02 / 05 / 2024

Cumhuriyet Kulesi yıkılacak mı

Cumhuriyet Kulesi yıkılacak mı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclis'i Keçiören Belediye Meclisince Cumhuriyet Kulesi'nin bulunduğu alanda yapılan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğini, "planlama ilke ve esaslarına aykırı" buldu.

Ankara Cumhuriyet Kulesi yıkılacak mı?

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, eski Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok döneminde inşaatına kaçak olarak başlanılan "Cumhuriyet Kulesi'nin" yıkımı için bir adım daha atıldı.

Cumhuriyet Kulesi'nin imar planı değişikliği incelenecek!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Cumhuriyet Kulesi inşaatının da dahil olduğu 57 bin 294 metrekarelik söz konusu alandaki değişikliğin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda incelenmesini uygun buldu...

Keçiören'deki Cumhuriyet Kulesi ne olacak?

ANKARA Hürriyet'in, Keçiören'deki Cumhuriyet Kulesi'yle ilgili son kararı Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin vereceğini gündeme getirmesinin ardından, eski Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, şu açıklamayı yaptı...

Cumhuriyet Kulesi için son söz Ankara Büyükşehir'in!

‘İmara aykırılık’ ve ‘mania hattı’ gerekçeleriyle yapımı durdurulan, geçen yıl Danıştay’ın yıkım kararı verdiği Cumhuriyet Kulesi için son kararı, Büyükşehir Belediye Meclisi verecek. İşte gelişmeler...

Ragıp Buluç: Yüzde 90'ı tamamlanan Cumhuriyet Kulesi yıkılmasın!

İmara aykırılık' ve 'mania hattı' gerekçeleriyle yapımı durdurulan Keçiören'deki Cumhuriyet Kulesi'nin yıkılması gündemde. Cumhuriyet Kulesi'nin mimarı Ragıp Buluç, "Ankara'ya değer katacak bu kule yıkılmasın" dedi

Mustafa Ak: Cumhuriyet Kulesi’ni karara uyup yıkacağız!

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Kulenin yapımına karar veren ilgililer hakkında tazminat davası açılmalı” derken, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Karara uyup yıkacağız” ifadesini kullandı...

Hatay’da acil yıkılacak 79 bin 150 binadan 46 bin 600’ünün enkazı kaldırıldı! Şehir tanınamaz hale geldi!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük hasarı alan Hatay’da acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı 79 bin 150 binadan 46 bin 600’ünün enkazı kaldırılması ile şehir adeta tanınamaz hale geldi. 

İstanbul depreminde köprüler, havalimanları, yollar yıkılacak mı? Bakan Uraloğlu tek tek açıkladı: Tahliye planı yapıldı

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul depremi ile ilgili yaptıkları ve yapmayı planladıkları çalışmaları tek tek açıkladı. Peki İstanbul depreminde köprüler, havalimanları, yollar yıkılacak mı? İşte ayrıntılar...

Malatya'da 36 bin ağır hasarlı konut yıkılacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya ilinde ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor. Bu kapsamda Malatya'da 36 bin ağır hasarlı bina yıkılacak.

Osmaniye'de 10 bin ağır hasarlı bina 3 ayda yıkılacak!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından Osmaniye'de depremden etkilenen 10 bin ağır hasarlı bina 90 günde yıkılacak. 

Malatya'da yıkık ve acil yıkılacak toplam 6 bin 442 yapının enkazı kaldırıldı!

Malatya'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerde yıkılan ve acil yıkılacak 6 bin 586 binadan 6 bin 442'sinin enkazının kaldırıldığı belirtildi.

Tat Kuleler yıkılacak mı? 'Depreme dayanıklı değil' gerekçesiyle mahkemeye başvuru yapıldı! 

İstanbul’un en merkezi noktasında yıllardır miras davası nedeniyle atıl durumda bulunan Tat Kuleler ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Tat Kuleler yıkılacak mı?

Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerin hasar tespitine ilişkin konuştu. Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

Depremin maliyeti 1 trilyon lira mı olacak? 227 bin 27 bina acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin maliyeti oldukça ağır. Depremin maliyeti 1 trilyon lira mı olacak? 227 bin 27 bina acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık!

Murat Kurum açıkladı: 164 bin 321 bina yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada 4 milyon 511 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 250 bin binanın incelendiğini belirterek, 520 bin bağımsız bölümden oluşan 164 bin 321 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunu söyledi.

Murat Kurum: Yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı bina sayısı 118 bin!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki şehirlerde 927 bin binanın incelemesini tamamladıklarını, 118 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespitini yaptıklarını dile getirdi.

Deprem bölgesinde 830 bin 783 bina incelendi: 384 bin 545 bağımsız birim acil yıkılacak! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesindeki hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklama yapıldı. Deprem bölgesinde 830 bin 783 bina incelendi: 384 bin 545 bağımsız birim acil yıkılacak! 

Kız kulesi yıkıldı mı? Son dakika: Sosyal medya çalkalanıyor

Sosyal medya bu haberle çalkalanıyor… Sosyal medyada paylaşılan ‘Kız kulesi yıkıldı’ paylaşımları gerçeği yansıtıyor mu?

İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkılacak mı?

İzmir Büyükşehir Belediye Sarayı'nın yıkım tartışmaları devam ediyor. Peki İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkılacak mı?

Cumhuriyet Kulesi yıkılacak mı Haberi

Cumhuriyet Kulesi yıkılacak mı


ANKARA Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, eski Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok döneminde inşaatına kaçak olarak başlanılan "Cumhuriyet Kulesi'nin" yıkımı için bir adım daha atıldı. 

Meclis'e gelen gündem maddesinde, Cumhuriyet Kulesi'nin de içinde bulunduğu alanda Keçiören Belediyesi Meclisi tarafından yapılan imar planı değişikliği görüşüldü. 

Keçiören Belediye Meclisi tarafından uygun görülmesinin ardından onaylanmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderilen ve İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nca ele alınan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği, "planlama ilke ve esaslarına aykırı" bulundu. 

Komisyon'un "aykırı" raporu Büyükşehir Belediye Meclisi'nce de oy çokluğu ile kabul edilerek, Keçiören Belediye Meclisi'nin kararı ret edilmiş oldu. 

Keçiören Belediye Meclisi tarafından aralarında Cumhuriyet Kulesi inşaatının bulunduğu yapılara ilişkin yeni bir imar plan değişikliği yapılmıştı. Ancak alınan kararla Büyükşehir Belediye Meclisi, söz konusu kulenin yıkılması gerektiğine karar vererek,...