14 / 05 / 2024

çorum Boğazkalede kazı çalışmaları

çorum Boğazkalede kazı çalışmaları

Çorum ' un Boğazkale ilçesindeki kazı çalışmalarında, Hititlerin başkent Hattuşa ' yı korumak için 3 bin 700 yıl önce inşa ettiği surların bir bölümü açığa çıkarıldı...

Eyüpsultan'da toprak kayması nedeniyle 2 bina boşaltıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği İstanbul Eyüpsultan'da bir inşaatın kazı çalışmaları esnasında yaşanan toprak kayması sebebiyle 2 bina tedbir amaçlı olarak boşaltıldı. İşte konut ile ilgili son dakika detayları....

Sultangazi'deki iki bina çökme tehlikesi sebebiyle boşaltıldı!

İstanbul Avrupa Yakası Sultangazi'de inşaat kazısı yapılan iki bina çökme tehlikesi sebebiyle boşaltıldı.

Ankara'da inşaat kazısının temeline zarar verdiği 3 katlı bina boşaltıldı!

Ankara'nın Çankaya ilçesinde, yanındaki alanda devam eden inşaat çalışmaları nedeniyle zemininde yarıklar oluşan üç katlı bina, boşaltıldı.

TOKİ Çorum Boğazkale alt gelir başvuruları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çorum Boğazkale projesindeki 69 konut için başvuru heyecanı başladı. 

TOKİ Çorum Boğazkale alt gelir başvuruları yarın başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çorum Boğazkale projesindeki 69 konut yarın satışa çıkıyor.

Çorum'da 2,5 milyon liraya Hitit köyü inşa edildi!

Çorum'un Boğazkale ilçesinde inşa edilen Hitit köyünde turistler Hititlerin 3 bin 500 yıl önceki günlük yaşantısına tanıklık ederken, ilçedeki kadınlar da ürettikleri el emeği ürünlerden satarak kazanç sağlayacak.

Boğaziçi Üniversitesi'ne Avrupa Kültürel Miras Ödülü!

Boğaziçi Üniversitesi Tarsus-Gözlükule Kazıları Araştırma Merkezi, Avrupa Kültürel Miras Ödüllleri kapsamında "Koruma Dalı"nda ödüllendirildi.

TOKİ Çorum Boğazkale 79 konut ihalesi yarın!

Çorum İli Boğazkale İlçesi 79 Adet Konut ve 1 Adet Büfe İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

TOKİ Çorum Boğazkale 79 konut ihalesi 11 Temmuz'da!

Çorum İli Boğazkale İlçesi 79 Adet Konut ve 1 Adet Büfe İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 11 Temmuz 2019 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ'den Çorum Boğazkale'ye 79 konut!

TOKİ Çorum'un Boğazkale ilçesinde 79 konut yapacak. 79 adet konut, 1 adet büfe, alt yapı ve çevre düzenlemesi işi için 11 Temmuz 2019 günü ihale düzenlenecek.

Kağıthane'de boşaltılan evlerden biri çöktü!

Kağıthane'de 2 yıl önce temel kazısı yapılan inşaat alanında destek duvarı çöktü. Çökmenin ardında üst tarafta bulunan 2 binanın altındaki toprak kaydı ve boşaltılan evlerden biri çöktü.

TOKİ'den Çorum'a 198 konut!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Çorum Sungurlu'da 120 konut, Boğazkale'de ise 78 konut inşa edecek.

Çorum "Hitit köyü" projesi için imzalar atıldı!

Çorum'un Boğazkale ilçesinde inşa edilecek "Hitit köyü" için sözleşme imzalandı. Proje Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının (OKA) desteğiyle inşa edilecek.

çorum Boğazkalede kazı çalışmaları Haberi

çorum Boğazkalede kazı çalışmaları

Çorum'un Boğazkale ilçesindeki kazı çalışmalarında, Hititlerin başkent Hattuşa'yı korumak için 3 bin 700 yıl önce inşa ettiği surların bir bölümü açığa çıkarıldı.


Boğazkale ilçesindeki Hititlerin başkenti Hattuşa ören yerinde, 1906 yılında İstanbul Arkeoloji Müzesi adına başlatılan kazı çalışmaları 108 yıldır devam ediyor. Bu yıl gerçekleştirilen kazı çalışmaları kapsamında Hititlerin başkent Hattuşa'yı korumak için 3 bin 700 yıl önce yaptıkları ve bir kısmı açığa çıkarılan surlarda restorasyon çalışmaları yapıldı.


Hattuşa şehrinin etrafının yaklaşık 4,5 kilometrelik surla çevrili olduğunu açıklayan Alman Arkeoloji Enstitüsü adına kazı çalışmalarını yürüten kazı başkanı Doç. Dr. Andreas Schachner, Hattuşa’daki kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan surları restore etmeye başladıklarını söyledi. Kazı çalışmalarında, 4,5 kilometrelik şehir surunun yaklaşık 700 metresinin açığa çıkarıldığını dile getiren Schachner, son 3 yıl içerisinde de surların...