05 / 05 / 2024

cunda adası Taş Kahve

cunda adası Taş Kahve

Ayvalık Cunda Adası’ndaki Taş Kahve’ye izinsiz müdahale edildiğini tespit eden Balıkesir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü savcılığa başvurdu.

Kuşadası Fu Idealife'ta yüzde 50 peşin, 9 ay vade ve sıfır faiz avantajı!

Fu Yapı imzasıyla Kuşadası'nda yükselen Fu Idealife'ta yüzde 50 peşinat sıfır faiz avantajıyla konut satışları devam ediyor. Peki Fu Idealife'ta konut fiyatları ne kadar? Fu Idealife ne zaman teslim edilecek? Fu Idealife'ta hangi konut tipleri bulunuyor? İşte ayrıntılar.

Maia Marine lansmana özel yüzde 30 peşin 24 ay vade fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Aydın ili, Kuşadası'nın Türkmen Mahallesi'nde yükselen Maia Marine, Maia Yapı tarafından inşa ediliyor. Maia Marine lansmana özel yüzde 30 peşin 24 ay vade fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Cunda Adası 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi! TOKİ projeleri için de bazı illerde acele kamulaştırma yapılacak!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi sınırları içerisinde yer alan Cunda Adası kesin korunacak hassas alan ilan edildi.

Garip adası 950 milyon TL'ye satılığa çıktı!

Fi Yapı, son dakika açıklamasıyla Garip Adası'nın satılığa çıkarıldığını duyurdu. Fikret İnan imzası taşıyan açıklamada, adanın 950 milyon TL'ye satışa sunulduğu açıklandı. İşte şirket tarafından yapılan o açıklama...

Tavuk Adası'nda çalışmalar tam gaz! 'Keyif Adası'na dönüşüyor!

Cunda Adası'na 700 metre mesafede yer alan Tavuk Adası'nda inşaat çalışmaları 10 Nisan tarihinden itibaren devam ediyor. Peki son olarak ruhsatının iptali için yargıya taşınan Tavuk Adası ne zaman hizmete açılacak? İşte Tavuk Adası'na ilişkin merak edilen tüm soruların yanıtı...

Kaşık Adası'nın yapılaşmaya açılmasına tepki!

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Esin Köymen, Kaşık Adası'nın yapılaşmaya açılmasına tepki gösterdi ve kararı yargıya taşıyacaklarını belirtti.

Galatasaray Adası'na Katarlı talip!

Galatasaray Adası için Mart'ta tahliye kararı verilmişti. O tarihten bu güne Su Ada boş kaldı. Pek çok talipli Galatasaray Adası'nın kapısını çalıyor. Alınan bilgilere göre Mandarin Türkiye'nin ortaklarından Katarlı Alfardan Holding, adanın en istekli taliplerinden oldu.

Kuşadası Belediyesi kaçak yapılaşmaya izin vermiyor!

Kuşadası Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı İmar Kanunu’na aykırı hareket ettiği gerekçesiyle iptal edilen bir işletmeyi mühürledi. 

Kuşadası'ndaki taşınmazın imar planı değişikliği onaylandı!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yer alan taşınmaza ilişkin imar planı değişiklikleri onaylandı.

Enis Arıkan taş ev arayışında!

Son olarak Camdaki Kız dizisiyle izleyicilerin beğenisini toplayan Enis Arıkan Ayvalık veya Cunda'dan taş ev almak için kolları sıvadı.

Cunda Adası'na Moshonisi otel geliyor!

Otel yatırımlarının hız kesmeden devam ettiği Ayvalık'taki Cunda Adası'na Moshonisi otel geliyor...

Cunda Adası'ndaki imar planı değişikliğine tepki!

Cunda Adası'nda, Sahil Güvenlik Komutanlığı için idari bir binanın inşa edilmesine karar verildi. Bina için Ayvalık ilçesinde yer alan tek balıkçı barınağında tahsisi yapılan alanın planı değiştirildi. Alanda inşaat yapılabilmesinin önünü açan plana karşı tepkiler büyüyor.

Cunda Adası'nda SİT alanında başlayan inşaat meclis gündeminde!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Cunda Adası'nda bir SİT alanında başlayan inşaat meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

cunda adası Taş Kahve Haberi

cunda adası Taş Kahve

Neo-Klasik mimari yapısı, sarımsak taşından duvarları, geniş camlı pencereleriyle Cunda Adası'nın merkezinde yer alan  tarihi Taş Kahve'nin binasına izinsiz müdahalede bulunulduğu ve eklentiler yapıldığı tespit edildi.

Sözcü gazetesinden İsmail Şahin'in haberine göre, konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) başvuru yapan CHP'li Hüseyin Sağ'a verilen cevap ise Ayvalık Belediyesi'nin kaçak yapılaşmaya göz yumduğunu ortaya çıkardı.

Balıkesir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından CİMER'e gönderilen yazıya göre,  Ayvalık ilçesi Cunda Adası sahil boyunda yer alan tescilli Taş Kahve'de izinsiz uygulamalar uzmanlar tarafından tespit edildi. 29 Kasım 2018 tarihinde Kurul, Ayvalık Belediyesi'nden kanuna aykırı eklentiler kaldırılmasını ve yapının eski haline getirilmesini talep etti ve kaçak yapılaşmaya yapan ve yaptıranlar hakkında da Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Ayvalık Belediyesi'nin 10 aydır herhangi bir işlem yapmadığını...