23 / 05 / 2024

Çukurovadaki Kanal işgale son verilmesi için talimat verildi

Çukurovadaki Kanal işgale son verilmesi için talimat verildi

Adana Valisi Mustafa Büyük, kanaldaki işgale son verilmesi için talimat verdi. Mahkemede bu yönde karar aldı ama DSİ, Çukurova Belediyesi, ASKİ ve TEDAŞ kılını dahi kıpırdatmadı.

Şişli’nin Kanal İstanbul’u için hem bakanlık, hem büyükşehir hem de ilçe belediyesi devrede!

Şişli Belediyesi tarafından mühürlenen de “Şişli’nin Kanal İstanbul’u” şeklinde bilinen 24 bin metrekarelik rezerv yapı alanı için bu defada İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı devreye girdi. İşte detaylar...

Yalıkavak'taki cennet koyda özel sitenin işgal ettiği sahili Bakanlık kiraladı: Halk plajı olacak!

Bodrum'da özel bir sitenin sadece sakinlerinin kullanımına açtığı sahildeki işgale karşı önemli bir adım atıldı. Bakanlık tarafından sahil Hazineden kiralandı ve halk plajı yapılması için harekete geçildi. 

TCDD iade işlemi ve bilet değişiklik sürelerini değiştirdi: İade işleminde kesinti yüzde 35'e kadar yükseldi!

Demir yolu yolcu taşımacılığı çerçevesindeki gişe ve diğer satış kanalı işlemlerinde iade, bilet değişiklik ve açığa alma sürelerinde düzenleme yapıldı. İşte detaylar...

DSİ en az ilkokul mezunu, KPSS şartsız, 18-50 yaş arası işçi alıyor! İşte başvuru şartları...

Devlet ve Su İşleri (DSİ) personel alımı yapacağını ilan etti. DSİ en az ilkokul mezunu sınavsız su kanalı işcisi alımı yapacağını duyurdu. İşte DSİ personel alımının ayrıntıları...

DSİ en az ilkokul mezunu, 18-50 yaş arası, KPSS şartsız işçi alacağını duyurdu! Başvurular başladı elinizi çabuk tutun! 

Devlet ve Su İşleri (DSİ) personel alımına son gaz devam ediyor. DSİ en az ilkokul mezunu su kanalı işcisi alımı yapacağını ilan etti. İşte DSİ personel alımının detayları...

Kanal İstanbul için konsorsiyum kurulacak! 

Dün akşam katıldığı canlı yayında gündeme yönelik açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kanal İstanbul Projesi için yerli ve yabancı konsorsiyum kurulacağını açıkladı.

Kanal İstanbul için yeni kampanya!

AK Parti hükümeti Kanal İstanbul Projesi'ni vatandaşa anlatmak için yeni bir kampanya başlattı. Kampanya ile Kanal İstanbul'un faydaları anlatılacak. 

Yunanistan Dışişleri: Kanal İstanbul’un yapımı Türkiye’nin iç meselesidir!

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandros Papaioannou, Kanal İstanbul’un yapımının Türkiye’nin iç meselesi olduğunu söyledi.

Kanal İstanbul için ikili formül!

Kanal İstanbul Projesi için ikili formül gündeme alındı. Hazırlanan rapora göre savaş gemileri boğazdan, ticaret gemileri ise Kanal İstanbul'dan geçecek.

Kanal İstanbul için tarih belli oldu!

Cuma namazı sonrası gazetecilere açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul Projesi'nde yer alacak ilk köprü için Haziran ayında temel atılacağını dile getirdi.

Kanal İstanbul'la neler değişecek?

Kanal İstanbul projesi gündemde kalmayı sürdürüyor. Peki Kanal İstanbul'la neler değişecek? Boğaz varken hemen yanına neden kanal yapılıyor? Kanal yapılırsa neler olacak? İşte detaylar...

Kanal İstanbul hangi ülke için ne ifade ediyor?

İstanbul Boğazı’nın batısına ‘yeni ve yapay bir boğaz’ inşa edilmesini öngören Kanal İstanbul projesi yeniden gündemde. Peki Kanal İstanbul kimler için ne ifade ediyor? İşte ülkelerin ve önemli isimlerin Kanal İstanbul yorumları...

Kanal İstanbul'un gayrimenkul gelirleri 15 milyar dolara ulaşabilir!

Kanal İstanbul için yapılan finansal fizibilite çalışmasına göre gelirler; gayrimenkul gelirleri, kanal kullanım/kiralama gelirleri, kanal işletme gelirleri, entegre tesis işletme gelirleri olarak belirlendi. Gayrimenkul gelirlerinin senaryolara göre 15 milyar dolara ulaşabileceği belirtildi.

Çukurovadaki Kanal işgale son verilmesi için talimat verildi Haberi

Çukurovadaki Kanal işgale son verilmesi için talimat verildi

Dsi'ye ait sulama kanalının Beyazevler Mahallesi bölümünde yaşanan işgallere son verilmesini isteyen Adana Valisi Mustafa Büyük, zaman geçirilmeden bu yapıların yıkılması talimatını verdi. Konunun görüşüldüğü mahkeme de sulama kanalı üzerinde bulunan işgal yapıların yıkılması yönünde karar verdi. Ancak ne hikmetse DSİ, Çukurova Belediyesi, ASKİ ve TEDAŞ mahkeme kararını uygulamaktan kaçındı. Bu durum kamuoyunda çeşitli söylentilere neden oldu. 


ÇUKUROVA'NIN CAN DAMARI 

Çukurova'nın can damarı konumundaki DSİ'ye ait sulama kanalları 1969-1974 yılları arasında yapıldı. Kanalın çevresindeki alanlar kamulaştırılırken, kanal bölgesinde herhangi bir yapılaşmaya izin verilmedi. Yapılaşmanın yasak olmasına rağmen Beyazevler Mahallesi'ndeki kanalın kenarında çok sayıda işletme kuruldu. Mekan sahipleri, daha çok müşteri çekmek adına kanal üstüne köprü yapmaktan kaçınmadı. Çoğu işletme bu köprülere kilidi olan kapı bile koydu. 


İŞGALE GÖZ YUMULDU 

DSİ ve yerel yönetimler,...