03 / 05 / 2024

çocuk çıngırağı bulundu

çocuk çıngırağı bulundu

Kayseri'de 1948 yılından bu yana kazı çalışmalarının sürdüğü ve Anadolu'nun en eski yazılı belgelerinin bulunduğu Kültepe Kaniş-Karum ticaret kolonisinde, 4 bin yıllık çocuk çıngırağı bulundu.

Kanal İstanbul yapılırsa İstanbul'a ne olur? Buğra Gökce 10 maddede açıkladı! 

Son zamanlarda Kanal İstanbul'daki son durum sık sık merak konusu oluyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Buğra Gökce, X sosyal medya hesabından 'Kanal İstanbul yapılırsa İstanbul'a ne olur?' diyerek bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Murat Kurum: 2 milyon 200 bin konutu dönüştürmüşüz, şimdi sıra İstanbul'daki 650 bin konutta!

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve "2 milyon 200 bin konutu dönüştürmüşüz, şidmi sıra İstanbul'daki 650 bin konutta" dedi. İşte Kurum'un o açıklamaları...

Kent planlamacısı Buğra Gökce, ev kiralarındaki artış beklentisini madde madde açıkladı!

Geçtiğimiz zamanlarda, İBB Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapan kent planlamacısı Buğra Gökce, sosyal medya hesabı üzerinden konut satışları ve fiyatlarına yönelik bir paylaşımda bulundu. Buna göre, Gökce, “Konut fiyatları neden düşmüyor” sorusunu madde madde yanıtladı.

İzmir’de konut krizi nasıl çözülür? Buğra Gökce tek tek sıraladı: İşte 4 maddede çözüm!

Şehir Plancısı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adayı Dr. Buğra Gökce, İzmir'deki konut sorunu ve bu sorunun çözümüne ilişkin X sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar ve vatandaşlardan gelen yanıtlar...

Esenler Güngören Mahallesi Rezerv Yapı Alanı imar uygulaması askıda!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Güngören Mahallesi Rezerv Yapı Alanında yer alan taşınmazların bulunduğu Alana İlişkin 1/1000 Ölçekli UİP göre 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Ekonomimiz tüm olumsuzluklara rağmen 2022'de yüzde 5,6 büyüdü!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, 2022 yılını etkisi altına alan savaşın tüm olumsuzluklarına rağmen ekonominin yüzde 5,6 oranında büyümeyi başardığını belirtti.

Dünya Bankası’ndan önemli uyarı…Bazı ülkeler küresel göçe bağımlı hale gelecek!

Varlıklı ülkelerin yanı  sıra orta gelirli orta gelirli ülkelerde nüfusun hızla yaşlandığına dikkat çeken Dünya Bankası, bu ekonomilerin gelecekte küresel göçe bağımlı hale geleceği öngörüsünde bulundu. Dünya Bankası, göç sürecinin daha iyi yönetilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Güngören'deki kentsel dönüşümde karot örneği krizi!

Güngören Belediyesi tarafından 9 bloktan oluşan 4 Kent Sitesi’nde karot testi yapmak istedi. Site sakinleri, belediye ekiplerinin zabıta ve polislerle gelmesine tepki gösterdi. Sakinler, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İstanbul Güngören'de kentsel dönüşüm tepkisi!

İstanbul'un Güngören ilçesinde yer alan Doğakent Sitesi'nde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yeni binaların inşa edilmesi isteyen vatandaşlar çağrıda bulundu.

KİPTAŞ Güngören projesinde sözleşmeler imzalanıyor!

İstanbul'un Güngören ilçesinde tartışmalara sebep olan Doğakent Sitesi ile ilgili müjde geçen hafta verildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, projeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

NG Phaselis Bay Nisan 2021’de açılacak!

Pandemiye rağmen yer aldıkları sektörlerde yatırımlarına devam eden NG Grup, hızla büyümeyi sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde NG Sapanca Enjoy’u hizmete açan  NG konukseverliğini bu kez Akdeniz'e taşıyacak.

NG Hotel pandemiye rağmen otel yatırımlarına devam ediyor! 

NG Hotels & Resorts Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, Sapanca ve Afyon’da bulunan lüks otellerinin ardından yatırımlarına devam edeceklerini açıkladı. 

NG Sapanca Enjoy açıldı!

Sapanca ve Afyon’da yer alan ultra lüks otelleriyle turizm sektörüne yepyeni bir hizmet anlayışı kazandıran NG Hotels, pandemiye rağmen NG Sapanca Enjoy ile Sapanca’ya bölgenin en lüks otellerinden birini daha kazandırdı.

çocuk çıngırağı bulundu Haberi

çocuk çıngırağı bulundu

Tarihi kentin yaşam alanlarını gün yüzüne çıkarmaya çalışan Prof.Dr. Fikri Kulakoğlu başkanlığındaki Ankara Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nden ekip, M.Ö. 4 bin yıllarına ait çocuk çingırağı buldu. Prof.Dr. Fikri Kulakoğlu, Kültepe Kaniş-Karum Bölgesi’ndeki kazı çalışmalarının 69’uncu yılında olduğunu belirterek, şöyle dedi:


"1948 yılından itibaren Kültepe’de bilimsel kazılar yapılıyor. Bugün bir evin içerisinde ne var ise, onları bulmak mümkün. Kap kacağı, bardağı, ocağı, 


bunun yanında oturacağı yerler bunların hepsini 70 yıldır devam eden kazılarda görüyoruz. Çok ilginç ilginç objeler var. Bugün bile Anadolu'daki bir evde Kayseri evinde karşılaşacağımız objeler de var. 4 bin yıl öncesine ait ve dünyanın en eskisi olduğunu düşündüğümüz bir oyuncak bulduk."


Kültepe'de 4 bin yıl önce 50 binden fazla kişinin yaşadığının anlaşıldığını vurgulayan Prof.Dr. Kulakoğlu, şöyle devam etti:


"Büyük bir metropolden kalmış...