19 / 05 / 2024

Dar gelirlinin İstanbulda ev alma ihtimali ortadan kalktı

Dar gelirlinin İstanbulda ev alma ihtimali ortadan kalktı

Bir inşaat projesinde arsa maliyeti Balkanlar’da yüzde 18, Avrupa ve Amerika genelinde yüzde 25 paya sahipken, bu rakam İstanbul’da yüzde 70’lere dayandı. “Yani düşük gelirlinin İstanbul’da ev sahibi olma ihtimali ortadan kalktı.

Dar gelirlinin konuta erişimi kolaylaşıyor! 12. Kalkınma Planı'yla resmen açıklandı!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci kalkınma planı olan ve 2024-2028 dönemini kapsayan 12. Kalkınma Planı'yla dar gelirlinin konuta erişimi kolaylaşacak. 

Aile Bakanlığı sosyal destek ödemelerine peş peşe zam yaptı! Başvurusu onaylanan dar gelirlinin hemen hesabına yatıyor..

Aile ve Sosyal Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal destek ödemesinde bulunuyor. Temmuz maaş zamlarının belli olmasıyla birlikte sosyal destek ödemeleri de arttı. Peki, kim ne kadar alacak? İşte detaylar...

Dar gelirlinin hesabına her ay yatırılıyor! Aile Destek ödemelerine okkalı zam mı geldi? 1250 TL ne zaman arttırılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirlilere her ay 850 lira ile 1250 lira arasında destek ödemesi yapıyor. Peki, Aile Destek ödemelerine okkalı zam geldi mi? İşte detaylar...

Aile Bakanlığından müjde! Dar gelirlinin hesabına her ay 3 bin 295 TL yatırılıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşların çocuklarına destek ödemesi yapıyor. Peki, bu destek ödemelerinden kimler faydalanıyor? İşte detaylar...

Asgari ücretin alım gücü dibi gördü! Bakın ne kadar oldu?

Yüksek enflasyon dar gelirlinin ve emeklinin alım gücünü eritirken, aylığı 8.506 lira olan asgari ücretlinin alım gücü yıl başından bugüne kadar 6.911 TL’ye kadar geriledi. En düşük emekli aylığının alım gücü ise 4.469 liraya düştü.

Lüks iftar menüsü isteyenler bu Ramazan 13 bin lirayı gözden çıkaracak

Ramazan ayı başlamadan fırlayan gıda fiyatları dar gelirlinin sofrasını daha da fakirleştirirken,  zengin bir iftar menüsü ile orucunu açmak isteyenlerin de  neredeyse 2 asgari ücreti gözden çıkarması gerekecek. Peki lüks iftar menülerinde neler var?

Yok böyle bir zam! Bir zamanların en ucuz çorbası da lüks oldu!

Dünya genelinde gıda enflasyonunda 5’inci olan Türkiye’de artık geleneksel damak tatlarımızın da lüks olduğu ortaya çıktı. Bunlardan biri de, kısa bir süre öncesine kadar dar gelirlinin en fazla rağbet ettiği kelle paça. Enflasyonla birlikte bu geleneksel lezzetimizin artık yanına yaklaşmanın mümkün

İşte dar gelirlinin enflasyonu!

Ocak ayında gıda enflasyonunu emeklilere göre yüzde 90,5 olarak belirten DİSK-AR, yine TÜİK verilerine göre yaptığı araştırmaya göre en yoksul gelir grubunun enflasyonunu da yüzde 104,8 olarak belirtti.

TOKİ Kırklareli Lüleburgaz’da 240 ay vadeli sosyal konut!

Cumhurbaşkanının açıkladığı, dar gelirlinin yüzünü güldürecek TOKİ 2022 sosyal konut projesinin detayları paylaşılmaya başlandı. Peki, TOKİ Kırklareli Lüleburgaz Sosyal Konut Projesi detayları nedir?

TOKİ Kırklareli Kofçaz’da 240 ay vadeli sosyal konut!

Cumhurbaşkanı dar gelirlinin yüzünü güldüren TOKİ 2022 sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı. Peki, TOKİ Kırklareli Kofçaz Sosyal Konut Projesi detayları nedir?

TOKİ Kırklareli Demirköy’de 114 sosyal konut!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dar gelirlinin yüzünü güldürecek ucuz konut müjdesi vererek, “Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. Bu adım son dönemde ciddi şikâyet konusu olan kiraların düşmesine de yol açacaktır” açıklamasında bulundu.

Balık yemenin tam zamanı! Palamut fiyatları düştü!

İstanbul’da yeni balık avı sezonu güzel başladı, tezgahlar palamutla doldu. Palamut bolluğu etikete de yansıdı. Fiyatı 25 Türk Lirası’na kadar düşen palamut dar gelirlinin de balıkçıların da yüzünü güldürdü. 

Çalışmalar başladı! 6 milyon dar gelirlinin yüzü gülecek! İşte detaylar!

Dar gelirli 6 milyon kişinin yüzü gülecek. Ocak ayı gelmeden vatandaşların ceplerine yarayacak birden fazla düzenleme gündeme geldi. İşte detaylar!

Dar gelirlinin İstanbulda ev alma ihtimali ortadan kalktı Haberi

Dar gelirlinin İstanbulda ev alma ihtimali ortadan kalktı

Bir inşaat projesinde arsa maliyeti Balkanlar’da yüzde 18, Avrupa ve Amerika genelinde yüzde 25 paya sahipken, bu rakam İstanbul’da yüzde 70’lere dayandı. Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “Yani düşük gelirlinin İstanbul’da ev sahibi olma ihtimali ortadan kalktı. Arsa fiyatlarındaki şişmeye ‘dur’ denmezse mağduriyetler oluşacak.” uyarısında bulundu.


İstanbul’da 3 yıl önce yüzde 30 olan arsa maliyeti an itibarıyla yüzde 70’lere ulaştı. Devlet kontrolü olmadığı için hızla şişen arsa fiyatlarının önü alınmazsa Jetpa ve Kastelli dönemine benzer mağduriyetlerin oluşacağını kaydeden Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “Nitekim 2011, 2012, 2013’te  (bir kısmı Esenyurt’ta) 100 bin konutzede oluşmuştu. Bunlar düşük ve orta gelirli kişilerdi. Şimdi ise orta ve üst gelirli konutzedeler oluşabilir. Arsa maliyetleri makul seviyede tutulmazsa, sektöre sonradan katılanların...