25 / 05 / 2024

covid 19 küresel ticarete etkileri

covid 19 küresel ticarete etkileri

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının tedarik zinciri değişikliklerini hızlandıracağını belirterek, tedarik zincirlerinin daha sağlam, parçalı ve bölgesel odaklı hale geleceğini bildirdi. 

Zincirlerden ağlara: krizler küresel tedarik yollarını nasıl değiştirdi?

Çatışma, covid ve iklim değişikliği, işletmelerin riski azaltmak için daha fazlasını yapması ve giderek daha karmaşık hale gelen ağların üstesinden gelmek için teknolojiye yatırım yapmasıyla küresel tedarik zincirlerini dönüştürdü.

Gözler hem yurt içi hem de küresel piyasalarda olacak! Çin’den müjdeli haber geldi!

Covid-19 salgını nedeniyle yaklaşık üç yıldır kapılarını dünyaya kapatan ve hem kendi ekonomisi hem de dünya ekonomilerini büyük bir tedirginlik ve çıkmaza sürükleyen Çin’den nihayet müjdeli haber bugün geldi!

Küresel piyasalar bu haberi dört gözle bekliyor!

Yeni yılın ilk işlem haftasında Çin’dek Covid-19 vakalarıyla endişeli bir seyir izleyen küresel piyasalar, önümüzde hafta için de gözünü ABD’ye çevirecek.

Artan Kovid-19 vakaları küresel piyasaları nasıl etkiliyor?

Havaların soğuması ve Kovid-19 tedbirlerinin azaltılması nedeniyle yeniden artan Kovid-19 vakaları küresel piyasaları da etkiliyor. Peki piyasalarda son durum ne? İşte haberin ayrıntıları…

Çarpıcı rapor: 2023’te küresel iflaslar artacak! Türkiye de dahil...

Allianz Trade’in Küresel İflaslar Raporu’na göre, küresel çapta ticari iflaslarda 2022 yılında yüzde 10, 2023 yılında ise yüzde 19 artış ön görüldü. Rapora göre Türkiye için 2019 yılındaki seviyelerinin üzerinde iflas tahmini yapıldı.

Küresel gıda maliyetleri coştu! Buğday fiyatı 1000 dolara yaklaştı!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile birlikte Karadeniz bölgesinde tahıl ihracatı durdu. Karadeniz bölgesi ticaretindeki aksama ise buğday fiyatlarını yükseltti. İşte küresel gıda maliyetlerinde son durum...

Küresel borç miktarında rekor kırıldı!

Küresel borç miktarı, 2020 yılında koronavirüs pandemisinin de yansımalarıyla 33 trilyon dolar tutarında yükseliş kaydederek 292,6 trilyon dolar olmuştu. Peki 2021'de borçlar ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

IMF 2022 küresel ekonomik büyüme tahminini açıkladı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), 2022 yılına yönelik küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 4.9 seviyesinden 4.4'e düşürdü.

IMF'den küresel kripto para düzenlemesiyle ilgili uyarı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel kripto para düzenlemesinin kapsamlı ve koordineli olması gerektiğine, koordineli olmayan düzenleyici tedbirlerin istikrarı bozucu sermaye akışlarını kolaylaştırabileceğine dikkat çekti.

Covid-19 sonrası Türkiye gayrimenkul piyasasında neler değişti?

Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ne oldu? İşte Vizyon Taşınmaz Değerleme şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Gülbaş'ın Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ve Ekonomik Verileri ile ilgili olarak hazırladığı o rapor...

Küresel Bina İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Küresel Bina İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi  Fatih’te 100  bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Hannarici tarafından kuruldu.

Türkiye İMSAD 45. Gündem Buluşmaları'nda küresel tedarik krizi masaya yatırıldı!

Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları’nın 45’incisinde küresel tedarik krizi masaya yatırıldı...

İstanbul Finans Merkezi, İstanbul'u küresel merkez haline getirebilir!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, İstanbul Finans Merkezi Projesi’nin İstanbul’un bölgesel ve küresel bir merkez olmasında bir fırsat olduğuna dikkat çekti.

covid 19 küresel ticarete etkileri Haberi

covid 19 küresel ticarete etkileri

Moody's'ten yapılan açıklamada, Kovid-19 salgınının küresel ticaret ilişkilerindeki temel değişiklikleri özellikle Asya'da hızlandıracağı belirtildi. 

Sputniknews'de yer alan habere göre; tedarik zincirlerinin gücü artırarak arz güvenliğini sağlamanın maliyet ve verimlilik konularını geride bırakan bir hedef haline geleceğine işaret edilen açıklamada, "Tedarik zincirlerinin daha sağlam, parçalı ve bölgesel odaklı hale gelmesi muhtemel" değerlendirmesinde bulunuldu. 

Açıklamada, şirketlerin güçlü tedarik zincirleri oluşturmak için hem çeşitlendirme hem de bölgeselleşme stratejilerini kullanacakları ifade edildi. 

Çeşitlendirme stratejisinin tek bir tedarikçiye olan bağımlılığı azaltmayı hedeflediğinin aktarıldığı açıklamada, bölgeselleşmeyle ise üretimin iç pazara yakın bir yere taşımasının amaçlandığı kaydedildi. 

Açıklamada, tedarik zinciri değişikiliklerinin kapsamının sektöre göre değişim göstereceğine işaret edilerek, en büyük değişimlerin ilaç sektörü gibi büyük stratejik öneme sahip alanlarda olacağı...