28 / 04 / 2024

çocuğun üzerine kayıtlı gayrimenkul

çocuğun üzerine kayıtlı gayrimenkul

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde gayrimenkulün tapusunun çocuk üzerine kayıtlı olması durumunda mülkiyet devrinin nasıl yapılacağını kaleme aldı. 

Katolik Kilisesi'ni 'Mirasçılık belgesiyle' satışa çıkartmıştı! Gayrimenkul dolandırıcısı adeta İstanbul'u satın almış!

İstanbul'un en büyük Katolik Kilisesi olan ve Beyoğlu'nun simge yapıları arasında yer alan Sent Antuan Kilisesi'nin sahte belgelerle satmaya çalışan gayrimenkul dolandırıcısının kendi ve ailesi üzerine kayıtlı tapular görenleri hayrete düşürecek cinsten. İşte ayrıntılar...

Adıma kayıtlı taşınmazı e-devletten göremiyorum, ne yapmam gerekir?

İşi Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne günde pek çok sorunun yanıtı merak ediliyor. Bunlardan biri de ‘Adıma kayıtlı taşınması e-devletten göremiyorum, ne yapmam gerekiyor’ sorusudur. Bu sorunun yanıtı olarak belirli yöntemleri kullanmak gerekir. Kayıtlı taşınmaz görünmediğinde yapılması gerekenler...

TMO ucuz buğday satışını resmen durdurdu: Un fiyatı 340 TL'den 570 TL'ye çıktı! Ekmeğe büyük zam geliyor!

TMO tarafından yapılan ucuz buğday satışı durduruldu. Un fiyatı 340 TL'den 570 TL'ye yükselirken, ekmeğe de yüzde 30 ile yüzde 50 arasında zam gelmesi bekleniyor. İşte ayrıntılar...

Mayıs ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı 2,6 milyon oldu!

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR), 2023 yılı mayıs ayı Aylık İstatistik Bülteni verilerini yayımladı. Verilere bakıldığında mayıs ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısının 2,6 milyona ulaştığı görüldü.

Duyan o markete koştu: 4 lt Ayçiçek yağı 109,90 TL'ye, 4 kg un 30,90 TL'ye, 1 kg Doğuş çay 75,90 TL'ye düştü

Bu market indirimi başka! Fiyatlar teker teker düştü; 4 lt Ayçiçek yağı 109,90 TL, 4 kg un 30,90 TL, 1 kg Doğuş çay 75,90 TL... Acele edin, tükenmeden alın...

İşte Whatsapp’in yeni özelliği! Artık kayıtlı olmasa da profil resmi görülebilecek!

Whatsapp’ta pek çok kullanıcının çok beğeneceği bir özellik geliyor.  Popüler sosyal medya platformunun getireceği yeni özellik ile artık telefonda numarası kayıtlı olmayan kişilerin de profil resmi görüntülenebilecek.

Bu yatırım fırsatı kaçmaz! Söke Un 7,50 TL ile halka arz ediliyor! Son başvuru tarihi 6 Ocak 2023!

Yatırım için önemli bir fırsat kapıya geldi. Türkiye’nin önemli un üreticilerinden Söke Un 7,50 TL ile halka arz ediliyor. Arz taleplerinin son başvuru tarihi ise 6 Ocak 2023. İşte detaylar…

SGK'ya kayıtlı çalışıyorsanız hemen e-Devleti'i açın! Yoksa başınız daha sonra çok ağrıyacak

Türkiye'de SGK üzerine kayıtlı olarak çalışan milyonlarca vatandaş var. Bu vatandaşların iş veren tarafından sigortalarının düzenli yatırılıp yatırılmadığını kontrol etmeleri gerekiyor.

Adıma kayıtlı faturaları nasıl öğrenebilirim?

Elektrik, doğalgaz, su ve internet faturaları her ay hanelere gelmektedir. Teknolojinin ilerlemesi ile faturalar da dijitalleşti. “Adıma kayıtlı faturaları nasıl öğrenebilirim? sorusu da bu çerçevede çok sık sorulan sorular arasındadır. İşte öğrenme yolu!

Ekonomik kriz trafiği etkiledi! Kayıtlı taşıt sayısında ciddi erime

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bundan bir önceki aya göre yüzde 0,1 azalım gösterdi. Trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı ağustos ayının sonu itibarıyla 26 milyon 29 bin 230 olarak kayıtlara geçti. İşte detaylar…

Türkiye’de kayıtlı işsiz sayısı haziran ayında yıllık yüzde 20,9 arttı

Türkiye İş Kurumu’nun aylık istatistik bülteninine göre, İŞKUR 2022’nin ilk altı ayında yaklaşık 740 bin kişiyi işle buluştururken, aylık ve yıllık baza bakıldığında ise kayıtlı işsiz sayısında artış gözlendi. Haziran ayında kayıtlı işsiz sayısı yaklaşık 30 bin artış gösterdi.

Vakıf GYO'nun kayıtlı sermaye tavanı artırımına onay!

Vakıf GYO'nun "Sermaye ve Paylar" başlıklı 7. Maddesinde yer alan kayıtlı sermaye tavanı 1 milyar TL'den 1 milyar 750 milyon TL'ye yükseltiliyor. 

Vakıf GYO kayıtlı sermaye tavanını 750 milyon TL artıracak!

Vakıf GYO'nun 11 Şubat 2022 tarihli toplantısında, kayıtlı sermaye tavanının, 1 milyar TL'den 1 milyar 750 milyon TL'ye yükseltilmesine karar verilmişti. Şirketin, SPK'ya yaptığı sermaye artırımı başvurusu uygun görüldü. 

çocuğun üzerine kayıtlı gayrimenkul Haberi

çocuğun üzerine kayıtlı gayrimenkul

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde gayrimenkulün tapusunun çocuk üzerine kayıtlı olması durumunda mülkiyet devrinin nasıl yapılacağını yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucu, "Bir kat maliki aidat borcunu ödemez ve iki takvim yılı içerisinde üç kez icraya verilirse Kat Mülkiyeti madde 25’e göre mülkiyetinin devri istenebiliyor. Peki bu kişi tapuda çocuk adına kayıtlı ise nasıl bir yol izlenmelidir?" sorusunu yöneltti.

Tamer Heper soruyu şu şekilde yanıtladı:

Şayet böyleyse biliyorsunuz çocuklar hukuki işlem yapamaz, hukuki işlem yapabilmek için 18 yaşın ikmal edilmiş olması yani reşit olunması lazım. Ancak reşit olmayan çocukların mallarını velisi yönetir, hukuken de veli ana ve babadır. Dolayısıyla çocuğun mallarını yönetenler aynı zamanda bu yönetim nedeni ile sorumluluk altındadır.

Yani çocuğu zarara uğratacak her türlü fiil ve...