05 / 05 / 2024

Danıştaydan Ankaparka iptal

Danıştaydan Ankaparka iptal

Danıştay 14. Dairesi, ANKAPARK yapımına da olanak tanıyan "Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi Yenileme Alanı"na ilişkin iki Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.

Danıştay'dan Ankapark'a iptal kararı!

Danıştay 14. Dairesi, AOÇ arazisi içinde ANKAPARK yapımına da olanak tanıyan "Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi Yenileme Alanı"na ilişkin iki Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.

Danıştay 13. Dairesi, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ihalesini iptal etti!

Danıştay 13. Dairesi tarafından Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi inşaatının Cumhurbaşkanlığı’nın icraat programında olmasının ‘ihalede ivedilik’ şartını yerine getirmediğini ifade etti. Alınan bir son dakika kararıyla Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ihalesi iptal edildi.

Ankara'dan İstanbul'a taşınan BDDK personeline verilecek 45 bin TL'lik 'Hayat pahalılığı' tazminatı iptal edildi!

Ankara'dan İstanbul'a taşınan 400 BDDK personeline ayda 45 bin TL'lik 'Hayat pahalılığı' tazminatı verilmesine ilişkin düzenleme iptal edildi. İşte detaylar...

Anayasa Mahkemesi'nden son dakika açıklaması: Ek zam oranlarını belirleyen düzenleme iptal!

Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay üyelerinin maaşlarına birinci sınıf hakim savcılardan daha çok ek zam yapılmasını öngören kanun hükmü iptal edildi.

Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılacak rezidans ve AVM'nin imar planları iptal edildi! 

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki çimento fabrikası alanına rezidans ve AVM inşa edilmesine imkan sunan imar planı yargıdan döndü. Saraçoğlu Mahallesi ve Büyükesat Vadisi’ndeki yapılaşmaya onay veren imar planları idare mahkemeleri tarafından iptal edildi. 

Kentsel dönüşümü durduran o karar 5 mahalleyi mezara çevirdi!

Devlet, İskenderun'da 5 mahallenin dönüşümü için iki defa karar almış, hem seçim çalışmalarında kentsel dönüşüme hayır kampanyası düzenleyen CHP teşkilatları, hem de kurulan derneklerin itirazlarıyla Danıştay kararı iptal etmişti. Kentsel dönüşüm durduran o karar 5 mahalleyi mezara çevirdi...

Yargıtaydan’dan EYT’lilere ters köşe! Haberi duyan EYT’lilerin hevesi kursağında kalacak!

EYT için sayılı günler kala Yargıtay'dan yasa sonrası çalışacak vatandaşlar için çok kritik kıdem tazminatı kararı geldi. İşte detaylar...

Beykoz Tokatköy'deki kentsel dönüşüme yargıdan iptal kararı! 

Beykoz Belediyesi’nin Tokatköy Mahallesi’nde gerçekleştirmek istediği kentsel dönüşüm projesine yargıdan dur kararı geldi. İşte o kararla ilgili ayrıntılar ve dönüşümdeki son durum...

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! SGK'dan flaş hamle! Hem emeklilik iptal oluyor hem de maaşlar faiziyle alınıyor!

Bir yerde çalışmadığı halde sahte sigorta yaptıran kişiler durumun tespit edilmesi durumunda büyük şok yaşayacak. SGK'dan son dakika flaş karar! Hemen buna bakın! 

Kanal İstanbul'un tren hattı ihalesi iptal edildi! Halkalı-Ispartakule Demiryolu'nda son dakika!

Halkalı-Ispartakule arasında hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul geçişi demiryolu hattı inşaatının, danışmanlık ve mühendislik hizmeti ihalesi iptal edildi. İhalenin, şartnamenin tekrar düzenlenerek rekabet imkanının arttırılması amacıyla iptal edildiği belirtildi. İşte detaylar...

Muvazaa nedeniyle tapu iptal davası nedir, nasıl açılır?

Anlaşma yapan kişilerin 3. kişileri aldatmak amacı ile, gerçek iradelerini yansıtmayan ve kendi aralarında geçersiz olması amacıyla yapılan danışıklı işlemlerine muvazaa deniyor. Muvazaa nedeniyle tapu iptal davası nedir, nasıl açılır? İşte tüm detaylar...

Danıştay'dan milyonları ilgilendiren maaş kararı: Borcu olanlara önemli uyarı

Danıştay, devlete olan vergi borcunu ödeyemeyen bir vatandaşın yetim maaşına haciz konulamayacağına dair karar aldı. Emsal niteliği taşıyan kararda maaşa uygulanan haciz işlemi iptal edilerek yürütmenin durdurulmasına hükmedildi. İşte detaylar..

Danıştay, Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planını iptal etti!

Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planının iptali talebiyle açılan davalarla ilgili olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje için açılan itiraz davaları çerçevesinde, Danıştay'ın imar planlarının kesin olarak iptal edilmesi kararı aldığı ortaya çıktı. 

Danıştay’dan Halkalı-Ispartakule demiryolu ihalesi için iptal kararı!

Kanal İstanbul geçişi kapsamında Halkalı ile Ispartakule arasına yapılması planlanan demiryolu ihalesi, Danıştay tarafından iptal edildi.

Danıştaydan Ankaparka iptal Haberi

Danıştaydan Ankaparka iptal

Danıştay 14. Dairesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içinde ANKAPARK yapımına da olanak tanıyan "Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi Yenileme Alanı"na ilişkin 30 Temmuz 2012 ve 24 Haziran 2013 günlü iki Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.


Dairenin kararlarında, TMMOB Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Çevre Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odasının, Bakanlar Kurulu kararının, 5366 sayılı Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun'a aykırı olduğu gerekçesiyle iptali için Başbakanlık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına dava açtıkları bildirildi.


Kararlarda, mevcut hayvanat bahçesinin yaklaşık 29 hektar, "yenileme alanı" ilan edilen alanın ise 217 hektar olduğu belirtildi.


Bu alanın "metropoliten bir açık alan ve metropol içi tarımsal alan" niteliği taşıdığı ifade edilen...