08 / 05 / 2024

d tipi lojman

d tipi lojman

Lojman konutların tipleri ve aylık kira birim bedelleri ile yakıt giderleri bedellerinin tespiti ile ilgili esaslar, Kamu Konutları Yönetmeliği'nde açıklanıyor. Buna göre kaç lojman tipi bulunuyor? Lojman tipleri nelerdir?

Hakimler ve savcılar lojman kiralarına yapılan zamma karşı dava açtı

Ev sahibi–kiracı anlaşmazlıkları gündemden düşmezken bir dava haberi de hakim ve savcılardan geldi. Hâkimler ve Savcılar Derneği, Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’nın Hâkim ve Savcı lojman kiralarına yüzde 300’e varan  zam yapması karşısında dava açtı.

Bekar polislere lojman müjdesi!

Mega kent İstanbul başta olacak şekilde bazı büyükşehirlerde görev yapan polislere lojman için düğmeye basıldı. Söz konusu proje dâhilinde bekâr polislere Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iş birliği ile 1+1 lojman inşa edilecek. 

Samsung RF85A9111AP/TR gardırop tipi buzdolabının teknik özellikleri neler? En uygun nerede satılıyor?

Dünya teknoloji devi Samsung, telefon, tablet ve bilgisayarlarının da yanı sıra, beyaz eşya ürünleriyle de adından sıkça söz ettiriyor. RF85A9111AP/TR gardırop tipi buzdolabını üreten Samsung, ürüne ilişkin tüm bilgileri paylaşırken bu ürünün en uygun nerede satıldığı da merak konusu oldu.

A101’de araç tipi el süpürgesi 150 TL’ye, ayran sürahisi 40 TL’ye, yüz temizleme köpüğü 30 liraya düştü!

A101’e hafta sonuna özel çılgın indirimler geldi. A101'de 3 Haziran’da araç tipi el süpürgesi 150 TL’ye, ayran sürahisi 40 TL’ye, yüz temizleme köpüğü 30 liraya düştü. İşte A101 Market 3 Haziran Cumartesi fiyat listesi...

Milli Emlak ucuza lojman satışı gerçekleştiriyor! 1825 metrekare müstakil evi 480 bin TL ile satıyor!

Son zamanlarda Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan arsa ve konutlar, yoğun bir ilgiyle karşılanıyor. Son yayınlanan ilana göre ucuza lojman satışı gerçekleşecek. Bu kapsamda, 480 bin TL değerindeki müstakil evin satış şartları da merak konusu oldu.

Gaziantep Nurdağı'ndaki köy tipi afet konutları Ramazan Bayramı'na yetişecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan yaptığı açıklamada afetzedeler için inşa edilen köy tipi evlerin inşaatının yüzde 90, kiminde yüzde 85 seviyelerinde olduğunu söyledi.

Bodrum’da 10 bine yakın tesis, konut ve rezidansa dönüştürüldü

Yüksek kira furyasından yararlanmak isteyen motel ve pansiyon tipi tesislerin konuta dönüştürüldüğü Bodrum'da, turizmciler, yükselen kiralar nedeniyle bu yıl personel bulmada da sıkıntı yaşıyor.

Flavel FLV 1090 Büro Tipi Buzdolabı en uygun nerede satılıyor? 16 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Büro tipi buzdolabına ihtiyacı olanlar için fırsat niteliğinde bir ürün: Flavel FLV 1090. Düşük enerji tüketimiyle dikkat çeken bu cihaz hem alandan hem paradan tasarruf sağlar. Peki Flavel FLV 1090 Büro Tipi Buzdolabı en uygun nerede satılıyor? 

Milli Emlak Tekirdağ'da 200 bin TL'ye lojman hissesi satıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü yatırımcıların merakla beklediği Eylül ayı ihalelerini  hız kesmeden yayımlamaya devam ediyor. Son Yayımlanan ihale ilanlarına göre, Milli Emlak Tekirdağ'da lojman hissesi satıyor. 

Toshiba duvar tipi klima fiyatları ne kadar? İşte 29 Ağustos 2022 fiyat listesi

Sıcak yaz aylarının gelmesi ile birlikte evi, ofisi veya dükkanı için klimayı almak isteyenler klima fiyatlarını araştırıyor. Toshiba duvar tipi klimalar yeni nesil özellikleri ve üstün teknolojisi ile dikaktleri üzerine çekiyor. İşte fiyat listesi 29 Ağustos 2022...

Vestel'den dört dörtlük fırsat! 2 kapı fiyatına 4 kapılı buzdolabı! İşte Vestel E gardırop tipi buzdolabı fiyatı...

Vestel'den dört dörtlük fırsat sizleri bekliyor. 2 kapı fiyatına yerine 4 kapılı E tipi gardırop buzdolabı satış mağazalarında satışa sunuluyor. Peki Vestel E gardırop tipi buzdolabı ne kadar? Vestel E gardırop tipi buzdolabı kaç TL? İşte Vestel E gardırop tipi buzdolabı fiyat listesi 11 Ağustos 202

Otomobil piyasasında bir efsanenin sonu geldi! Dizel araba satışları düşüyor elektrikli oto satışları artıyor

Kısa bir süre öncesine kadar piyasada en çok rağbet gören otomobil tipi olarak bilinen dizel motorlu araçlar mazotun 30 liraya kadar yükselmesi ve elektrikli otomobil üretminin hız kazanması nedeniyle düşüşe geçti. Dizel motorlu araçlar yakın bir tarihte üretimden tamamen kaldırılacak.

Milli Emlak'tan lojman fırsatı! Satış fiyatına inanamayacaksınız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Bursa Yıldırım'da kamu lojmanı satışı için ihale düzenliyor. Merakla beklenen ihale 19 Temmuz 2022 tarihinde saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

d tipi lojman Haberi

d tipi lojman

Lojman tipleri nelerdir?

Lojman konutların tipleri ve aylık kira birim bedelleri ile yakıt giderleri bedellerinin tespiti ile ilgili esaslar, Kamu Konutları Yönetmeliği'nde açıklanıyor. Yönetmeliğe göre yedi farklı lojman tipi bulunuyor.


Lojman çeşitleri..

MADDE 21 - (Değişik: 91/1391 - 15.1.1991) a) Kamu konutları, mülkiyet durumu, yapı cinsleri ve kullanılış özelliklerine göre aşağıda belirtilen yedi tipe ayrılır.


1 - (A) Tipi lojman:

Tamamı kamu kurum ve kuruluşunun mülkiyetinde bulunan veya tamamı kiralanan, kapıcı ile ortak tesis ve ortak kullanım alanlarının tüm giderlerinin konutta oturanlar tarafından karşılandığı kalorifersiz konutlardır.


2 - (B) Tipi lojman:

Tamamı kamu kurum ve kuruluşunun mülkiyetinde bulunan veya tamamı kiralanan, kapıcı giderlerinin konutta oturanlar tarafından karşılandığı; ortak tesis ve ortak kullanım alanlarının ise sadece, su, elektrik ve aydınlatma giderlerinin kamu kurum ve kuruluşunca karşılanması zorunluğu...