08 / 05 / 2024

cüzi icra nedir

cüzi icra nedir

Borçlunun borcunu ödememesi halinde devlet tarafından borcunu ödemesine mecbur edilmesi işlemine cebri icra işlemi deniyor. Peki, cebri icra nasıl yapılır? Cebri icra çeşitleri nelerdir?

Kapora dolandırıcılarına operasyon: 5 şehirdeki 32 zanlı tutuklandı!

İzmir merkezli 5 şehirde vatandaşların uygun fiyatlı konut arayışlarını fırsata çeviren dolandırıcılar, internetten vermiş oldukları sahte kiralık konut ilanları ile kapora alıp veya telefonda kendilerini avukat ya da icra memuru olarak tanıtıp, 94 kişinin 10 milyon TL'sini dolandırdılar. 

Vivo Y77t Tanıtıldı: Uygun fiyatı ve güçlü özellikleriyle dikkat çekiyor!

Çinli teknoloji devi Vivo, akıllı telefon dünyasına yeni bir soluk getiriyor. Vivo Y77t modeli, etkileyici özellikleri ve cüzi fiyatıyla dikkatleri üzerine çekiyor. 

Site aidat borcunu ödemeyen Rıza Sarraf'a kötü haber: İcra takibi başlatıldı!

Şarkıcı Ebru Gündeş’in eski eşi Rıza Sarraf'a ait İstanbul Beylikdüzü'ndeki dairelerin yaklaşık 400 bine yakın aidat borcundan dolayı icra takibi başlatıldı ve dairelere haciz konuldu.

iPhone kullanıcıları dikkat! İnanılmaz bir iddia atıldı! iPhone gizlice fotoğraf mı çekiyor?

Son günlerde sosyal medyada dolaşan bir iddia, iPhone kullanıcılarını endişelendirmeye başladı. Söylentiye göre, iPhone'larımız her 5 saniyede bir gizlice fotoğraf çekiyormuş. Bu iddianın gerçekliği nedir? İşte detaylar...

Prefabrik evler kaç para oldu? 70 metrekare prefabrik ev ne kadara yapılıyor?

Prefabrik evler diğer betonarme evlere göre daha cüzi bir fiyat aralığında yapılmakta ya da satılmaktadır. Aynı şekilde bu evler de bakım istemektedir. İşte hem fiyat hem de prefabrik ev bakımına dair detaylar!

Zişan Restorasyon Dış Ticaret Otomotiv Oto Kiralama Sanayi Ve Limited Şirketi kuruldu!

Zişan Restorasyon Dış Ticaret Otomotiv Oto Kiralama Sanayi Ve Limited Şirketi Bağcılar'da 10 milyon TL sermaye bedeli ile Davut Atılmış tarafından kuruldu.

Mehmet Soyarıcı kimdir? Hangi dilleri biliyor? Uzmanlık alanı nedir?

Birlik mensucat  Ticaret ve Sanayi İşletmesi A.Ş Yönetim Kurul Başkanı Mehmet Soyarıcı kimdir? Kaç yaşında?   Mehmet Soyarıcı daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Mehmet Soyarıcı'nın eğitim hayatı nasıldı? İşte Mehmet Soyarıcı'nın hayatına dair merak edilenler.

Skoda Yeni Kodiaq Mart'ta eski fiyatıyla yeni alıcılarını bekliyor! 27 Mart 2023 fiyat listesi nedir?

Yeni Kodiaq, geniş bir iç mekana sahiptir ve 7 koltuklu bir versiyonu da mevcuttur. Ayrıca, bagaj alanı oldukça geniş ve kullanışlıdır. Mart ayı zamları merak edilen Skoda Yeni Kodiaq için detaylı bilgiyi haberimizden okuyabilirsiniz. Peki 27 Mart 2023 fiyat listesi nedir?

Yarım saatte yüzde 80'e çıkan pil gücü ile BMW X1'e Şubat zammı! İşte 2023 08 Şubat fiyat listesi

Elektrikli araçalrda devrim yapan BMW X1 hem dizel hem de benzinle çalışan modellerinin gücü dillere destan oldu. Peki BMW X1 2023 08 Şubat fiyat listesi nedir? İşte detaylar...

Arızi kazanç nedir? Arızi kazanç ne demektir? İşte detaylar!

Arızi kazanç nedir? Arızi kazanç ne demektir? şeklindeki soruların yanıtları aranmaktadır. İşte merak edilen o detaylar…

Cebri icra nedir? Cebri icra nasıl yapılır?

Cebri icra nedir? Cebri icra nasıl yapılır? sorularının cevapları merak ediliyor. İşte Cebri icra nedir? Cebri icra nasıl yapılır? detayları!

Cebri satış nedir? Cebri satış için gerekli belgeler nelerdir?

Cebri satış, borçlulara ait taşınmaz malın borcu tahsil amacı ile icra müdürlüğü kanalıyla satılarak tapuya ihale alıcısı adına tescili işlemine deniyor. Peki, Cebri satış nasıl olur? Cebri satış için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Kiracı evi alıcılara göstermiyorsa ne yapılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Tek maaşla geçiniyoruz ve kiracıyız. 2 sene önce kredi ile almış olduğum evi, bu mücbir sebepten ötürü satmak istiyorum. Ama kiracım 'kontratım bitene kadar göstermem' diye evi alıcılara göstermiyor. Benim hakkım nedir? Nasıl bir yol izlemeliyim?' sorusunu yanıtladı.

cüzi icra nedir Haberi

cüzi icra nedir

Cebri icra nasıl yapılır?

Cebri icra, zorla uygulama yerine getirme anlamına gelmektedir. Bir kişinin vermesi gereken bir şeyi vermemesi, ödemesi gereken bir borcu ödememesi, bir mahkeme kararına uymaması hallerinde hakkını başkasından almak yetkisi ve görevi sadece devlete ait oluyor. 


Zorla yerine getirme görevine cebri icra, bu işle görevli devlet kurumuna icra dairesi, bu işi yapan kamu görevlilerine ise icra memuru adı veriliyor. Peki, cebri icra nasıl yapılır?


Cebri İcra; borcunu ödemeyen kişinin devlet gücü ile zorla yerine getirmeye mecbur edilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Mahkeme ilamının veya bir idari kararın yetkili organlarca yerine getirilmesi; borçlunun alacaklıya karşı yapmak veya ödemekle yükümlü bulunduğu bir şeyi adli bir kuruluş aracılığı ile yerine getirmesine deniyor. 


Halk arasında “icralık oldum” ya da “eve icradan kağıt geldi” gibi şekillerde...