18 / 05 / 2024

Çukurova Havaalanı tekrar ihalesi ne durumda

Çukurova Havaalanı tekrar ihalesi ne durumda

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, dün itibarıyla YPK kararının tamamlandığını, Çukurova Havaalanı'nın iki hafta içinde ihaleye çıkacaklarını, yatırımın tüm masrafları Ulaştırma Bakanlığınca karşılanmak üzere yatırımı gerçekleştireceklerini söyledi.

Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatında son durum ne?

CHP Tarsus ilçe örgütü 9 ihale, 3 temel atma töreni gerçekleştirilen, 7 bakan değiştiren ve 6 farklı bitiş tarihi açıklanmasına rağmen bir türlü bitirilemeyen Çukurova Bölgesel Havaalanı bölgesinde yazılı uçurtma uçurdu.

Çukurova Havalimanı arsaları kamulaştırıldı mı?

İhalesi sebep gösterilmeden yine ertelenen Çukurova Havaalanı bu kez kamulaştırmalar ile gündeme geldi. 

Çukurova Havaalanı ihalesi 26 Ekim'de!

Limak-Kalyon-Cengiz İnşaat Ortak Girişim Grubu’nun elenmesinden sonra iptal edilen Çukurova Havaalanı ihalesinde yeni iddialar gündemde. 26 Ekim’de yapılacak olan ihale öncesinde şartnamede idareyi devre dışı bırakacak değişiklikler yapıldığı, ödeme dengelerinin tamamen yüklenici lehine düzenlendiği

Çukurova Havaalanı ihalesi Ekim'de yeniden yapılacak! 

Limak-Kalyon-Cengiz’in elenmesinden sonra Mart'ta iptal edilen ve Ulaştırma Bakanı’nı yiyen Çukurova Havaalanı ihalesi Ekim sonunda tekrar yapılacak. CHP milletvekili Burhanettin Bulut, “Gözümüz, bu ihalede. 500 milyon Avro harcanacağına mevcut havaalanı modernize edilsin” dedi.

Adana'daki havalimanı kapatılacak mı?

Adana'da bölgesel olarak yapılan ve inşaatı sürdürülen Çukurova Havaalanı açıldıktan sonra Adana Şakir Paşa Havaalanının da kapatılacağı konusu gündemde yer buldu...

Çukurova'da 'havalimanı olacak' denen arazi nar bahçesi mi oldu?

Çukurova'da havaalanı yapılması planlanan ve iki kez temel atma töreni yapılan arazinin, nar bahçesi olduğu iddia edildi.

Çukurova Havaalanı'nın inşaatı TBMM gündeminde!

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, TBMM Genel kurulu’nda Tarsus Çukurova Havalimanı'nı gündeme getirdi. Şimşek, 4 bin dönüm tarım arazisi için vatandaşlara ödeme yapıldığını açıkladı. 

Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatı meclis gündeminde!

Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Pekşen sorularını Bakan Ahmet Arslan'a sordu..

Uşak havaalanı tekrar hizmete açılacak mı?

Uşak havaalanının tekrar hizmete açılması için bir çalışma yapılıp yapılmadığı TBMM'de konu oldu. CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Çukurova Havaalanı 2019'da tamamlanacak!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, bu ay içerisinde üst yapı ihalesi yapılacak olan Çukurova Havalimanı’nın en geç 2019 yılı içinde tamamlanacağını söyledi.

Çukurova Havaalanı tekrar ihaleye çıkacak!

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, dün itibarıyla YPK kararının tamamlandığını, Çukurova Havaalanı'nın iki hafta içinde ihaleye çıkacaklarını, yatırımın tüm masrafları Ulaştırma Bakanlığınca karşılanmak üzere yatırımı gerçekleştireceklerini söyledi.

Yunuseli Havaalanı’nda inşaat başlıyor!

Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yunuseli Havaalanı’nın tekrar uçuşlara açılmasıyla ilgili inşaat çalışmaların da birkaç gün içerisinde başlayacağını söyledi.

Koçoğlu İnşaat iflasın eşiğinde!

İnşaat İşverenleri Sendikası ’nın (İNTES) eski Başkanı Şükrü Koçoğlu ’nun sahibi olduğu Koçoğlu İnşaat, Çukurova Havaalanı inşasında yaşadığı kredi krizini aşamayınca iflas erteleme talebinde bulundu.

Çukurova Havaalanı tekrar ihalesi ne durumda Haberi

Çukurova Havaalanı tekrar ihalesi ne durumda

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin reform istikametinden geri gitmesinin tüm siyasi partilerin aleyhine olduğunu söyledi. 


Kurtulmuş, TBMM Genel Kurulunda, Başbakanlık ve bağlı kurumların 2016 yılı bütçeleri üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. 


Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini, bu süreçten çıkış yolunun reform istikametinde yürüyüşünü hızlandırması olduğunu anlatan Kurtulmuş, şunları kaydetti:


"Biz bu reformları hep beraber Parlamentonun iradesiyle el ele yapabilme becerisini gösterebilirsek, ekonomi, siyaset ve hukuk alanındaki reformlarımızı yaparsak... Her biriniz takdir edeceksiniz ki 12, 15, 20 sene evvelki Türkiye, siyasi, ekonomik sistem ve reformlar açısından baktığınızda mesafe alınmış. Yeterli mi, değil... Henüz süper lige çıkmadık, play-off'ta oynuyoruz. Birileri Türkiye'yi tekrar aşağı indirmek istiyor, biz de Türkiye'yi yukarıya, süper lige çıkartacağız. Bunun yolu, karşımızdakinin ne dediğini anlamaya çalışmaktan geçiyor. Eleştirilerimizi açık, net, yürekli şekilde...