13 / 05 / 2024

Çukurovada resmi kurumlar nereye yapılacak

Çukurovada resmi kurumlar nereye yapılacak

Çukurova Belediyesi Temizlik şantiyesinin yerinin değiştirilmesi Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ikinci kez gündeme geldikten sonra kabul edildi. Peki Çukurova'da resmi kurumlar nereye yapılacak?

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımına başladı!

Geçtiğimiz sene en çok personel alımı yapan resmi kurumların başında Sağlık Bakanlığı geliyor. Yapılan açıklama kapsamında, Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Sözleşmeli personel alımında başvuru şartları neler ve haberin detayları...

İdari izinlerde bankalar çalışır mı? İdari izin resmi tatil mi? İdari izin ne demektir?

İdari izinlerde bankaların yani resmi kurumların açık olup olmadığı, çalışıp çalışmadığı araştırılıyor. İşte bu konuda merak edilenler!

İşsizlere müjde üstüne müjde! İŞKUR 81 ilde alım yapacak! Müjdeli haber resmen açıklandı!

İŞKUR yeni ilanlarını yayınlamaya devam ediyor. Bakanlık, üniversite, belediye gibi resmi kurumlar dahil olmak üzere toplamda 18.500 işçi alımı yapılacağı ifade edildi.

Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 1)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 20) 2022! 

Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 1)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 20) bugünkü 31825 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Kur korumalı mevduatta tarih belli oldu! Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bugünkü 31809 Sayılı Resmi Gazete'de kur korumalı mevduat sistemine ilişkin karar yer aldı. Merakla beklenen karara göre, sisteme dahil olacak kişi ve kurumlar için sınır tarih 31 Mart 2022 şeklinde belirlendi.

Varlıklarını TL'ye dönüştüren kurumlara vergi istisnası kanunu Resmi Gazete'de!

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen, Vergi Usul Kanunu ile Kurumlar Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı. 

Kurumlar vergisi oranı resmen yüzde 25'e yükseltildi!

Hali hazırda yüzde 20 seviyesinde bulunan Kurumlar Vergisi'nin 2021'de yüzde 25'e çıkarıp, 2022'de yüzde 23 olarak belirleyen kanun TBMM'den geçmişti, bugün Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Dorçe Prefabrik, afet sonrası yerleşim alanları kuruyor!

Dorçe Prefabrik'in tasarım ve Ar-Ge merkeziyle geliştirdiği sistemler, Birleşmiş Milletler, NATO, AFAD, TOKİ ve acil durum bakanlıları gibi resmi kurumların dışında özel sektörden de ciddi talep gördü.

Gelir vergisi tevkifat nispetleri ve kurumlar vergisi kesinti oranlarında değişiklik!

Gelir vergisi tevkifat nispetleri ve kurumlar vergisi kesinti oranları artırıldı. Karar, mart ayı başından itibaren yapılan ödemelerde uygulanmak üzere bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İstanbul'da 5 bin 253 riskli bina ihbar edildi!

İstanbul'da meydana gelen deprem sonrasında valiliğe, vatandaşlar ve resmi kurumlar tarafından 5 bin 253 riskli bina ihbar edildi.

Bazı Yükseköğretim Kurumlarına Bağlı Enstitü, Fakülte ve Yüksekokul kuruldu!

Bazı Yükseköğretim Kurumlarına Bağlı Olarak Enstitü, Fakülte ve Yüksekokul Kurulması, Kapatılması ve Adlarının Değiştirilmesi Hakkında Karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı...

Başakşehir Belediyesi yeni hizmet binası için imzalar atıldı!

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut, hayata geçirdiği konut projelerinin yanında eğitim tesisleri, camiler, resmi kurumları da inşa ediyor. 

Devlete ait arazileri parsel parsel satmışlar!

3. köprü bağlantı yolları ile Kuzey Marmara Otoyolu'nun geçtiği bu bölgedeki Hazine, Orman Bakanlığı, resmi kurumlar, şirket ve şahıslara ait tapulu arazileri parsel parsel satmışlar. Konuyla ilgili 390 kişi hakkında dava açıldı. 

Çukurovada resmi kurumlar nereye yapılacak Haberi

Çukurovada resmi kurumlar nereye yapılacak

Çukurova Belediyesi Temizlik şantiyesinin yerinin değiştirilmesi Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ikinci kez gündeme geldikten sonra kabul edildi. 

Oluşturulan algı sonucunda maddenin içeriğini henüz bilmeyen medyada şöyle manşetler atıldı: "Sözlü -Soner Çetin el ele verdi hizmet hamlesi başladı" "Çukurova Belediyesi'nin şantiyesi taşmıyor" "Çetin amacına ulaştı" "Çukurova'nın dediği oldu" "Çukurova rahat bir nefes alacak" Oluşturulan algı Kireçocağı'ndaki Belediye şantiyesinin kaldırılmasıyla halkın rahat bir nefes alacağı şeklindeydi. Hatta Başkan Çetin meclisteki teşekkür konuşmasında bunu dile getirdi. 

"Şantiye taşınacak, ne koku ne de gürültü sorunu yaşanacak" Evet buraya kadar düz mantıkla bakarsak, şantiyenin taşınmasıyla halkın rahat edeceği, Büyükşehir ve Çukurova Belediyelerinin çok iyi işbirliğinde oldukları şeklinde bir durumla karşı karşıya olduğumuzu görürüz. 

• • • Şimdi de madalyonun öteki yüzüne bakalım. 

Bir ilçe Belediyesi kendi şantiyesini bir yerden...