06 / 05 / 2024

dairenin metrekaresi nasıl hesaplanır

dairenin metrekaresi nasıl hesaplanır

Konutlarda metrekare hesabı iki şekilde yapılıyor. Bunlar brüt metrekare ve net metrekaredir. Dairenin metrekare hesabı iki şekilde yapılıyor. Peki Dairenin metrekaresi nasıl hesaplanır? İşte dairenin metrekare hesabı..

İskan durumu nedir? Bina iskan sorgulaması nereden, nasıl yapılır?

Konut almak isteyenler alacakların binanın ya da dairenin iskanı olup olmadığını araştırıyor. Peki, İskan durumu nedir? Bina iskan sorgulaması nereden, nasıl yapılır? İşte detaylar...

Hisseli dairenin satışı nasıl yapılır? Hisseli daire satılır mı?

Bir evin üzerinde birden fazla pay sahibinin olma durumunda, bu evler hisseli daire olarak adlandırılır. Peki, hisseli daire satışı nasıl yapılır? Hisseli ev satılır mı?

Paylı mülkiyette malikler alanları nasıl paylaşır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Tamamına üç ortak olarak sahip olduğumuz üç katlı binanın bir katındaki dairenin bir odasını ortaklardan biri kilitlemiş, kendine tahsis etmiş, geri kalan alanı da kiraya veremiyoruz. Böyle bir durumda hukuken nasıl davranılır?' sorusunu yanıtladı.  

Kooperatiften alınan dairenin tapusu nasıl alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''kooperatiften alınan dairenin tapusu nasıl alınır'' sorusunu yanıtladı.

Bir evin maliyeti nasıl hesaplanır 2018?

2018'de uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedellerine göre seneye ortalama bir dairenin inşaat maliyeti ne kadar oldu? Bir evin maliyeti nasıl hesaplanır 2018?

8 soruda bir dairenin maliyeti nasıl hesaplanır?

İnşaat maliyet bedelleri her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tespit ediliyor. Peki, bir dairenin maliyeti nasıl hesaplanır? 2018'de ortalama bir dairenin maliyeti ne kadar olacak?

3 soruda TOKİ satışları nasıl yapılır?

TOKİ'nin hayata geçirdiği konutları satın alabilmek için, öncelikle dairenin hangi satış türü ile satışa sunulduğunun bilinmesi gerekiyor. Peki, TOKİ satışları nasıl yapılır?

Emlak Konut Ispartakule Evleri başvuruları nasıl yapılacak?

Toplam 152 adet dairenin satışa çıkarıldığı Ispartakule Evleri projesinde daire tipleri 1+1 'den 4+1 'e kadar farklılık gösteriyor. Peki Emlak Konut Ispartakule Evleri başvuruları nasıl yapılacak?

Konut net alanı nasıl hesaplanır?

Bir konutun alan hesabı iki farklı şekilde yapılıyor. Konutun brüt alanı, dairenin bütün alanları dahil toplam metrekareyi söylerken, konutun net alanı ise yalnız kullanılabilen alanlar oluyor. Peki, konut net alanı nasıl hesaplanır?

Dairenin brüt metrekaresi nasıl hesaplanır?

Brüt metrekare, konut alım satımlarında alıcıya söylenen konut alanı olarak biliniyor. Ancak brüt alanı kapsamında bazı kullanılmayan alanlar da dahil ediliyor. Peki, dairenin brüt metrekaresi nasıl hesaplanır?

Merkezi ısıtma sistemi nasıl çalışır?

Merkezi sistemle ısınan binalarda, her dairenin ne kadar ısı tükettiğini tespit edilmesi için ısı pay ölçer kullanılıyor. Peki, merkezi ısıtma sistemi nasıl çalışır?

TOKİ Ispartakule Evleri başvuruları nasıl yapılır?

Toplam 1.500 adet dairenin satışa çıkarıldığı Ispartakule Evleri projesi Emlak Konut GYO ve TOKİ tarafından hayata geçiriliyor. Peki TOKİ Ispartakule Evleri başvuruları nasıl yapılır?

Isı pay ölçümleri nasıl toplanır?

Radyatöre monte edilerek dairenin bireysel bazdaki toplam ısı harcamalarının tespit edilmesini sağlayan sisteme ısı pay ölçer sistemi deniyor. Peki, ısı pay ölçümleri nasıl toplanır?

dairenin metrekaresi nasıl hesaplanır Haberi

dairenin metrekaresi nasıl hesaplanır



Daire net metrekare hesaplama!


Dairenin net metrekaresi içinde kullanılabilir alanlar yer alıyor. Brüt metrekaresi içinde ise dairenin bütün alanları yer alıyor. Dairenin metrekare hesabı  iki şekilde yapılıyor.Evin net metrekaresini duvarlar arasında kalan faydalı alan oluşturuyor. Buna göre, konutlarda net metrekare içinde hesaplanmayacak bölümler, kapı ve pencere şeritleri, baca çıkıntıları, hava bacaları, balkonların toplamının 2 metrekaresi, merpen, sahanlık, asansör, konut başına 4 metrekareden büyük olmamak üzere yapılan kömürlük, kalorifer dairesi, yakıt deposu, sığınak, kapıcı dairesi, çamaşırlık, bina içindeki garajlar, faydalı alan dışında bulunuyor.




Brüt metrekare hesabı!

Evin brüt metrekaresi: Evin içerisindeki duvarlar, kolonlar, sıva payları, bağımsız bölümün merpen sahanlıkları ve basamakları ile bu merpenlerin altlarında kalan yerler ile sadece bağımsız bölüme ait ve bağlantılı olan; balkonlar, çatıda, katta ve zemindeki teraslar, açık çıkmalar,...