04 / 05 / 2024

çorum kadınlar için yapılan kültür merkezi

çorum kadınlar için yapılan kültür merkezi

Çorum Belediyesince kadınların eğitim, spor gibi alanlarında kendilerini geliştirebilmeleri amacıyla inşa edilen, yüzme havuzları, sinema salonu, buz pateni pisti, spor salonları ile rehabilitasyon alanlarının bulunduğu kültür merkezi törenle açıldı.

150 bin TL faizsiz kredi desteği ve 24 ek maaş! Kimler bu destekten yararlanacak?

Evlilik öncesi ve sonrasında kadınlar için 4 ayrı destek paketi gündemde. Bu süreçte, çeyiz parası ile 24 maaş verilirken, evlilik desteği 150 bin TL olarak ödeniyor. Öte yandan hesap açanlara da destek olacağı kaydedildi.

Çorum'da emekliler için yapılan TOKİ konutları ne zaman teslim edilecek?

Çorum’da emekliler için yapımına 6 sene önce başlanan TOKİ konutları henüz teslim edilmedi. CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, TBMM Genel Kurulu’nda söz aldı ve konuyu gündeme getirdi. İşte o açıklamalar...

EKK'dan yastık altındaki altınlar için ilk açıklama geldi! Yastık altında altını olanlar dikkat! Yeni model geliyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın başkanlığında toplanan EKK toplantısında yastık altındaki altın açıklaması geldi. Ekonomiye kazandırılması beklenen yeni modelle sistemin değiştirilmesi için çalışmalar devam ediyor. 

Depreme dayanıksız olan Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı verildi!

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılma kararı verilen Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı alındı.

Çalışamayan kadınlar için devletten aylık 1800 TL destek! Detaylar burada

Çalışamayan kadınlar için müjde! Artık ev işleri yaparak aylık gelir elde edebilirsiniz. Devlet tarafından sağlanan bu yeni destek ile her ay 1800 TL cep harçlığı kazanabilirsiniz. Başvurunuzu tamamladıktan sonra ödemelerinizi PTT aracılığıyla kolayca alabilirsiniz. İşte detaylar...

Çorum TOKİ projesi için yeni tarih belli oldu! Bakın hangi ilçeye kaç konut geliyor!

Dar gelirli aileler için Türkiye'nin dört bir yanında yeni konut projeleri inşa eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Çorum projesi için de yeni ihale tarihini açıkladı. İşte detaylar...

KAGİDER Başkanı Bezircioğlu: ‘Kadınların iş gücüne katılım oranı OECD ortalamasının çok altında!’

KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranlarının OECD ortalamasının çok altında kaldığını ifade etti. Bezircioğlu, son 10 senede yüksek nitelikli işlerde istihdamın düştüğünü, düşük nitelikli işlerde ise istihdamın arttığını belirtti.

Elinizdeki altınları sakın bozdurmayın! Altın Kahini İslam Memiş gram altın için rekor rakamı açıkladı!

Merkez Bankası faiz kararı sonrasında piyasalarda hareketlilik başladı. gram altın 1645 TL'ye kadar geriledi. Altın fiyatlarındaki düşüş yatırımcıları endişelendirirken Altın Kahini İslam Memiş'ten ''elinizdeki alınları sakın bozdurmayın'' diyerek gram altın için rekor rakamı açıkladı.

Kısmi emeklilikte sürpriz detay ortaya çıktı! Yeni tablo son şeklini aldı! Emekli olmak isteyenler hemen baksın!

Kısmi emeklilik sistemine yönelik gelişmeler son dönemlerde torba yasa gündemi ile beraber hız kazandı. Özellikle kadınlar için kısmi emeklilik yaşının 50'ye, erkekler için ise 55'e düşürülmesi öngörülüyor. İşte detaylar...

EYT Şartı Kaldırıldı mı? Kısmi Emeklilik Sistemi Kimleri Kapsıyor?

Bazı kişiler için EYT şartının kaldırıldığı duyuruldu. Torba yasa gündeminde kısmi emeklilik ele alınmaya devam ediyor. Kısmi emeklilik düzenlemesi kapsamında kadınlar için 50, erkekler için 55 yaş şartının getirilmesi bekleniyor.  3600-5000 primle de erken emeklilik bekleniyor.

Ev kadınları nasıl emekli olacak? 25 yıl evli kalanların emekli olacağı iddiası doğru mu?

Ev kadınları belli miktarda ödeme yaparak emekli olabiliyor. Peki emekli olabilmek için yerine getirilmesi gereken şartlar tam olarak neler?

KAGİDER: Türkiye'de kadınların yüzde 70'i iş gücünün dışında!

"Türkiye’de Kadınların İş gücüne Katılımı" başlığı ile hazırlanan raporda, kadınların istihdam edildikleri işlerin özelliklerine bakıldığında son on yılda yüksek nitelikli işlerde istihdamın azaldığı, düşük nitelikli işlerde ise arttığı belirtildi.

Erken emeklilik için 10 yıl sigortalı olmak yetiyor! İşte detaylar belli oldu!

10 yıllık sigorta girişine sahip olan çalışanlar için bazı durumlarda erken emeklilik imkânı doğuyor. Bu koşulları yerine getirenler emeklilik kapsamına girmeye hakkı kazanıyor. En önemli ayrıntı olan sigorta başlangıç süresi için SGK erkek ve kadın için prim-gün tablosu son şeklini aldı.

çorum kadınlar için yapılan kültür merkezi Haberi

çorum kadınlar için yapılan kültür merkezi

Çorum Belediyesince kadınların eğitim, kültür, sanat ve spor alanlarında kendilerini geliştirebilmeleri amacıyla yaptırılan kültür merkezi törenle açıldı.


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Buharaevler Mahallesi'nde faaliyet gösterecek Buhara Kültür Merkezi bahçesinde düzenlenen törende, göreve geldikleri 2009 yılında, restoran olarak işletilen tarihi Velipaşa Konağı'nı kadın kültür ve sanat merkezine dönüştürdüklerini, merkeze gösterilen ilginin de kendilerini kentin değişik bölgelerinde kadınlar için 4 kültür merkezi daha kurmaya yönlendirdiğini söyledi.

Bahçelievler, Mimar Sinan ve Akkent mahallelerine kurulan merkezlerin daha önce faaliyete geçtiğini, Buhara Kültür Merkezi'nin de kısa süre önce faaliyete başladığını ifade eden Külcü, şöyle konuştu:

"Toplam maliyeti 13 milyon lirayı bulan kültür merkezimizin içerisinde yüzme havuzları, hamam, sauna, spor, konferans ve sinema salonu, rehabilitasyon merkezi ve buz pateni pisti başta olmak üzere birçok aktivitenin aynı anda gerçekleştirilebileceği...