçilere kadro verilmesini de içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. İşte son dakika detayları...

O ilde öğrencilere kantin desteği başlıyor! Her ay 330 TL harçlık alacaklar!

Ekonomik krizin vurduğu bir  çok ailenin çocuklarına yönelik yapılacak belediye kantin desteğinden binlerce çocuğun yararlandırılması amaçlanıyor.  Çocuklarına beslenme koymakta sıkıntı yaşayan ailelere neden aldıracak çalışma kapsamında öğrenciler her ay 330 TL’lik kantin desteği alacak. Peki hangi

Çocuklar mirastan çıkarılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde, çocukların mirastan çıkarılıp çıkarılamayacağı sorusunun yanıtını kaleme aldı. 

Ataşehir'deki 28 bin metrekarelik taşınmazın satışa çıkarılması teklifi reddedildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, İstanbul Ataşehir'de imar planlarında metro istasyonu ve park şeklinde görülen taşınmazı satışa çıkarılması teklifi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle reddedildi.

Ziraat GYO'nun sermayesinin 4.7 milyar TL'ye çıkarılmasına SPK'dan onay!

Ziraat GYO'nun sermayesinin 3 milyar 520 milyon 215 bin TL'den 4 milyar 693 milyon 620 bin TL'ye çıkarılmasına istinaden Esas Sözleşme'nin "Sermaye ve Hisse Senetlerinin Nev'i" başlıklı 7. maddesinin tadili SPK tarafından onaylandı.

Vakıf GYO'nun çıkarılmış sermayesi 1 milyar TL oldu!

Vakıf GYO'nun 500 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin 1 milyar TL'ye çıkarılmasına ilişkin izahname Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. 

Martı GYO'nun çıkarılmış sermayesi 330 milyon TL oldu!

Martı GYO, çıkarılmış sermayesinin yüzde 200 bedelli olmak üzere 220 milyon TL nakit artırılarak 110 milyon TL'den 330 milyon TL'ye çıkarılmasına karar verdi. 

Atakule GYO'nun çıkarılmış sermayesi 263.3 milyon TL'ye ulaştı!

Atakule GYO'nun 231 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin 32 milyon 340 bin TL nakit olarak 263 milyon 340 bin TL'ye çıkarılması işlemi onaylandı. 

Kiler GYO'nun çıkarılmış sermayesi 620 milyon TL oldu!

Kiler GYO'nun 124 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin 496 milyon TL artırılarak 620 milyon TL'ye çıkarılması sonucunda elde edilen fonun kullanım yerlerine ilişkin olarak, hazırlanan rapor yayınlandı.

İdealist GYO çıkarılmış sermayesini 50 milyon TL'ye artırdı!

İdealist GYO, 10 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin, 40 milyon TL artırılarak 50 milyon TL'ye çıkarılmasına ilişkin olarak hazırlanmış olan izahnamenin onaylanması talebiyle SPK'ya başvuru yapıldı. 

çocuğun mirastan çıkarılması Haberi

çocuğun mirastan çıkarılması

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir tanıdığımız bayan, eşi vefat eden bir beyle evlendi. Kendi birikimleri ile bir daire satın aldılar. Eşinin vefatından sonra bu dairenin eşinin tarafına, çocuklarına kalmasını istememektedir. Eşi de buna onay vermektedir. Bu durum nasıl güvence altına alınabilir?' sorusunu yanıtladı.

Bir tanıdığımız bayan, eşi vefat eden bir beyle evlendi. Kendi birikimleri ile bir daire satın aldılar. Eşinin vefatından sonra bu dairenin eşinin tarafına, çocuklarına kalmasını istememektedir. Eşi de buna onay vermektedir. Bu durum nasıl güvence altına alınabilir? l Y.G.

***

Ben yine bir hatırlatma ile yanıtıma başlayacağım. Mirasla ilgili konularda karşımıza çıkacak ihtimal tek değildir, çoktur. Bunların hepsini değerlendirmek mümkün değildir zira yaşamın insanlara ne sürpriz hazırladığını bilmiyoruz. Karşımıza çıkan değişik durumlarda sonuç her zaman değişebilmektedir. Okuyucumun yakınının bir...