16 / 05 / 2024

daire tahliye ederken boya isteği

daire tahliye ederken boya isteği

Mesken kiralamalarında, kira sözleşmesinin sona ermesi halinde kiracının ev teslim sürecinde bazı sorumlulukları bulunuyor. Peki, kiracı çıkarken ne yapmalı? Kiracı çıkarken evi boyatmak zorunda mı?

Ev sahipleri dikkat! Tahliye taahhütnamesinde buna dikkat etmeyenler çok pişman olacak!

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim hız kesmeden devam ederken, yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Hukukbil de tahliye taahhütnamesi ile ilgili çok önemli bir detaya değindi. İşte o paylaşım...

Kiracılar dikkat! Bu nedenlerle tahliye edilebilirsiniz!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan son sürat devam ederken, pek çok kiracı da tahliye nedenlerini merak ediyor. İşte Avukat Tarık Çakmak'ın tahliye sebepleri ile ilgili o paylaşımı...

Kiracısını tahliye ettirirken sıkıntı yaşamak istemeyenler bunlara dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar hız kesmeden devam ederken pek çok ev sahibi de kiracısını sorunsuz bir şekilde tahliye ettirmenin yollarını arıyor. Peki kiracı nasıl sıkıntısız bir şekilde tahliye edilir?

Ev sahipleri dikkat! Kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken pek çok ev sahibi de kiracılarını nasıl çıkartacağı ile ile ilgili araştırma yapıyor. Avukat Tarık Çakmak, resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kira borcu nedeniyle tahliyeyi yazdı. Peki kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Kira hukukumuza göre kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira zamları nedeniyle tartışmalar devam ederken, Sinop Barosu avukatlarından Esat Özel kira hukukumuza göre kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepleri yazdı. İşte detaylar...

İzmir'de istinat duvarı çöken iki apartman tahliye edildi!

İzmir'in Narlıdere ilçesinde istinat duvarının çökmesi sonucu eğilen 2 apartmanda 88 daire tahliye edildi. 

İzmir Bergama'da millet bahçesi için tahliye edilen esnaflardan tepki!

Bergama'da 14 Eylül Stadı’nın alanını da kapsayan bölgede inşa edilecek 'millet bahçesi' projesi için tartışmalı süreç hızla devam ederken, dükkanlarını tahliye eden esnaflar duruma tepki gösterdi.

İstanbul Tozkoparan'da riskli yapılar tahliye ediliyor!

İstanbul'un Tozkopran Mahallesi'nde riskli olduğu belirlenen 900 daire için tahliye işlemleri başlıyor. Riskli dairelerde yaşayan hak sahiplerine Güngören İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından tebligat gönderildi. 

Gaziosmanpaşa'daki riskli binada tahliye gerginliği!

Gaziosmanpaşa Hürriyet Mahallesi'nde toplam 20 daire ve 2 dükkanın olduğu binada 15 aile evlerini AFAD ve belediye ekiplerinin incelemeler sonrasında tahliye edildi. 5 aile ise sürenin bitmesine rağmen evlerini henüz boşaltmadı.

Avukat Umut Metin'den daire alacaklara önemli uyarılar!

İster sıcak bir yuva, ister gelecek için bir yatırım; her ne amaçla olursa olsun birikiminizle daire sahibi olmayı hayal ederken, zarar görmemek için nelere dikkat etmeliyiz?

Kentsel dönüşümde riskli binalar nasıl tahliye edilir?

Kentsel dönüşümden faydalanmak isteyen daire sahipleri, riskli yapıları için lisanslı kurumlara müracaat ederek risk raporu alabiliyor. Peki, kentsel dönüşümde riskli binalar nasıl tahliye edilir?

Kuşadası'nda heyelan nedeniyle 3 sitedeki 63 daire mühürlendi!

Kuşadası' nda, toprak kayması nedeniyle 3 sitedeki 63 daire mühürlenirken 223 kişi tahliye edildi. Antalya' da ise sağanak ve dolu vatandaşlara zor anlar yaşattı..

Malatya'da bir apartmanda yangın çıktı!

Olay, gece saat 03.00 sularında merkez Kiltepe Mahallesi Karabağ Sokak'ta bulunan 3 katlı bir apartmanın teras katında meydana geldi. Polis sokakta bulunan evlerdeki vatandaşları tahliye ederken, 3 ambulans olay yerinde hazır bekletildi.

daire tahliye ederken boya isteği Haberi

daire tahliye ederken boya isteği

Kiracı çıkarken evi boyatmak zorunda mı?

Mesken kiralamalarında, kira sözleşmesinin sona ermesi halinde kiracının ev teslim sürecinde bazı sorumlulukları bulunuyor. Kiracının çıkarken, ardında kira borcu, abonelik borçları gibi herhangi maddi zarar bırakmaması gerekiyor.


Kanunen kiracı kiralananı ne durumda teslim almışsa, kira sözleşmesinin bitiminde o durumda geri vermekle yükümlü oluyor. Peki, kiracı çıkarken evi boyatmak zorunda mı?


Kiracı eve girereken teslimde mal sahibi tarafından yeni boyatılmış bir şekilde almışsa, kendisi de boyatarak çıkmak ile sorumlu oluyor.


Ancak, kiracı sözleşmeye uygun kullanma dolayısıyla kiralananda meydana gelen eskimelerden ve bozulmalardan sorumlu olmuyor.


Kiracının, sözleşmenin sona ermesi hâlinde, sözleşmeye aykırı kullanmadan doğacak zararları giderme dışında, başkaca bir tazminat ödeyeceğini önceden taahhüt etmesine ilişkin anlaşmalar geçersizdir.


Kiralananın gözden geçirilmesi..

Kiraya veren, geri verme sırasında kiralananın durumunu gözden geçirmek ve kiracının sorumlu...